◄ Lytt til radio her

  Annonse

  Sett som startside
  Google
  gule sider

  Se alle MaxLokal Nyheter

  Ålesundsjente i europatoppen
  Anna Skaar er en av fire norske seilere som henger godt med i kampen om de 10 fremste plassene i europamesterskapet i Laser 4.7, som pågår i Moss.

  – Jeg er veldig godt fornøyd med de norske jentene så langt, sier lagleder og trener Peer Moberg til SEILmagasinet.

  De ligger dermed også an til å nå gullfinalen etter at andre dag av kvalifiseringsseilasene er unnagjort. De ble avviklet etter fire timers venting, men da under strålende forhold i området rundt Revlingen. – Det er fantastisk å se hvilken utvikling det har vært i Laser 4.7 i Norge i de senere årene, og det er viktig nå at vi får med alle de norske seilerne på en felles utvikling. Det vil løfte det norske nivået ytterligere. Derfor er det verdifullt for mange å få denne internasjonale erfaringen, og det er viktig nå at de beste trekker de andre norske seilerne med seg opp, sier Peer Moberg til Seilmagasinet.no
  29.07.14 12:11
  Vil ha moskè i Ålesund
  Lokale muslimer leter etter moskè i Ålesund, men blir møtt med skepsis og motvilje. Ålesund Jamii Islamske Senter teller 474 medlemmer og har i dag for liten forsamlingsplass, skriver Sunnmørsposten. Menigheten eier i dag et bygg Latinskolegata, men det er for lite i forhold til behovet. I jakten på et nytt lokale opplever de at de ikke får leie lokaler når de sier hvem de er. - Det er mange muslimer her og det kommer flere, sier Mahad M. Hassan til avisa. Han er styreleder i menigheten.  Menigheten har tidligere søkt kommunen og fylkesmkommunen om støtte til en fast moskè, men svarene har så langt vært negative. Menigheten får som andre trossamfunn økonomisk støtte fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal. Ålesund Jamii Islamske Senter ble stiftet i 2001 og hadde tidligere en moskè i Kirkegata.       
  29.07.14 11:05
  Eventyrlig Interesse
  Fosnavåg Rock er ikke bare en rockefestival, men et fenomen som har til hensikt å skape identitet og bolyst ute i havgapet.                                                                    - Helt utrolig hvor ivrige folk er for å være med på dette. Vi nærmer oss nå 200 frivillige, sier festivalsjef for Fosnavåg Rock, Frank-Levi Kvalsund.

  Arrangøren av Indiefjord i Bjørkadalen hadde stor suksess med sin debut festival, tidliger i sommer. CC Cowboys, Madcon, Lars Vaular og Marion Ravn er noen av artistene som kommer for å starte Fosnavåg Rock med stil. 

  Initiativet til Fosnavåg Rock er forankret i ønsket om å skape gode opplevelser i en by som er i sterk vekst og utvikling. Festivalen som ligg i den flotte byen på Sunnmøre, satser på å gi publikum en festival-opplevelse denne helgen med hovedfokus på musikk. 

  Under her kan du se noen av artistene som kommer på Fosnavåg Rock CC Cowboys er et norsk rockeband fra Fredrikstad. Deres første album kom ut i 1990 og hadde tittelen Blodsbrødre. Bandets navn stammer fra sangen «CC Cowboys» av det svenske bandet Imperiet.    Madcon (opprinnelig «Mad Conference»[1]) er en norsk rapgruppe. Gruppen ble dannet som en rap- og dansegruppe i 1992, og besto opprinnelig av fem medlemmer. På et tidlig tidspunkt ble den redusert til to: Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam.   Marion Elise Ravn (født 25. mai 1984, i Lørenskog) er en norsk artist. Hun bruker nå artistnavnet Marion Raven. Hun ble kjent via sin deltakelse i duoen M2M sammen med Marit Larsen. M2M ble oppløst i 2002.     Lars Nesheim Vaular (født 20. september 1984) er en rapper og låtskriver fra Åsane i Bergen. Han har rappet på bergensk siden 2003.               Svelene eller Svelekameratane er et band frå Nordfjordeid.                   
  28.07.14 13:34
  Festivalen som vokser 
  - Vi venter oss mellom 5000-8000, sier Viola Wenaas Myrann, markedsansvarlig hos RaumaRock.                                                                                                                                 I år kickstartes årets RaumaRock, torsdag 31.juli. Jonas Fjeld med band og MOS er klare for å gjøre dette til en minneverdig kveld. - Vi gleder oss masse til RaumaRock 2014, og ser for oss nok en RaumaRock spekkfull av gode konsertopplevelser i fantastiske kulisser, sier Viola Wenaas Myrann. Fredag 1. august starter Oslo Ess med et bang. De var relativt ukjente sist gang de spilte på RaumaRock, men det har endret seg kraftig. Oslo Ess’ splitter nye «Alle Hjerter Deler Seg" gikk rett inn førsteplass på VG-lista, og fikk fantastiske anmeldelser i riksavisene.   På relativt kort tid har Kvelertak blitt verdenskjente, og har turnert over hele USA og Europa. Bandet synger på norsk, og spiller stilmessig en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig hardcore punk med blackmetal-elementer.    Når et lokalt rockband som Gone Rouge kommer med ny plate, er det nesten selvskrevent at de må på RaumaRock. Gone Rouge har holdt det gående i mer enn 10 år, riktig nok under forskjellige navn og varierende besetning.   Cir.Cuz’ er bandet som stolt erstatter Nico & Vinz på RaumaRock. Cir.Cuz nye single, radiohiten “Supernova”, har gått platina med 10 000 solgte. Bandet har oppnådd en eksplosiv suksess de siste årene.

  Rival Sons er klare for RaumaRock 2014 – som kun en av to konserter i Norge i år. Californiabandet har knekt koden på hvordan man perfeksjonerer 70-talls retrosound godt blandet med heftig bluesrock og moderne rock.   The Wolves fra Tromsø var en av snakkissene under årets By:Larm. De spiller herlig energifull «in-your-face» punkrock, og har til tross for sin unge alder etablert seg som et voksent band med en imponerende CV – og er nå å anse som et av Norges mest fremadstormende punkband.  
  28.07.14 12:59
  Vil utvilkle flere dommere
  Spjelkavik Fotball sender dommertalenter til Norway Cup Fire av distriktes dommertalenter får drømmemulighet i verdens største fotballturnering. Vil utvikle lokale dommere Spjelkavik Fotball satser på å utvikle dommertalenter i tillegg til fotballspillere. I sammarbeid med Sunnmøre Fotballkrets har klubben arrangert et rekrutteringsdommerkurs.  Tidlig etter dette ble det snakket om hva som kunne gjøres for å tiltrekke flere dommere, skape interesse for og gjøre det attraktivt å være dommer i klubben.  Satsing på de yngre I januar 2014 ble Spjelkavik IL - Fotball enige om å sende noen av de yngre dommerene til Norway Cup. De foreslo dette først for de aktuelle dommerne, hadde senere noen foreldremøter som til slutt endte med klarsignal for påmelding. Frykter ikke terrortrusler - Terror det tenker jeg egentlig ikke så mye på. Jeg velger å ikke la meg skremme og jeg skal nyte Norway Cup så mye som mulig

  De to erfarne dommerne skal dømme kamper om hverandre, og det samme gjelder de to yngste også. De blir tett oppfølgt gjennom hele turneringen.

  - Jeg føler at dette er en mulighet for meg til å gå oppover i dommersystemet, og at jeg er heldig som får muligheten til å bli med på dette, sier Henrik Bjørkedal.
  25.07.14 10:53
  Lasting...

  Politilogg

  facebook

  Lasting...

  MaxLokal på Facebook:

  Annonse

  Se alle MaxLokalBil Nyheter

  La NAF klage for deg 
  Kjører du på hullete summørske veier? Nå kan du la NAF klage for deg.  NAF er opptatt av at veiene våre skal sikre oss en trygg og effektiv fremkommelighet. Nå kan du medle fra til NAF om hull i veien og andre veifeller. - Vi vet at vedlikeholdet på norske veier har vært for dårlig i mange år og at forfallet har gått langt, sier styreleder Dag Halkjelsvik I NAF Ålesund og omegn  At dere som bruker veiene melder fra til NAF hjelper oss til å legge trykk på ansvarlige myndigheter. Nå oppfordere han sine 12 000 medlemmer og å raportere inn dårlig veistandard på Sunnmøre. - På hjemmesiden vår finner du et ferdig skjema som fylles ut. Etter å ha vurdert problemet sender vi det som er aktuelt til ansvarlig myndighet. Mange lurer på om de kan kreve erstatning av det offentlige etter at bilen har blitt skadet på grunn av dårlig vedlikehold. Veien «stilles til trafikantenes disposisjon» Utgangspunktet er at veien stilles til trafikantenes disposisjon slik det til enhver tid foreligger, og det er ingen garanti for veier til enhver tid er uten feil eller mangler. Til tross for dette vil veimyndighetene i noen tilfeller kunne bli erstatningsansvarlig for skader som måtte oppstå. Klage på vegmyndighetene - Har du fått en skade som du mener vegmyndighetene burde ha et ansvar for, anbefaler vi at du sender inn et skriftlig krav. Klagen bør inneholde beskrivelse av skaden, hvor hendelsen fant sted, samt årsaken til at den skjedde. Det er viktig å kunne bevise hva som var årsaken til skaden, og vi anbefaler derfor at det tas bilder på skadestedet. I tillegg er det viktig å notere navn og telefonnummer til vitner. For å kunne ilegges et ansvar, må veimyndighetene eller noen i deres tjeneste ha opptrådt uaktsomt. Her må det gjøres en samlet vurdering hvor alle forhold tas i betraktning. NAF kan klage for deg - Siden dette er en hyppig henvendelse til NAF, har vi laget en «klagetjeneste» der NAF videreformidler dine tips om veier som er i dårlig forfatning, sier Halkjelsvik. Har du problemer med dårlige veier der du bor?    
  28.07.14 09:38
  - Vil leve av hobbyen
  Marius Nakken er i toppen både i Norge og Danmark. Første halvdel av sesongen er over Første halvdel av sesongen er over, og Marius Nakken ligger godt an før neste løp som går 16-17 august på Djursland i Danmark. Nakken har virkelig imponert denne sesongen, han leder nå det norske mesterskapet og ligger på en fin 3. plass i det danske. Sjåføren fra NAF motorsport Ålesund satser nå hardt, og ønsker vise tidligere formel 1-sjåfør Jan Magnussen og de andre toppsjåførene nakken resten av sesongen, og ta DTC-tittelen hjem til Ålesund.

  Siste løp før sommerpausen fikk Marius sitt store gjennombrudd på hjemmebanen på Rudskogen Motorsenter. Det var ingen førere som klarte å følge opp racingtalentet fra Ålesund, som var raskest hele løpshelgen.   Alt fungerte utmerket, og han klarte å kjøre raskere enn Magnussen og de andre danske stjernene.  Den norske sjåføren parkerte de andre utøverne i klassen og satte også ny banerekord.
   
  Vil bli best Nakken kjører nå for SEB Powergroup, de har i år styrket teamet med flere danske mekanikere, som de merker gir svært positivt resultat.
  Etter at de danske mekanikerne kom inn i teamet har det vært en stor opptur. Nå kan Marius endelig kjempe i toppen av mesterskapet, og er sikker på han vil være med å kjempe om seieren i hvert enkelt løp. Det er små  justeringer som kan gi store utslag.

  Tredje sesong i klassen Marius Nakken er nå inne i sin tredje sesong i NTCC og DTC, og føler han er i en mesterskapsserie som gir han god utfordring. Nivået i serien er ekstremt høyt, noe som gjør at han utvikler ytterligere som utøver, og får matche seg med de aller beste. Fremtiden  Målet er å kunne leve av motorsporten, men det er mange veier å gå. Han vet at denne klassen bare blir større og at man her blir lagt merke til.  - Nå er det viktig  å fokusere i den klassene jeg kjører, også får jeg se hva som eventuelt dukker opp i fremtiden, forteller han. 
  Det er også viktig for meg å bygge opp profilen Marius Nakken og bli en kjent utøver for flere, forklarer han. Flere klasser og team har vist sin interesse for Nakken, og ønsker å ha han med. 

  Ambisjonene er meget høye og ønsket  om å klatre ytterligere i karrierestigen er meget høyt. Etter flere oppløftende resultater de siste årene søker Nakken nå etter mer hjelp for å nå nye mål på racerbanen. Å få et management eller en manager står høyt på ønskelisten forteller racingsjåføren.   For å komme videre i et utfordrende sponsormarked trenger han hjelp til å ta i vare eksisterende sponsorrelasjoner og samtidig finne nye gode samarbeidspartnere og sponsorer.

  Marius har allerede fått tilbud fra flere attraktive klasser som ønsker å ha han med. 
  I tillegg til dette har han vært så heldig å få kjøre det kjente 24 timers løpet som går i Dubai i januar. Løpet er et av verdens mest kjente løp, og vil være en fantastisk start på sesongen neste år. Målrettet 
  Nakken jobber også veldig målrettet på mange andre plan, både når det gjelder media, fysisk trening og selve bilkjøringen. Som hobby, så er det idrett som opptar 20-åringen. I tillegg til motorsport spiller han fotball for Aksla IL. Neste runde i mesterskapet kjøres altså i midten av august på Ring Djurland. Dette er en bane Nakken aldri har kjørt på tidligere, og han vet hvis han skal klare målsettingen sin er han avhengig av en god plassering. Den er veldig kupert og har flere blinde svinger. - Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, og jeg kjører alltid for å vinne når jeg stiller til start. Det skal bli moro å se om jeg kan hamle opp med danskene på sin hjemmebane også, sier han.
  28.07.14 09:31
  Mange eldre bilister sjekker ikke synet
  Bare halvparten av bilister over 70 år har sjekket synet hos lege det siste året, viser ny undersøkelse. Eldre er sprekere enn før, men det gjelder ikke nødvendigvis synet, påpeker Norges Optikerforbund.Av nordmenn over 70 år som kjører bil, sjekket 54 prosent synet sitt hos lege i løpet av det siste året, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Norges Optikerforbund. – Andelen burde vært mye høyere. Etter 70 skjer mye med synet for de fleste av oss. Derfor anbefaler vi kontroll hvert år, sier generalsekretær Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund. Antall tilfeller av øyesykdommer øker etter 75-årsalderen. – Men lenge før man er 75 år blir kontrastsynet dårligere. Synsfeltet blir smalere, vi får dårligere evne til å tolke fart og bevegelsesretning og dårligere syn i redusert belysning. Både norske og utenlandske studier viser det, sier Haugo. ¬Økte aldersgrensen
  Fra fylte 75 år er helsekontroll og legeattest, inkludert synstest, obligatorisk hvis du skal beholde førerkortet. Fram til i fjor var grensen 70 år. – Argumentasjonen var at en 75-åring i dag er mye sprekere enn for 10-20 år siden. Men det gjelder ikke synet, sier Haugo. Norges Optikerforbund var imot regelendringen, og mener kontrollen kommer for sent og for sjeldent.
  Eldre bilister er ikke pålagt årlig kontroll av synet. Etter 75-årskontrollen bestemmer legen når neste undersøkelse skal foretas, men det skal ikke gå mer enn tre år for innehavere av førerkort klasse B. Fra fylte 78 år skal det gå maksimalt to år. Det er særlig grå stær som kommer snikende med høyere alder. Linsen i øyet blir uklar, du får tåkete syn både på kort og lang avstand.
  Blant 75-åringer har halvparten slike linseforandringer, ifølge Norsk Helseinformatikk. Nesten alle over 80 har uklarheter i linsen i større eller mindre grad. – Utfordringen med synsforandringer er at de skjer så gradvis at du ikke merker dem så lett. Derfor innebærer det trafikkrisiko hvis eldre selv skal bestemme når det er på tide med en sjekk, sier Haugo.
  Nesten alle rammes Synet kan du undersøke hos en optiker hvis du mistenker at det er blitt dårligere. Ved mistanke om at noe er galt, henviser optikere direkte til øyelege eller fastlege. – Synet er den klart viktigste sansen når du kjører bil. Allerede fra 40-årsalderen begynner det for mange å føles mer slitsomt å kjøre på våt asfalt i mørket, blending fra motgående biler eller på veier som mangler veimerking, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF. Han mener det burde være en plikt å ta synstest med noen års mellomrom allerede fra 40-50-årsalderen. Nylig sjekket NAF synet til 120 bilister på et NAF-senter i Oslo. – Det var bare fem som ikke hadde behov for synskorrigering. Resten hadde behov for briller eller korrigering av styrken på de brillene de allerede hadde. Det var folk med briller som ikke hadde sjekket synet sitt på syv-åtte år, sier Engebretsen. I september slår NAF til med gratis synssjekk på alle sine 28 øvingsbaner, både for medlemmer og ikke-medlemmer.
  – Sjekken vi tar der er ikke like grundig som hos optiker, men den gir en god indikasjon, sier Jan Ivar Engebretsen.

  Ni tegn på at du ser for dårlig i trafikken: 1. Ser skilt sent og kjører feil
  2. Endrer kjøreadferd når det er mørkt eller dårlig lys
  3. Myser og/eller lener deg fremover i førersetet
  4. Dårlig plassering i kryss, rundkjøringer og i veibanen
  5. Dårlig fartstilpasning inn mot kryss
  6. Er generelt uoppmerksom i trafikken og overfor medtrafikanter, feilvurderer andres hastighet
  7. Kjører vinglete
  8. Blunker mye, blendes lett
  9. Øynene svir, renner eller klør mens man kjører Kilde: Norges Optikerforbund
  02.07.14 09:50
  Lasting...
   

      siste blogginnlegg - blogg.no

   

  Nyheter

  Lasting...

  Se alle MaxLokalNyheter

  Taper aldri mot LSK
  Se statistikken som forteller at Jönsson aldri taper mot Lillestrøm. Det kan bl mårikt og en etterlengtet 3-poenger på hjemmebane når AaFK tar i mot et svekket LSK på lørdag. At LSK har vært på utkikk etter defensive forsterkninger er ingen hemmelighet. Tidligere i sommer mistet Åråsen-klubben to forsvarsspillere. Først slapp Anders Østli til dansk fotball før Lunan Ruben Gabielsen ble solgt til Molde. Da Frode Kippe ble strekkskadet (ute i fire-seks uker) og Stian Ringstad slet med kjenninger til «jumpers knee» (testes fredag), var LSK i beit for forsvarsspillere. Nå har de forsterket laget med Amundsen, som kan spille både venstreback og stopper. Marius Amundsen (22) forsterker LSK-forsvaret. Den hurtige Lillestrøm-gutten vender dermed tilbake til klubben han forlot etter 2011-sesongen. Harde fakta Det er 48% sannsynlighet for at Aalesund vinner når Aalesund spiller hjemme mot Lillestrøm. (Basert på alle spilte kamper siden 1948). Det scores i gjennomsnitt 3.33 mål per kamp når disse lagene møtes på Aalesunds hjemmebane i Tippeligaen. Største seier - største tap for Aalesund hjemme mot Lillestrøm Aalesunds største seier på hjemmebane kom i 2013 da laget vant 7-1. Største tap kom i 2007 da Lillestrøm vant 1-3. Aalesunds siste 5 oppgjør hjemme mot Lillestrøm: 2013  2012 2011 2010 2009 7 - 1 1 - 2 1 - 0 3 - 0 3 - 1
      
  25.07.14 10:38
  Ja, han var naken
  Sommervikaren fra Radio Ålesund legger fram bildebevis- Til å starte med var det kaldt og ukomfortabelt, men litt etter litt ble det en frigjørende opplevelse”– forteller sommervikar Christian Bang (27) Det var sikkert mange av Radio Ålesund sine lyttere som fikk sommerkaffen i vrang strupe, da de i tirsdag kunne følge direktesendingen fra nudiststranden Mauren på nordsiden av Ellingsøyfjorden. Her hadde Radio Ålesunds danske sommervikar Christian Bang, tatt med seg sendeutstyret og sendte live fra sin debut som nudist. I etterkant har spørsmålet dog oppstått, var Radio Ålesunds sommervikar naken? Sendte han direkte? og er han i det hele tatt dansk, Det hele startet som en helt alminnelig dag Tirsdag den 22. juli skulle ha vært en dag som alle andre for danske Christian Bang – men det ble det bestemt ikke. - Det hele startet som en helt alminnelig dag, men jeg hadde ikke vært på jobb i mange minutter før min kollega programleder Egil Farstad kom ut og fortalte, at vi hadde fått inn en tekstmelding fra en lytter, som spurte om sommervikaren kunne besøke nudistranden på nordsiden av Ellingsøyfjorden, forteller Christian Bang. - Jeg tok det på strak arm og skyndte meg å finne nøklene til Radio Ålesund scooteren – heldigvis så trenger man ikke så veldig mye ustyr for å sende fra en nudistrand, så det var bare å komme seg ut av døren. Det var bare å kaste klærne og springe ut i det - Livesendingen begynte allerede oppe på parkeringsplassen, så jeg hadde ingen anelse om hva som ventet meg nede på stranden, forteller dansken. Da jeg kom ned på stranden var der ingen tvil, jeg hadde ankommet riktig sted, og så var der jo ikke annet å gjøre enn å kaste klærne og springe ut i det”

  - Til å starte med var det kaldt og ukomfortabelt, men litt etter litt ble det en frigjørende opplevelse, og i virkeligheten finnes der vel ikke noe mer naturlig enn nakenhet, og så tror jeg at der var mange sunnmørske radiolyttere som fikk seg en god latter på min bekostning, og det er jo alltid hyggelig. Men hva sier du til at folk er usikre på om du i det hele tatt var naken? Og dansk? - Det er alt sammen veldig lett å bevise, og jeg fremlegger gjerne bildedokumentasjon som kan bevise at var naken og jeg naturligvis er dansk. Om dette bilde beviser noe skal være usikkert, men Radio Ålesund og Sommervikaren Christian Bang hevder fortsatt at han var naken under livesendingen fra Mauren nudiststrand. Foto Christian Bang   Dokumentasjon på at Sommervikaren Christian Bang er etnisk dank

     
  24.07.14 21:33
  Taper "alltid" 1. omgang.
  AaFK  er et mye dårligere lag i 1. omgang, nå vil Jönsson se på tallene. Hittil i sesongen har AaFK 4-13 i målforskjell 1.omgang. Laget våkner ikke før i 2. omgang da målforkjellen viser 12-8. Dette er tall AaFK-trener Janne Jönsson nå vil se på. Tall Sunnmørsposten har hentet inn viser at AaFK i 1. omgang har; - scoret 4 mål og sluppet inn 13. - 8 av 21 baklengs har kommet de siste 15 minuttene før pause. - Aafk har ikke sluppet inn mål de første 15 minuttene i kamper. AaFK-trener Janne Jönsson sier til avisa at det nå vil se på om de gjør noe galt i forberedelsene til kampene, eller om det er noe mentalt.

  Tangotrøyene har vært overambisiøse og går nesten tom for energi før den første omgangen er ferdig. - Spillerene må lære seg å styre intensitet og ikke bli overivrige og tømme seg for energi fullstendig. Jönsson sier at han hart sine egne teorier om hvorfor det er slik. - Det handler om å balansere og rasjonalisere kreftene i større grad. Dette er noe jeg har snakket med enkelte av spillerne om allerede. De må bli flinkere til å styre intensiteten og ikke bli overivrige og tømme energinivået fullstendig, mener han.  
  24.07.14 11:42
  Dette er årets siste Valldalbær
  Den brennhete sommervarmen har ført til små avlinger, rask modning og rekordtidlig slutt på jordbæra fra Valldal.- Nå er det slutt på konsumentbæra fra Valldal, resten av jordbæra blir industribær forteller Harald E. Valle som er daglig leder i Valldal Grønt. Sesongen staret normalt rundt 1. juli, men i år ga den fine forsommeren bær før St.Hans. - Vi har er nesten oppe på et normalår etter katastrofevinteren i fjor, det vi plantet i fjor sommer har gitt oss mer bær enn vi forventet, men nå er det tomt, I år forventer jordbærprodusentene i Valldal en produksjon på omlag 300 tonn, det er 200 tonn mer enn året før. Hver fjerde bær spises av meg og deg, resten går blant annet til syltetøy, youghurt og is. - Vi har plantet ytterligere 100 mål i år og håper på å nå 500 tonn neste år. Produsentene har investert mye i å dekke til plantene for barfrost, og vi håper å unngå en liknende katastrofe som tok flere hundre tusen planter vinteren for to år siden. Nå er bringebærsesong i full gang, og snart kommert plommene fra Valldal, sier Valle. Det aller meste av jordbær som blir produsert i Valldal er av typen "Polka" Dette er Polka: Polka kommer fra Holland. Plantene er store og med mange kroner.Plantene er relativt store og bærene er middels store, litt faste og syrlige og gode som spisebær. Modningstid er middels tidlig, 1-2 dager etter Korona. Søt og god smak, pent utseende, mørk bærfarge også innvendig, middels fast og rimelig god holdbarhet. Lett å hamse. Egner seg til selvplukk og konserves og er god til konsum. Sorten er relativt sterk mot mjøldogg og gråskimmel i tillegg til at den er meget vinterherdig.   
  24.07.14 10:49
  Balensekunst og motbakkeløp
  Balansekunst, lek med vann og lokale artister skal lokke deg til Ørsta. Lørdag starter den 11. naturfestivalen i Ørsta/Volda. I år er tibudet større enn noen gang før.  Nytt i år er musikalsk workshop for barn, med fokus på vannet sitt kretsløp. Gjennom kreativ musikalsk lek, sang og dans skal barna sammen med kurslederene Øystein Dahle Egset og Ruth Olina Lødemel lage en framvisning der tema er elementet vann.

  Balansekunstner

  Eskil Rønningsbakken er i år med for fjerde gang under Naturfestivalen. Som tidligere år holder han akrobatikk-kurs for barn, og som han gjorde i fjor skal han også under denne festivalen balansere på fjellformasjonen Bladet i Molladalen. Naturfestivalen starter førstkommende lørdag, som vanlig i Vikegata i Ørsta. I år skal åpningen markerest med trehjulsykkel løp og premier deles ut for best kostyme og sykkel.

  – I år er det ellevte gang Naturfestivalen blir arrangert. Med tiden har det etablert seg faste poster som folk forventer er med på programmet, sier festivalsjef Siri Dahl. Fra motbakkeløp til gardsbesøk Naturfestivalen har også tilbud som gjør at toppturentusiastar får testet grensene sine, barn og ungdom får prøve spennende aktiviteter, og de som vil rusle en tur på gamle stier i godt lag kan gjøre det. Her er klatreføringer, toppturer, familieturer, sykkelturer, båtturer, fiske, museumsbesøk, gardsbesøk, kulturvandringer m.m. For de som ønsker å konkurrere blir det som vanlig motbakkeløpet Saudehornet rett opp.

  – Det er helt klart mest folk fra Ørsta og Volda som deltar på Naturfestivalen. Også på aktivitetene vi har hatt i ytre strøk, er det flest deltakere fra Ørsta og Volda. Vi ønsker og jobber mot å være en festival for et større område, men har nok ikke funne fasiten enda. Det sier festivalsjef Siri Dahl, til Sunnmørsposten. Konsertene  Fredag 25. juli - Somarljomkonsert i Ørsta kyrkje. Arrangør: Sommarljom
  - ”Natur-rock” på Rust. Arrangør: Rust Club & Scene
  - Konsert på Kaihuset i Ørsta. Arrangør Kaihuset 26 juli
  - Sommarkonsert med Norges Musikkorpsforbund.
  - Somarljomkonsert i Ørsta kunsthus. 27 juli
  - Familiekveld med konsert på Volda Bygdetun. 29 Juli
  - Konsert med Børre Lødemel og omvisning på Mylnå i Volda. 30 Juli
  - Konsert med Stig Ulv.

  Her kan du se hele programmet for - Naturfestivalen  
  24.07.14 09:31

  Se alle tilbud >>

  Stort utvalg fra kjente leverandører !!
    Hvem er JobbPartner: JobbPartner er en kjede av butikker i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som er heleid av NorTekstil AS. Per dags dato teller vi fire butikker, som alle omsetter arbeidsklær, vernesko/utstyr, profilklær og fritidsklær. Vi her i Ålesund er en butikk med fokus på arbeidsklær og verne- tøy/-utstyr til alle bransjer. Vi holder til i Daaeskogen Næringspark på Moa i Ålesund. Her har vi en butikk over to etasjer på 500m2 hvor hele andre etasje er satt av til arbeidstøy og noe verneutstyr fra en rekke ledende produsenter som Helly Hansen Workwear, Snickers, Bulldog Workwear, Djupvik, FristadsKansas, Kentaur m.fl. Vi forsøker til en hver tid og ha de mest aktuelle kolleksjonene på lager for rask levering. Hva gjør JobbPartner: JobbPartner er en aktør som spesialiserer seg på arbeids og profilklær til bedrifter. Vårt hovedmarked er Ålesund og omegn, men vi tar også gjerne turen rundt på Sunnmøre og i Romsdal. Vi samarbeider også med Nor Tekstils avdeling i Trondheim, som gjør at vi opererer i Møre og Romsdal og Trøndelag. Vi tar gjerne bedriftsbesøk slik at vi får en forståelse for behovet deres, men ser gjerne og å få besøk i butikken slik at du ser hvilke muligheter dere har. Din profilering hos oss: Våre kunder er vår sjef. Vi profilerer så å si alt tøy med din logo og med ditt budskap. Dette gjøres enten med transfertrykk eller med brodering. Her er det meste mulig, og du vil få mulighet til og påvirke resultet selv. Vi oppbevarer bedriftens logo hos oss slik av vi enklest mulig kan profilere ønskede klær når du handler.  Våre største merkevarer 
  10.03.14 10:31
  Billig byggvarehandel
  Coop Obs! Bygg er Norges mest fremgangsrike byggevarekjede for "Gjør det selv" markedet. Vi henvender oss primært til kunder som kan litt og som er ute etter god kvalitet til markedets laveste pris.      
  26.01.14 19:04
  Vi har store mengder soldet jord
  Vi leverer soldet jord sortert maskinelt i vårt sorteringsverk. Fritt for kvist og røtter. Alle store steiner er sortert bort. Klar til såing.  Standard lastebillass på ca 10m3 levert på plass i Ålesund og Sula kun kr 2950,- ink mva.  Vi har også usortert jord som kan brukes til å fylle opp større områder.
  Dette kan leveres for kr 1700,- pr lass ink mva. Vi kjører også ut pukk og grus i forskjellige fraksjoner. Ta kontakt for pris og tilbud. Vi du ikke vente på at gresset skal gro? Vi leverer også ferdig plen. Ta kontakt for pristilbud. Blindheim Maskin & Transport AS ble etablert i 1997 og startet opp med 1 gravemaskin. Firmaet har siden vokst i størrelse både når det gjelder ansatte og maskiner. I dag er Blindheim Maskin & Transport en stor maskinentreprenør på Sunnmøre, og hadde en omsetning på 50,5 milllioner i 2013. Daglig leder Jan Aage Blindheim er tredje generasjon som driver i denne bransjen. Firmaet har i dag 22 ansatte. Vi utfører arbeid for firma og private. Vi skal levere tjenester av høy kvalitet til riktig pris. Vi har ikke som målsetning å være den billigste i markedet, men våre priser skal være konkurransedyktige. Vi skal derimot levere varer og tjenester som er av så høy kvalitet at vi blir anbefalt til andre. Våre ansatte skal yte sitt beste, arbeide profesjonelt og effektiv, selv om vi jobber «på timen» Vi tar derfor ofte på oss jobber «på timen» Dette anser vi som en meget god avtale for både oppdragsgiver og oss selv. Da avtaler vi timepris eller kvadrat/kubikk pris på forhånd og så blir det oppgjør etter faktiske mengder.  Vi får betalt kun for det vi faktisk har utført og det samme gjelder oppdragsgiver som kun betaler for det som er gjort og nøyaktige mengder med masser. Imotsatt fall er det anbud på fast totalpris. Dette kan vi også utføre på forespørsel, men da ønsker vi gode beregninger på forhånd.  
  26.01.14 19:03
  Din naturlige bobilforhandler
  Løviknes Caravan holder til i Vestnes sentrum.Vi har innendørs utstilling av bobiler,og rekvisita butikk. Vi er 8 ansatte,med lang erfaring fra bransjen, Vi forhandler de kjente merkene Concorde-Challenger-Mobilvetta-Mclouis-Elnagh. Her kan du se bilene vi har til salgs Våre 4 mekanikere har lang erfaring og gode kunskaper- med kurs innen Parabol anlegg,Webasto varme-Truma varme og Alde varme. Det meste av service og reprasjoner kan også utføres på vårt bilverstedverksted i underetasjen.
  26.01.14 19:02
  Velkommen innom og møt en ildsjel!
  PD Stafseth har holdt på i mer enn 140 år og er i dag en ledende leverandør innen peiser, ovner og stålpiper. Vi rehabiliterer også gamle piper. Stikk gjerne innom oss, så får du se vårt store utvalg av anerkjente modeller og merker.  Vi har 2 faste montører og henvender oss både til privat- og proffmarkedet. Vi fører hage- og parkprodukter fra Honda.  
  26.01.14 19:02
  Fra drøm til virkelighet - enklere enn du tror !
  Tid er dyrebart, og vi vet at barn, familie, venner og jobb kommer langt foran kjøkkenbestilling i hverdagen. Vi har derfor gjort vårt ytterste for at veien frem til ditt drømmekjøkken er mest mulig inspirerende og effektiv: 1. DRØM
  Bli inspirert og finn ditt drømmekjøkken på Norema.no, i butikkene våre eller i katalogen vår. 2. VELG
  Finn din stilretning, med produkter og tilbehør - vi hjelper deg hele veien frem.

  3. BESTILL
  ...ditt drømmekjøkken. Du velger om vi også skal montere det for deg.

  4. BRUK
  Nå er ditt funksjonelle drømmekjøkken klart til bruk! Visste du at...   Skapene våre leveres ferdig montert? - På den måten blir jobben mye enklere hvis du ønsker å montere selv, samtidig som kjøkkenets levetid forlenges. Vi gjerne kommer hjem til deg? -Vi gir veiledning, tips og råd, så kjøkkenet ditt blir funksjonelt og presis tilpasset din bolig. Noremas skuffer tåler mer enn de fleste? - Vi har laget skuffene våre mer hardføre enn mange av våre konkurrenter, så de er klare for røff behandling og lengst mulig levetid. La oss gjøre jobben - kom hjem til ferdig montert drømmekjøkken!        
  26.01.14 19:01
  VERDIFULL KOMPETANSE & RIKTIGE PRISER
  Vi tilbyr alt innen renhold, bedriftskantiner og eiendomsservice til konkurransedyktige priser.
  Vi tilbyr renholds- og eiendomsservice med vekt på kvalitet og miljø. Vi har lang erfaring innen disse fagene, og tilbyr vår 100% garanti på alle våre tjenester.  NOEN AV VÅRE TJENESTER: - Daglig og periodisk renhold - Nedvask, flyttevask - Hjemrenhold, hyttevask - Oppskuring, polishbehandling - Drift av bedriftskantiner - Trappevask, vinduspuss - Rengjøring av søppeldunker - Hagerydding, snømåking  Her er noen av våre prosjekter
  26.01.14 18:59
  Sikre hjemmet ditt mot innbrudd
  Sikkerhet 24 holder til i Ålesund og er en total leverandør innen sikkerhet. Våre samarbeidspartnere har solid erfaring innen sikkerhet og leverer kvalitetsprodukt. Siden vi startet i 2004 har vi etablert oss som et firma som har flere store kunder og mange små. Vi har satt oss som mål å bli størst innen sikkerhet, så om du trenger å sikre din bolig eller din bedrift så ta kontakt.
  Franchiseavtalen med Securitas Direct gir oss rett og ansvar for alt salg, installasjoner og service på Securitas Direct installasjoner i Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane. I tillegg utøver Sikkerhet 24 salg og montasje/service innen videoovervåkning, rene brannvarslingssystem og øvrig sikkerhetsutstyr. Ring oss for gratis befaring - 92 02 77 77 VI KAN TILBY: Boligalarm
  Næringsalarm
  ITV-videoovervåkning Verisure er det nye navnet på Securitas Direct boligalarm. Verisure er tidligere Securitas Directs. Hvert trettiende sekund monteres det et Verisure-system et sted i verden. Faktum er at vår boligalarm er den mest monterte i Norge. Med vår fremtidssikre plattform og spennende, profesjonelle servicesamarbeid, kan vi tilby våre kunder et unikt utvalg produkter og tjenester innen boligalarm og det tilkoblede smarte hjemmet  
  26.01.14 18:59
  Opplevelsen starter på Vigra
  Fra Ålesund Lufthavn Vigra går det internasjonale direkte rutefly til København, London, Las Palmas, Riga, Amsterdam, Gdansk, Vilnius og Alicante. Innenlands til Oslo, Bergen og Trondheim.   Sommerens charterdestinasjoner er Bulgaria, Kreta, Kroatia, Mallorca, Antalya, Bodrum/Marmaris og Rhodos.    Disse charterselskapene opererer fra Vigra sommeren 2014: Apollo - Bulgaria - Kreta - Kroatia - Mallorca - Rhodos
  Detur - Tyrkia Antalya Bodrum/Marmaris Nazar - Tyrkia Antalya Startour - Tyrkia Antalya Tyrkiareiser - Tyrkia Antalya Ving - Tyrkia Antalya   Er du sent ute med feriebestillingen prøv www.restplass.no  www.solfaktor.no eller finn de billigste flyavgangene på www.flybilligst.com  
  26.01.14 18:58
  GARDEROBE MANNEN
  GARDEROBE-MANNEN har et spesielt tilbud til alle som leser Maxlokal.no Kom innom butikken og fortell at du har sett dette tilbudet på Maxlokal.no og du vil få en ekstra rabatt på alle ordinære varer.
  26.01.14 18:57
  Nyåpningssalg hos Modena
                                                                                                                                                                                                                                                             
  26.01.14 18:56
   
  26.01.14 18:44
  Få inspirasjon - se våre bilder på Instagram
   
  26.01.14 18:41
  Mer enn bare flytting
  Rekdal Transport og Flytteservice ble etablert i 1985, og har i dag kontorer i Breivika Industriveg 41, Ålesund. Vi er den eneste aktøren innen flytteservice på Sunnmøre som er medlem av NFF (Norsk Flytteforbund), dette gir deg som kunde en garanti om sikkerhet og service. Våre biler er tilpasset ulike transport behov, og med betjent lagerhotell og containerservice kan vi ønske deg som kunde hjertelig velkommen til oss. Vi prioriterer deg som kunde og legger flyttingen/transporten etter ditt behov. Hvis du ønsker en seriøs aktør til å flytte for deg så er Rekdal Transport det riktige valget. Rekdal Transport tilbyr flere tjenester enn du forbinder med et flyttebyrå.  
  24.01.14 16:26
  Gir deg den komplette bilopplevelsen
  Lange tradisjoner Per Aaland Automobilforretning ble etablert i 1947. Vi er således en av de eldste bilforretningene i regionen. På tross av vår "høye" alder ønsker vi å fremstå som en moderne bilforretning hvor våre kunder skal føle seg velkommen og å få topp service. Vi er pr. i dag 23 godt kvalifiserte medarbeidere som gjør vårt ytterst for at våre kunder skal være fornøyd. Høye krav En bil- opplevelse som ikke bare har med din daglige bruk av bilen å gjøre, men med hele opplevelsen av det å kjøpe, eie, bruke og vedlikeholde bilen. Vårt mål er at du, den dagen du igjen skal kjøpe deg ny bil, skal ha lyst til å kjøpe den hos oss. Dette setter høye krav til oss - krav vi setter vår ære i å innfri. Citroën og Honda Vi forhandler i dag bilmerkene Citroën og Honda. Dette er riktignok ikke de største merkene i Norge, men to merker som på en positiv måte skiller seg ut fra de fleste andre biler på markedet. Dette er biler som eierne ofte får et avhengighetsforhold til og som de kjøper igjen og igjen.   Se våre bruktbiler her    
  06.01.14 14:32

  Nyheter

  Lasting...

     Twitter aaleund

    Ledige stillinger

   

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

   Instagram

  Lasting...

  Se alle MaxLokalEiendom Nyheter

  Du vil ikke tro hva leiligheten inneholder
  Du glemmer fort at han bare bor på 24 kvm når han viser deg hva som finnes i skapene. Velkommen inn i leiligheten til Christian Schallert, der smarte løsninger virkelig er satt som hovedprioritering. Da han kjøpte leiligheten så den nærmest ut som en falleferdig rønne. Resultatet etter oppussingen er intet annet enn imponerende. Totalt plass på 24 kvm, og med beliggenhet i det hippe distriktet Born, i Barcelona. Inspirasjonen har han hentet fra barndommen da han stadig ble forbløffet over romløsningen til små båter, samt de rene linjene du ellers finner i japanske hjem.     
  02.07.14 10:24
  Vi elsker kjøkken
  Nordmenn blir aldri lei av å pusse opp kjøkkenet, registrerer administrerende direktør Andreas Niss i ElkjøpI fjor satte vi igjen ny rekord i kjøkkenoppussing. Hele 4,5 milliarder kroner brukte nordmenn på å fornye kjøkkenet, viser ferske tall fra Prognosesenteret. Fornyer kjøkken ofte Kjøkkensalget måles i antall solgte kjøkkenskap. I fjor ble det ifølge Prognosesenteret solgt 1,25 millioner kjøkkenskap, noe som tilsvarer nærmere 114 000 nye kjøkken. I tillegg kommer hvitevarer og kostnader til håndverkere og materialer. – En av grunnene til at så mange fornyer kjøkkenet, er alle de nye løsningene som har kommet de siste årene. Et kjøkken bygget for ti år siden kan virke umoderne i dag, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret. Hos Elkjøp merker man at interessen for kjøkken og matlaging har økt. Elektrokjeden begynte med kjøkken i det små for noen år siden, og det er først nå det satses stort i 100 butikker over hele landet. – I 2013 solgte vi dobbelt så mange kjøkken som året før, og veksten ser ikke ut til å stanse. Fortsatt utgjør kjøkken en beskjeden del av omsetningen vår med 100 millioner kroner i fjor, men dette vil endre seg mye i årene fremover, sier administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp. Ansetter flere For å dekke etterspørselen ansetter Elkjøp nå 40 nye medarbeidere til sine kjøkkenavdelinger. – Vi anslår at kjøkkensalget hos oss vil doble seg også i år, derfor må vi ha flere folk i butikkene som kan levere varene. De nye medarbeiderne skal kurses i kjøkkentegning og kjøkkenbygging. Det er positivt i en tid da andre deler av varehandelen sliter. I fjor gikk nærmere 1500 norske butikker konkurs, og mange butikkmedarbeidere har mistet jobbene sine, sier han.
  Med sin kjøkkensatsning tar Ekjøp opp kampen med Ikea, som selger rundt halvparten av alle kjøkken i Norge. Det er særlig Elkjøpbutikkene i distriktene, langt unna Ikea, som merker vekst i kjøkkensalget. – Vi satser på å ta markedsandeler fra Ikea og andre konkurrenter. Ikke bare fordi vi har mange butikker over hele landet, men fordi vi leverer alt av teknologi sammen med kjøkkenet. Hos oss kan du velge hvitevarer fra hele Elkjøps sortiment. For folks lommebøker er det en fordel, sier Andreas Niss.
  26.06.14 09:17
  Eiendomsinfo samlet på nytt nettsted
  Alle kan nå sjekke heftelser og få innsyn i informasjon om eiendommer på et nytt offentlig nettsted.Den nyåpnede digitale databasen www.seeiendom.no er ment å forenkle hverdagen for både Kartverket, eiendomsbransjen og vanlige folk. Hver dag får Kartverket over 1.500 henvendelser via telefon med spørsmål fra publikum. – Den nye løsningen forenkler kontakten mellom innbyggere og staten, og gjør at dyktige medarbeidere i Kartverket kan bruke tiden på andre ting enn å besvare telefoner, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Den digitale grunnboken er også utgangspunktet for et nytt elektronisk tinglysingssystem som skal stå klart i løpet av 2016. Kartverket får gjennomsnittlig 5.000 saker tilsendt i posten daglig, men papirsystemet for tinglysning skal nå altså digitaliseres. (©NTB)
  17.06.14 09:23

  Annonse

  Lasting...
   

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

   Kjøp og salg i Møre og Romsdal

  Lasting...

  Annonse

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Lasting...

  Nyheter

  Lasting...

  Kulturkalender

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

   MaxLokal Annonser

  Lasting...

  Kommunenytt

  Ålesund

  Giske

  Skodje

  Sula

  Haram

  Sykkylven

  Webcam

  Alesund havn
  Alesund 360 grader
  Sykkylven
  Orskogfjellet
  Ålesund Fjellstua Live
  Alesund live

  Annonse

  Kino i Alesund

  TV-guide Til hele TV-guiden >   

  Lasting...

  Har du spørsmål om denne tjenesten, kontakt oss
  Daglig leder: Frank Sekkeseter Ansvarlig redaktør: Per Arne Sandøy
  Tlf MaxLokal.no: 966 44 966
  MaxLokal.no har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.