◄ Lytt til radio her

  Annonse

  Sett som startside
  Google
  gule sider

  Se alle MaxLokal Nyheter

  Sofie fra Valderøya er en av Norges mest populære bloggere
  Bloggeren Sofie Laxaa har daglig 3-4000 lesere på blogg.no, noe som gjør bloggen hennes til en av Norges mest leste.15 år gamle Sofie Laxaa fra Valderøya ligger på topplisten på blogg.no og skriver en av landets mest leste blogger. Det er hovedsaklig en mote-blogg hvor hun skriver om mote og klær, men også det som skjer i hverdagen hennes. Hun mener bloggen kanskje er mest rettet mot ungdommer i 10-20-års alderen. Fikk inspirasjon fra andre Hun og søsteren Eilin startet bloggen for litt over 2 år siden, og Sofie forteller at hun hadde fått inspirasjon fra andre bloggere til å begynne selv. - Jeg hadde lest en del blogger før jeg begynte å blogge selv, og ble kanskje litt misunnelig på de som hadde blogg. Tar ikke over fritiden I starten var Sofie innom flere forskjellige blogger der hun kommenterte og delte innlegg, og videre har bloggen hennes blitt mer og mer kjent over tid. Hun har for tiden 3500-4000 lesere på en god dag, men sier at bloggen ikke har tatt over fritiden hennes. I det siste har hun også fått sponsorer og sier det tar litt ekstra tid med mail i forhold til før. - Jeg får mye hjelp av søsteren min med å ta bilder og redigere dem. I tillegg hjelper hun meg med å svare på mail, så bloggen har ikke tatt over fritiden min på noen måte, forklarer hun. - Det er bare koselig når folk vil ta bilde Sofie sier hun ikke har fått noen stor kjendis-status utenom bloggen, men at folk noen ganger spør om å få ta bilde med henne, noe hun synes er veldig koselig. Selv om hun har blogget i over to år, har hun ingen planer om å slutte med det første. - Hvis jeg har et tips til andre bloggere, så er det at de må blogge mye og oppdatere ofte, avslutter Sofie. Bloggen hennes finner du på sofiemote.blogg.no.    
  02.10.14 06:00
  - Vi skal etterhvert fremstå som det topplaget vi er
  I helgen startet innebandyturneringen og selv om det ikke gikk helt som ventet i Sykkylven Innebandyklubb, har de forsatt vist seg å være et topplag i Møre og Romsdal.Søndag 28. september gikk første serierunde i innebandyturneringen av i Sykkylven Storhall. Det var totalt fem lag som spilte i turneringen. Det var hjemmelaget Sykkylven, Volda, Storm/Fosna fra Kristiansund, Surnadal og Eide. Det var meningen at Molde også skulle spille, men de måtte melde avbud. Det var for flere av medlemmene fra Sykkylven første gang de var med i seriespill og Tom Audun Rossland Knutsen fra klubben synes det var godt å komme i gang. - Vi spilte mange kamper i løpet av dagen så det var ganske fysisk krevende, men veldig deilig. Det er mange måneder siden vi sist spilte. Gikk ikke helt som forventet Til tross for at de er veldig fornøyd med selve arrangementet, er de ikke helt fornøyd med resultatene. Sykkylven vant en kamp, spilte en uavgjort mot laget som vant i fjor og tapte to. Tom Audun forteller at nivået var skyhøyt og at fire av lagene var veldig jevne, inkludert dem selv. - Vi er veldig skuffet over å tape Sunnmørs-oppgjøret mot Volda med ett mål. Vi var helt klart bedre enn dem i andre periode, men en del av grunnen til at de vant var at de hadde en god keeper. Skal komme sterkt tilbake Selv om Tom Audun er skuffet over tap, lover han at de skal trene hardere og lære av det de gjorde feil denne gang. - Vi holdt oss ganske bra til planen vi hadde på forhånd, men vi trenger enda mer samspill i forhold til å gjøre hverandre gode. Vi skal slå tilbake så fort vi kan, sier han. - Alltid morsomt å spille kamper Neste kamp skal spilles 1. november, og Tom Audun sier de skal komme sterkt tilbake og fremstå som det topplaget de selv mener de er. Han legger også til at det uansett er morsomt å spille kamper og at det blir en fin sosial opplevelse. Sykkylven Innebandyklubb skal også arrangere sluttspillet, og Tom Audun håper flest mulig vil komme å se det i Sykkylven Storhall.    
  01.10.14 15:00
  Sesongavslutning for Marius Nakken
  Sesongen ble  avsluttet med en sterk fjerdeplass i toppklassen Auto-G DTC i Danmark.I helgen ble finaleløpet i DTC kjørt på Jyllandsringen i Danmark. Så mye som fire førere hadde mulighet til å stikke av med den gjeve mesterskapstittelen før helgen, deriblant Marius Nakken. De tre andre var Casper Elgaard, Jan Magnussen og Ronnie Bremer. Det var Casper Elgaard som til slutt kunne løfte pokalen over hodet, og kalle seg DTC mester 2014 for femte gang i løpet av sin karriere. Marius ble vinner av NTCC- mesterskapet for tredje året på rad, og som ikke det var nok, ble han også vinner av U21-mesterskapet. Men etter en uheldig helg med tekniske problemer og flere uheldige situasjoner på banen datt han nok en gang ned til 4. Plass i DTC-mesterskapet. Gode resultater Likevel har Marius store ambisjoner for neste år. Etter å ha vist til gode resultater i år, tror Marius at det skal gå an å få med nye sponsorer. Da vil det også åpne seg dører til å få utvidet teamet og få tilgang til utstyr som trengs på hvert løp. - Det slites mye på f.eks dekk og bremser, sier Marius Nakken. Det er helt klart at vi er avhengig av sponsorer for å få dette til å gå rundt. Jeg håper også at vi kan stille med et større team på lik linje med f.eks Jan Magnussen som har rundt 30 stk i teamet sitt, forteller Nakken. Motorhavari Året som har gått har ikke vært problemfritt. Motorhavari og mindre uhell har satt sine spor på sammenlagte resultater. Med nye mekanikere på teamet og lærdom av feilene som er gjort i 2014, ønsker Marius og se fremover mot neste sesong. - Målet er helt klart å vinne neste år. Strategien er å legge seg i hardtrening og ha full fokus på hvordan dette målet kan oppnåes sier Nakken. Neste mnd har jeg fått tilbud om å kjøre nøen løp i Tyskland, men jeg ønsker ikke å røpe mer om det ennå, smiler Marius lurt. Fakta: Navn: Marius Johan Nakken NTCC- mester for tredje år på rad! 1. plass NTCC- mesterskapet
  1. Plass U-21 mesterskapet
  4. Plass DTC mesterskapet    
  01.10.14 14:09
  Rosa sløyfe aksjonen 2014
  Stadig flere overlever brystkreft, men om lag en av fire kvinner som lever med brystkreft skal også dø av sykdommen. De har brystkreft med spredning til andre organer.Lets Eat Moa er en av de lokale iniativtakerene for rosa sløyfe aksjonen i Ålesund. - Vi fikk forespørsel fra vår kaffe leverandør om å støtte aksjonen ved å selge rosa kaffe i år, forteller daglig leder Katrine Bjerkvik. Katrine var ikke i tvil, og oppfordrer alle til å støtte den viktige saka. 16 år på rad Rosa sløyfe-aksjonen i oktober arrangeres for 16. gang i Norge. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen ønsker gjennom årets aksjon å spre kunnskap og informasjon om uhelbredelig brystkreft. Selv om tre av fire brystkreftopererte forblir symptomfrie etter behandling, vil nesten hver fjerde brystkreftopererte oppleve at kreften kommer tilbake i andre organer. - I år retter vi oppmerksomheten spesielt mot dem som har fått beskjed om at de ikke kan bli friske, sier Anne Barbro Nygård i Brystkreftforeningen Ålesund og Omegn. Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, finnes det likevel god behandling. I disse tilfellene dreier det seg om livsforlengende behandling, samt lindre symptomer. Dagens behandling gjør det mulig å leve med uhelbredelig brystkreft i mange år. Likevel trengs mer forskning for ytterligere skreddersydd behandling. Færre bivirkninger - Heldigvis går forskningen fremover, noe som fører til at flere lever lenger med uhelbredelig brystkreft. Det finnes i dag langt flere og bedre medisiner enn tidligere å velge mellom, noe som gjør dagens behandling mer målrettet og med færre bivirkninger for den enkelte pasient. Det er viktig å skape god livskvalitet for de som skal leve med kreft resten av sitt liv, sier Anne Barbro Nygård. Nye tall om brystkreft:
  • Én av tolv norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet
  • 2.956 kvinner og 28 menn fikk diagnosen brystkreft i 2012
  • 612 døde av brystkreft i 2011, hvorav 7 menn
  • Det er 39.712 personer i Norge i dag som har eller har hatt brystkreft
  (Kilde: Kreftregisteret) Siden oppstarten har Rosa sløyfe-aksjonen bidratt med mer enn 110 millioner til brystkreftsaken. Gjennom 16 år har aksjonen satt brystkreft på dagsorden for å bedre kvinnehelsen, og har fortsatt som mål å bidra til tidlig oppdagelse og bedre prognose for brystkreft. Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Norge farges rosa ved hjelp av mange tusen støttespillere. Over 850.000 bærer en rosa sløyfe i oktober i solidaritet med brystkreftrammede. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen står sammen om Rosa sløyfe-aksjonen i Norge. Målet med aksjonen er:
  • å vise solidaritet med de som rammes
  • å øke kunnskapen om brystkreft
  • å samle inn penger til forskning og andre brystkreftrelaterte prosjekter    
  01.10.14 10:22
  Vil arrangere jul for ensomme i Ålesund
  Hjelpegruppa for Ålesund vil arrangere julefeiring for ensomme i distriktet.Hjelpegruppa har nå over 2300 medlemmer på Facebook og vokser stadig. Nå vil initiativtakerne prøve å arrangere en alternativ julefeiring for personer som sitter alene i høytiden. Ved juletider har det blitt sendt rundt annonser gjennom Facebook hvor folk ønsker å betale for å feire jul med andre, noe Charlotte Gjerde som står bak initiativet synes er trist. - Jeg blir utrolig lei meg når jeg ser slikt. Det er ikke riktig at noen skal sitte helt alene på julaften. Felles ålesundsdugnad Nå går hun ut å inviterer til en felles ålesunsdugnad for å få til dette. Tilbakemeldingene har vært mange, og flere tilbyr seg å lage mat, vaske, servere og skaffe julegaver til et slikt arrangement. Selve arrangementet er helt nytt, men Charlotte sier responsen har vert stor allerede. - Jeg er overveldet over engasjementet nok en gang. Det er mange som har tilbudt seg å være med på denne dugnaden. Har fått tilbud om lokale Charlotte er usikker på hvor mange som vil benytte et slikt tilbud. De har fått tilbud om å låne lokalene til Redningsselskapet på Dronning Sonjas plass. Her er det mulig å dekke på til 25 personer. For å kunne gjennomføre dette arrangementet sier Charlotte at de først og fremst trenger bedrifter og butikker som kan donere mat. - Vi har allerede fått inn lister med folk som vil hjelpe til med forskjellige ting, men hele arrangementet er veldedighet og vi trenger det vi kan av de som vil hjelpe. Først og fremst er det mat vi trenger for å kunne arrangere dette, sier Charlotte.    
  30.09.14 17:25
  Lasting...

  Politilogg

  facebook

  Lasting...

  MaxLokal på Facebook:

  Annonse

  Se alle MaxLokalBil Nyheter

  Adam Rocks - individualiseringsmesteren.

  Tøff i gata - gøy på landet. Liten tøffing spekket med utstyr.Opel har med nykommeren Adam Rocks klart å sette inn veldig mye utstyr i standardutgaven. Motoren er en helt ny tresylindret 1.0 ECOTEC Direct injectionturbo som er selve hjertet i Opel's nyhet. Nytt er også den 6-trinns manuelle girkassen som er 30 prosent lettere enn girkassen den erstatter. Opel vil satse på nye girkasser og drivlinjer for hele sin modellportefølje. Når det gjelder utstyrspakken, har Opel har plukket fra øverste hylle. Her får du 17 tom's hjul på kjøpet. Elektrisk foldbart stofftak, Auto klimaanlegg,
  DAB+ med hele 7 høyttalere. Adam Rocks har i tillegg delskinnseter, led-lys foran og bak pluss oppvarmet skinnratt, for å nevne noe av den fullspekkede standardpakken. - Vi tror dette er en bil som vil treffe alle aldersgrupper, sier Runar Grøtting, daglig leder hos Motorforum. Med sine mange farge og utstyrsmuligheter, vil jeg nok tro at det vil treffe det urbane publikummet. Den har en særegenhet av de sjeldne, og forhåpentligvis ruller den første Adam Rocks'en inn i butikken allerede ved årskiftet forteller Runar. Åpen himmel Det foldbare, elektrisk betjente «Swing Top» stofftaket kan sendes bak til C-stolpene på bare fem sekunder, uten at det får noen negativ innvirkning på bilens vridningsstivhet eller funksjonalitet. Bagasjerommet kan fortsatt åpnes og volumet er uforandret. Selve taket er tredelt. Senterlaget er i neopren, noe som sørger for god værbestandighet og stor holdbarhet. Lavt støynivå er det satt fokus på når taket ble utviklet, for å gi fører og passasjer en støyfri opplevelse. Høyere bakkeklaring Med 15 millimeter høyere bakkeklaring enn resten av familien, fremstår Adam Rocks som mye tøffere og maskulin. Med den antrasittfargede karosseristylingen blir den også mer muskuløs. Vil du ha den enda tøffere, kan du også velge 18 tommers varianten av lettmetallsfelgene. Det er ikke bare utvendig ADAM er oppgradert, deler av chassiset er også optimalisert og tilpasset, noe som inkluderer dempere, fjærer, geometrien i
  bakhjulsopphenget og en mer direkte styring. Lastet med teknologi Opel har skapt en ny klasse for små crossovere som måler under fire meter. I tillegg finner du masse teknologiske løsninger som du ikke forventer i en småbil. Vi kan nevne: Håndfri parkeringsassistanse, som hjelper deg å få bilen inn på en ledig plass, Intellilink lar deg sømløst koble din smarttelefon opp mot Adam Rocks syvtommers skjerm. Navigasjonssystemet BringGo kjøres også av IntelliLink, som lar deg bruke apper som Stitcher og TuneIn, der du kan få tilgang til tusenvis av radiokanaler og podcaster. DAB+ er standard og telefonen kan festes slik loven krever på bilens Flexdock baseplate. Her følger i tillegg en del kosmetiske alternativ for Adam Rocks: • 16 ulike eksteriørfarger
  •   6 ulike utvendige takfarger
  •   Sort eller brunt Swing Top nedfellbart tak
  •   5 ulike sidespeil
  •   5 ulike logolister på grillen
  • 19 ulike felgdesign fra 17 til 18 tommer
  •   6 ulike skinnpakker innvendig
  • 10 ulike interiørdekor
  • 10 ulike delskinn seter + 2 helskinn
  •   6 ulike gulvmatter        
  29.09.14 10:38
  Våt start for NAF Superweekend 
  NAF Superweend er i gang, men regnet satte ingen stopper for stemningen. Regnet var ingen hinder for de oppmøtte på Ålesund Motorstadion, vel å merke var det langt mindre biler en det pleier på disse arrangementene, men på publikumshaugene var det godt med folk og god stemning. I klasse 1 var det Henrik Barstad Ose (Volvo V40) som taklet det sleipe føret best, med Lars Jonas Ytterlid (Volvo V40) på andreplass og Bendik Furevik (Toyota) på tredjeplass. I klasse 2 var det ringreven Egil Lundanes (Mini) som igjen satte standarden. Med hele 7 sekunder ned til andremann Svein Tore Sunde (Toyota) var han suveren med sin mini. Tredjeplassen gikk til Finn Tore Holmeset (Porsche) I klassen for nybegynnere var Terje Sunde (Toyota) eneste deltager denne gangen. Publikumsprisen "Best in Show" gikk til Svein Tore Sunde som satset friskt på den sleipe banen. Fredag kl.18.00 fortsetter Bilsport Superweekend med Bilcross på Ålesund Motorstadion. - Etter fylkeslegen stengte banen for tre år siden blir det kjekt å komme igang igjen med Bilcross. Vi håper publikum finne veien til Olsvika for nok en fartsfest, sier Daggen Halkjelsvik i NAF Motorsport Ålesund.
  25.09.14 08:54
  Venter lenger med vinterdekk 
  Norske bileiere har blitt tregere med å bytte til vinterhjul, ifølge dekkbransjen.   Når snøen uteblir lar mange seg narre til å tro at det er sommerføre.  – Pågangen av kunder som vil legge om til vinterhjul kommer senere enn før. Noen venter til langt ut i november, sier Katrine Køste, produktsjef i dekkjeden Vianor. Hun tror mildere klima med høstmåneder uten særlig vinterpreg er årsaken. – Trenden er nok tydeligst på Østlandet, men også avdelingene våre rundt om i landet ser tilsvarende forskyvninger. Vi er betenkt over dette, for det innebærer at mange biler ikke er optimalt skodd for høstglatte veier. Bileiere som benytter dekkhotell får innkalling til hjulomlegging når vinteren nærmer seg.
  – Våre kunder får en slik påminning på denne tiden av året. I starten av oktober kommer den første bølgen av folk som vil bytte hjul. Men deretter blir det stillere. Det har blitt flere etternølere de senere årene, sier Kristian Myrvold, avdelingsleder i Vianor i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Kuldesjokk På den måten løper mange risiko for å få seg et ubehagelig vintersjokk, mener Myrvold. – Den morgenen temperaturen har falt til mange minusgrader og veibanen er forvandlet til skøytebane, har man et problem hvis bilen fortsatt står på sommerdekk. Det har vi sett mange eksempler på, også de senere årene. En annen konsekvens av forlenget sommerhjulsesong kan være at mange kjører på slitte dekk de siste månedene før de legger om. – Det er ikke så uvanlig at folk vurderer å kjøpe nye dekk bare i forbindelse med sesongomleggingen. Men hvis sommerdekkene egentlig er modne for utskiftning kan de siste høstukene dermed være svært farlige, sier Myrvold. Minste tillatte mønsterdybde for sommerdekk er 1,6 millimeter. Mange fagmiljøer anbefaler at dekkene bør byttes ved minimum tre millimeter. Nordisk føre – Hvis man nærmer seg slitasjegrensen, men vil bruke sommerdekk litt lenger, er det i hvert fall bedre å fremskynde kjøpet av nye dekk og ta et mellomskift. På denne tiden av året kan det også være økonomisk lønnsomt, fordi mange forhandlere har gode tilbud. Det er viktig for norske bilister å velge sommerdekk utviklet for nordiske forhold, ifølge Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian. – Slike dekk tar hensyn til det været og den asfaltblandingen vi bruker i Norge. De gir sikrere veigrep enn dekk utviklet for Sentral-Europa, også når det blir kjøligere i luften. Disse forskjellene har stor betydning nå om høsten, med mye nedbør og ofte sleipt føre, mener Hauge. – I tillegg viser tester at dekk for nordiske forhold er mer slitesterke på norske veier. Slik sett bidrar de til god biløkonomi.
  15.09.14 11:55
  Lasting...
   

      siste blogginnlegg - blogg.no

   

  Nyheter

  Lasting...

  Se alle MaxLokalNyheter

  Se den nye flerbrukshallen på Ellingsøya her
  Ny idrettshall står ferdig til bruk neste sommer. Allerede i 2012 bevilget bystyret penger til bygging av Ellingsøy Idrettshall og prosjektet har en kostnadsramme på 78 millioner. Byggingen av idrettshallen på Ellingsøya startet i slutten av mai i år og grunnmurene er nå ferdig. Hallen er i Vik og ligger ved Storfarveien. Innvendig vil det bli plass for flere idretter, inkludert; håndball, bandy, basketball, vollyball, badminton og gymnastikk generelt. I tillegg vil det bli en scene i hallen for kulturelle innslag. Utenfor vil det være et parkeringsområde for omtrent 100 bilder i tillegg til sykkelparkering. Det vil også bli egen holdeplass for på- og avstgning til buss. Idrettshallen vil få et areal på 2300m2 og det ventes at den skal stå ferdig i juni 2015. Her kan du se bilder og tegninger av hallen      
  30.09.14 10:20
  KK-Piratane fra Hareid med nyutgivelse
  Etter et års jobbing har brødrene fra Hareid nylig utgitt sitt første album som KK-Piratane.Brødrene Roy-Andre og Bjørn-Tore Øvrelid fra Hareid har i over et år jobbet med platen «Piratmat» som de den 29. august før i år ga ut under artistnavnet «KK-piratane». Duoen som er fra Hip-Hop-gruppa Kontrollert Kaos, begynte selve planleggingen av platen for et par år siden. Skrev dikt allerede i 13-års alderen. Begge brødrene har lenge vært interessert i skriving av tekster og rim, og begynte å skrive dikt allerede i 13-års alderen. Roy-Andre i duoen sier inspirasjonen for plata har vært alt mulig forskjellig, men legger til at begge to alltid har sett opp til Tupac Shakur. - Han representerer noe som er ekte, og er veldig fleksibel da han kunne lage alt fra harde politiske sanger til en sang om moren. (Artikkelen fortsetter under videoen) - Platen er som et kjøleskap. Platen har fått navnet «Piratmat» og Roy-Andre beskriver platen som et kjøleskap, der man åpner den og finner en blanding av alt de har å by på. - Vi vil få frem at vi er uavhengige, selvstendige og kjører vår egen stil, sier Roy-Andre. Roy-Andre og Bjørn-Tore står selv for produseringen, mixingen og alt som har med utgivelsen å gjøre, bortsett fra tre av låtene hvor de samarbeider med andre. Utgivelsen er helt selvprodusert og Roy-Andre sier det har vært en vanvittig lærerik prossess. - Det har gått med mye tid til research om alt som må gjøres i forhold til en utgivelse og vi har klart å komme med et produkt som står på egne ben. "Hemmelig Operasjon" fra nyeplata. (Artikkelen fortsetter under videoen) Jobber med en CD-versjon. Platen har nå vært utgitt i en måned og Roy-Andre sier tilbakemeldingene og salgstallene er over forventet i forhold til at de er en lokal gruppe. Musikken deres kan for tiden kjøpes på iTunes og Wimp og kan streames på Spotify. De jobber for tiden med en CD-utgivelse også og driver å trykker opp CD-er når de har tid. Man kan også etterhvert finne merchandise og t-skjorter i deres nettbutikk.      
  29.09.14 13:00
  Daniel Godø videre etter farmen-duell
  Ålesundsmannen Daniel Godø gikk videre etter årets første farmen-duell. Han slo ut bergenseren Bjørn Egil i kunnskapskonkurranse. Årests Farmen er gjennom sin første uke på TV2. Sunnmøre er representert ved varaordfører Olav Harald Ulstein (51) fra Sykkylven  og studenten Daniel Godø (22) fra Ålesund. Møtte mann med padde- og utedoangst Bergenseren Bjørn Egil Mogenstad ble valgt til sesongens første førstekjempe. Hans padde- og utedoangst har allerede gitt kokken mye oppmerksomhet den første uken. Han valgte å møte Daniel Godø som andrekjempe. Ålesundsmannen ville møte Bjørn Egil i en kunnskapskonkurranse og gikk seirende ut etter at han svarte riktig på hvilke fylker som omkranser Mjøsa.  Kråkespiser Den andre deltakeren fra Sunnmøre, Olav Harald Ulstein ble omtalt som kråkespiser i VG, etter at han gikk ut å fortalte at han er glad i å jakte, fiske og så lage maten. - Det kan være slik at jeg finner noe på gården som man kan spise, som ingen andre tenkte på. Det kan lande en kråke på tunet, og jeg spiser den garantert. Det ville ikke vært første gangen. Jeg serverte måke til kameratene mine en gang uten at de visste det. Når jeg sa hva jeg hadde servert ble det helt stille rundt bordet, og den ene krevde at han alltid skal se hodet på det vi skal spise først, sa han til avisen.
  29.09.14 11:31
  Suksess for Thaikveld
  Det ble folksomt under fem timer lang Thaikveld på Vestnes. Vestnes kulturskule arrangerte i helga temakveld. Thailand var temaet denne gangen, og ble holdt i Myra kulturbygg på Vestnes. Iniativtakerene Hege Haugen og Elsa Rypdal var veldig godt fornøyd med oppmøtet. I fem timer fikk de fremmøtte oppleve dans og visning av nasjonale drakter, demonstrasjon av fruktkunst, lotteri og salg av thailandsk mat til inntekt for tempelet. De thailandske som hadde kommet for å underholde, beviste fullt ut at de kom fra "smilet's land" med hjemmelaget mat og underholdning. - Vi synest det er viktig at lokalsamfunnet får oppleve andre kulturer på nært hold. Vi har tross alt mange fra flere land boende på Vestnes. Vi har ca tre til fire slike arrangement i året forteller Hege Haugen. Et lite stykke Thailand Mange møtte opp for å la seg underholde, mens noen lot seg friste av de eksotiske rettene thailenderene hadde stelt i stand. Også flere fra den populære serien "Et lite stykke Thailand" som gikk på Tv-Norge hadde møtt opp. Nantaya og Lars Johan fra Stordalen, er fast innslag hvert år, og Nantaya har også ansvaret for det thailandske innslaget på Myra kulturbygg. For henne var det ekstra gledelig at folk hadde kommet hele veien fra både Molde og Ålesund. - Vi har også andre land som gjester temakveldene sier iniativtaker Hege Haugen F.eks har vi hatt Lithauen, Polen og Afganistan her. Men jeg vil tørre å påstå at det er noe spesielt med arrangementet til Thailand. De lager veldig mye mat, og jeg ser for hvert år at det er mange gjengangere som nok er her for å spise thaimat smiler Hege. Arrangement i Hallen Vestnes kulturskule arrangerte i 2008 første mangfoldsmøte. Nå er det sjette året siden 2008 at et slikt arrangement blir arrangert sier Hege. Iniativet er det Vestnes kulturskole som tok, og det begynte med et internasjonalt fellesskap i "Hallen" på Vestnes. Vi så at de lokale satte pris på arrangementet, og det var da vi bestemte oss for å gå litt mer i dybden. Det var slik temakveldene på Myra kulturbygg oppsto forteller rektor ved Vestnes kulturskole, Elsa Rypdal. Neste arrangement i Hallen er allerede planlagt 15 november i år, og alle er velkommen. De forskjellige landene viser frem sine kulturer, i form av mat, håndarbeid og nasjonale tradisjoner.   Alle foto: Geir Bjørndal Srisoi    
  28.09.14 21:37
  Før RBK - AaFK 
  Rosenborg jakter fremdeles medalje i årets Tippeliga, men må slå AaFk på hjemmebane om de skal ha heng på medaljestriden.Trønderne kommer fra et 2-1 tap i Haugesund, hvor de viste en bedrøvelig 1. omgang. - De har vært gode på hjemmebane de siste kampene, sier AaFK-trener Jan Jönseon til aafk.no. Vi må treffe skikkelig med prestasjonen, gjøre som vi gjorde mot de i andre runde i cupen, da var vi veldig bra i 60 min. Vi må tro på og våge vårt eget spill for å slå Rosenborg. AaFK fikk et lite pusterom i bunnstriden etter 3-0 seieren mot Stabæk forrige søndag. Da Ålesund og Rosenborg møttes i april ble det 1-1 og i fjor høst vant RBK 2-1 på Lerkendal- -AaFK er et bra fotballag som fikk en 3-0 seier mot Stabæk, så de er på gang, sier RBK-trener Ingebrigtsen til adressa.no. Han mener at det ikke har så mye å si for Rosenborg skal være opptatt av seg selv. - Når de kommer ti Lerkendal er det vi som skal bestemme hvordan kampbildet skal se ut og vi som skal styre kampen. Mike Jensen mener han har sett noen glimt av hva AaFK kan og sier at når de kommer med en seier i bagasjen, er det ikke et lett lag å møte. - Men på hjemmebane er det vi som er favoritter og vi skal ta tre poeng. Han er tilbake på banen mot Ålesund sammen med Jonas Svensson som var ute med karantene mot Haugesund. Ole Selnæs må stå over kampen mot AaFK etter å ha pratet på seg gult kort forrige helg. Kampen spilles søndag kl 20.00 og er rundens hovedkamp på TV2.
  26.09.14 18:00

  Se alle tilbud >>

  Stort utvalg fra kjente leverandører !!
    Hvem er JobbPartner: JobbPartner er en kjede av butikker i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som er heleid av NorTekstil AS. Per dags dato teller vi fire butikker, som alle omsetter arbeidsklær, vernesko/utstyr, profilklær og fritidsklær. Vi her i Ålesund er en butikk med fokus på arbeidsklær og verne- tøy/-utstyr til alle bransjer. Vi holder til i Daaeskogen Næringspark på Moa i Ålesund. Her har vi en butikk over to etasjer på 500m2 hvor hele andre etasje er satt av til arbeidstøy og noe verneutstyr fra en rekke ledende produsenter som Helly Hansen Workwear, Snickers, Bulldog Workwear, Djupvik, FristadsKansas, Kentaur m.fl. Vi forsøker til en hver tid og ha de mest aktuelle kolleksjonene på lager for rask levering. Hva gjør JobbPartner: JobbPartner er en aktør som spesialiserer seg på arbeids og profilklær til bedrifter. Vårt hovedmarked er Ålesund og omegn, men vi tar også gjerne turen rundt på Sunnmøre og i Romsdal. Vi samarbeider også med Nor Tekstils avdeling i Trondheim, som gjør at vi opererer i Møre og Romsdal og Trøndelag. Vi tar gjerne bedriftsbesøk slik at vi får en forståelse for behovet deres, men ser gjerne og å få besøk i butikken slik at du ser hvilke muligheter dere har. Din profilering hos oss: Våre kunder er vår sjef. Vi profilerer så å si alt tøy med din logo og med ditt budskap. Dette gjøres enten med transfertrykk eller med brodering. Her er det meste mulig, og du vil få mulighet til og påvirke resultet selv. Vi oppbevarer bedriftens logo hos oss slik av vi enklest mulig kan profilere ønskede klær når du handler.  Våre største merkevarer 
  10.03.14 10:31
  Billig byggvarehandel
  Coop Obs! Bygg er Norges mest fremgangsrike byggevarekjede for "Gjør det selv" markedet. Vi henvender oss primært til kunder som kan litt og som er ute etter god kvalitet til markedets laveste pris.      
  26.01.14 19:04
  Vi har store mengder soldet jord
  Vi leverer soldet jord sortert maskinelt i vårt sorteringsverk. Fritt for kvist og røtter. Alle store steiner er sortert bort. Klar til såing.  Standard lastebillass på ca 10m3 levert på plass i Ålesund og Sula kun kr 2950,- ink mva.  Vi har også usortert jord som kan brukes til å fylle opp større områder.
  Dette kan leveres for kr 1700,- pr lass ink mva. Vi kjører også ut pukk og grus i forskjellige fraksjoner. Ta kontakt for pris og tilbud. Vi du ikke vente på at gresset skal gro? Vi leverer også ferdig plen. Ta kontakt for pristilbud. Blindheim Maskin & Transport AS ble etablert i 1997 og startet opp med 1 gravemaskin. Firmaet har siden vokst i størrelse både når det gjelder ansatte og maskiner. I dag er Blindheim Maskin & Transport en stor maskinentreprenør på Sunnmøre, og hadde en omsetning på 50,5 milllioner i 2013. Daglig leder Jan Aage Blindheim er tredje generasjon som driver i denne bransjen. Firmaet har i dag 22 ansatte. Vi utfører arbeid for firma og private. Vi skal levere tjenester av høy kvalitet til riktig pris. Vi har ikke som målsetning å være den billigste i markedet, men våre priser skal være konkurransedyktige. Vi skal derimot levere varer og tjenester som er av så høy kvalitet at vi blir anbefalt til andre. Våre ansatte skal yte sitt beste, arbeide profesjonelt og effektiv, selv om vi jobber «på timen» Vi tar derfor ofte på oss jobber «på timen» Dette anser vi som en meget god avtale for både oppdragsgiver og oss selv. Da avtaler vi timepris eller kvadrat/kubikk pris på forhånd og så blir det oppgjør etter faktiske mengder.  Vi får betalt kun for det vi faktisk har utført og det samme gjelder oppdragsgiver som kun betaler for det som er gjort og nøyaktige mengder med masser. Imotsatt fall er det anbud på fast totalpris. Dette kan vi også utføre på forespørsel, men da ønsker vi gode beregninger på forhånd.  
  26.01.14 19:03
  Din naturlige bobilforhandler
  Løviknes Caravan holder til i Vestnes sentrum.Vi har innendørs utstilling av bobiler,og rekvisita butikk. Vi er 8 ansatte,med lang erfaring fra bransjen, Vi forhandler de kjente merkene Concorde-Challenger-Mobilvetta-Mclouis-Elnagh. Her kan du se bilene vi har til salgs Våre 4 mekanikere har lang erfaring og gode kunskaper- med kurs innen Parabol anlegg,Webasto varme-Truma varme og Alde varme. Det meste av service og reprasjoner kan også utføres på vårt bilverstedverksted i underetasjen.
  26.01.14 19:02
  Velkommen innom og møt en ildsjel!
  PD Stafseth har holdt på i mer enn 140 år og er i dag en ledende leverandør innen peiser, ovner og stålpiper. Vi rehabiliterer også gamle piper. Stikk gjerne innom oss, så får du se vårt store utvalg av anerkjente modeller og merker.  Vi har 2 faste montører og henvender oss både til privat- og proffmarkedet. Vi fører hage- og parkprodukter fra Honda.  
  26.01.14 19:02
  Finn ditt drømmekjøkken
  Tid er dyrebart, og vi vet at barn, familie, venner og jobb kommer langt foran kjøkkenbestilling i hverdagen. Vi har derfor gjort vårt ytterste for at veien frem til ditt drømmekjøkken er mest mulig inspirerende og effektiv: 1. DRØM
  Bli inspirert og finn ditt drømmekjøkken på Norema.no, i butikkene våre eller i katalogen vår. 2. VELG
  Finn din stilretning, med produkter og tilbehør - vi hjelper deg hele veien frem.

  3. BESTILL
  ...ditt drømmekjøkken. Du velger om vi også skal montere det for deg.

  4. BRUK
  Nå er ditt funksjonelle drømmekjøkken klart til bruk! Visste du at...   Skapene våre leveres ferdig montert? - På den måten blir jobben mye enklere hvis du ønsker å montere selv, samtidig som kjøkkenets levetid forlenges. Vi gjerne kommer hjem til deg? -Vi gir veiledning, tips og råd, så kjøkkenet ditt blir funksjonelt og presis tilpasset din bolig. Noremas skuffer tåler mer enn de fleste? - Vi har laget skuffene våre mer hardføre enn mange av våre konkurrenter, så de er klare for røff behandling og lengst mulig levetid. La oss gjøre jobben - kom hjem til ferdig montert drømmekjøkken!        
  26.01.14 19:01
  VERDIFULL KOMPETANSE & RIKTIGE PRISER
  Vi tilbyr alt innen renhold, bedriftskantiner og eiendomsservice til konkurransedyktige priser.
  Vi tilbyr renholds- og eiendomsservice med vekt på kvalitet og miljø. Vi har lang erfaring innen disse fagene, og tilbyr vår 100% garanti på alle våre tjenester.  NOEN AV VÅRE TJENESTER: - Daglig og periodisk renhold - Nedvask, flyttevask - Hjemrenhold, hyttevask - Oppskuring, polishbehandling - Drift av bedriftskantiner - Trappevask, vinduspuss - Rengjøring av søppeldunker - Hagerydding, snømåking  Her er noen av våre prosjekter
  26.01.14 18:59
  Sikre hjemmet ditt mot innbrudd
  Sikkerhet 24 holder til i Ålesund og er en total leverandør innen sikkerhet. Våre samarbeidspartnere har solid erfaring innen sikkerhet og leverer kvalitetsprodukt. Siden vi startet i 2004 har vi etablert oss som et firma som har flere store kunder og mange små. Vi har satt oss som mål å bli størst innen sikkerhet, så om du trenger å sikre din bolig eller din bedrift så ta kontakt.
  Franchiseavtalen med Securitas Direct gir oss rett og ansvar for alt salg, installasjoner og service på Securitas Direct installasjoner i Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane. I tillegg utøver Sikkerhet 24 salg og montasje/service innen videoovervåkning, rene brannvarslingssystem og øvrig sikkerhetsutstyr. Ring oss for gratis befaring - 92 02 77 77 VI KAN TILBY: Boligalarm
  Næringsalarm
  ITV-videoovervåkning Verisure er det nye navnet på Securitas Direct boligalarm. Verisure er tidligere Securitas Directs. Hvert trettiende sekund monteres det et Verisure-system et sted i verden. Faktum er at vår boligalarm er den mest monterte i Norge. Med vår fremtidssikre plattform og spennende, profesjonelle servicesamarbeid, kan vi tilby våre kunder et unikt utvalg produkter og tjenester innen boligalarm og det tilkoblede smarte hjemmet  
  26.01.14 18:59
  Opplevelsen starter på Vigra
  Fra Ålesund Lufthavn Vigra går det internasjonale direkte rutefly til København, London, Las Palmas, Riga, Amsterdam, Gdansk, Vilnius og Alicante. Innenlands til Oslo, Bergen og Trondheim.   Sommerens charterdestinasjoner er Bulgaria, Kreta, Kroatia, Mallorca, Antalya, Bodrum/Marmaris og Rhodos.    Disse charterselskapene opererer fra Vigra sommeren 2014: Apollo - Bulgaria - Kreta - Kroatia - Mallorca - Rhodos
  Detur - Tyrkia Antalya Bodrum/Marmaris Nazar - Tyrkia Antalya Startour - Tyrkia Antalya Tyrkiareiser - Tyrkia Antalya Ving - Tyrkia Antalya   Er du sent ute med feriebestillingen prøv www.restplass.no  www.solfaktor.no eller finn de billigste flyavgangene på www.flybilligst.com  
  26.01.14 18:58
  GARDEROBE MANNEN
  GARDEROBE-MANNEN har et spesielt tilbud til alle som leser Maxlokal.no Kom innom butikken og fortell at du har sett dette tilbudet på Maxlokal.no og du vil få en ekstra rabatt på alle ordinære varer.
  26.01.14 18:57
  Nyåpningssalg hos Modena
                                                                                                                                                                                                                                                             
  26.01.14 18:56
   
  26.01.14 18:44
  Få inspirasjon - se våre bilder på Instagram
   
  26.01.14 18:41
  Gir deg den komplette bilopplevelsen
  Lange tradisjoner Per Aaland Automobilforretning ble etablert i 1947. Vi er således en av de eldste bilforretningene i regionen. På tross av vår "høye" alder ønsker vi å fremstå som en moderne bilforretning hvor våre kunder skal føle seg velkommen og å få topp service. Vi er pr. i dag 23 godt kvalifiserte medarbeidere som gjør vårt ytterst for at våre kunder skal være fornøyd. Høye krav En bil- opplevelse som ikke bare har med din daglige bruk av bilen å gjøre, men med hele opplevelsen av det å kjøpe, eie, bruke og vedlikeholde bilen. Vårt mål er at du, den dagen du igjen skal kjøpe deg ny bil, skal ha lyst til å kjøpe den hos oss. Dette setter høye krav til oss - krav vi setter vår ære i å innfri. Citroën og Honda Vi forhandler i dag bilmerkene Citroën og Honda. Dette er riktignok ikke de største merkene i Norge, men to merker som på en positiv måte skiller seg ut fra de fleste andre biler på markedet. Dette er biler som eierne ofte får et avhengighetsforhold til og som de kjøper igjen og igjen.   Se våre bruktbiler her    
  06.01.14 14:32

  Nyheter

  Lasting...

     Twitter aaleund

    Ledige stillinger

   

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

   Instagram

  Lasting...

  Se alle MaxLokalEiendom Nyheter

  Dette redder vi fra flammene
  Yngre vil helst ha med seg nettbrett og smarttelefon ut av et brennende hus. Folk over 60 tar med fotoalbumet.  Seks av ti, 63 prosent av oss, har tenkt på hva vi vil ta med oss ut hvis huset skulle begynne å brenne, ifølge en spørreundersøkelse TNS Gallup har gjort i forbindelse med Brannvernuka 2014. – Liv og helse må komme først, ikke mobiler og nøkler. De kan enkelt erstattes. Har det først tatt fyr i huset, går det bare to til fem minutter før alt er i flammer. Møbler og tekstiler antennes raskt, og brenner med en voldsom kraft. Du har rett og slett ikke tid til å lete etter ting hvis det har begynt å brenne, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If Skadeforsikring.    Lommebok, nøkler eller bankkort er høyt prioritert i alle aldersgrupper. Viktigheten av å få med seg fotoalbum øker med årene. Hos nordmenn over 60 år ville 39 prosent tatt med seg fotoalbum, mot bare 14 prosent blant de under 30 år. Det er en overvekt av kvinner som ville tatt med fotoalbum på vei ut, 31 prosent mot 21 prosent blant menn. 25 prosent av menn ville tatt med bilnøkkelen, mot 14 prosent av kvinnene, viser undersøkelsen. Blant nordmenn under 30 år ligger smarttelefonen klart på topp. Nettbrett og PC kommer også høyt på lista. Usynlig fare De fleste som omkommer i brann, dør av de farlige gassene som utvikler seg. Kullosen fra ulmebranner er usynlig og nesten luktfri, og virker sløvende.  – Materielle verdier kan erstattes, men ikke helsen din hvis du får i deg for mye av de giftige gassene som oppstår i brann, sier Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening. Hjemmene i dag er fulle av materialer som avgir gasser hvis de begynner å brenne, særlig plast. – Du aner egentlig ikke hva sofaen din inneholder. Rykende skumplast kan se ganske harmløst ut, men er livsfarlig, sier Kalheim. Både If og Brannvernforeningen anbefaler optiske røykvarslere fordi de oppdager ulmebranner tidligere enn ioniske røykvarslere. Møtepunkt Hos If Sikkerhetssenter på Hobøl terpes følgende budskap inn hos kursdeltakerne: – Når du våkner av brannalarmen, må du vurdere om dette er noe du kan håndtere med brannslokkingsapparat. Er du det minste i tvil om at du klarer å slokke brannen, så kom deg raskest mulig ut i trygghet, sier Morten Kolverud, leder ved sikkerhetssenteret til If. En de viktigste forberedelsene en familie kan gjøre, er å avtale felles møteplass utendørs i tilfelle brann. Det finnes eksempler der foreldre har løpt inn i flammene etter barn som allerede hadde kommet seg ut. – Sørg for at boligen er rikelig utstyrt med seriekoblede, optiske røykvarslere, slik at alle våkner og kan komme seg ut til avtalt møteplass, sier Morten Kolverud.   5 på topp, dette vil vi ta med oss hvis det brenner:  Under 30 år: Smarttelefon: 44 %
  Lommebok, nøkler eller bankkort: 37 %
  Nettbrett/PC: 29 %
  Fotoalbum: 16 %
  Bilnøkkel: 13 %
  (26 prosent har ikke tenkt på noe de vil ta med seg)   30-44 år: Lommebok, nøkler eller bankkort: 29 %
  Smarttelefon: 21 %
  Fotoalbum: 20 %
  Nettbrett/PC: 15 %
  Bilnøkkel: 12 %
  (40 prosent har ikke tenkt på noe de vil ta med seg)   45-59 år: Lommebok, nøkler eller bankkort: 31 %
  Fotoalbum: 29 %
  Smarttelefon: 22 %
  Bilnøkkel: 20 %
  Nettbrett/PC: 17 %
  (35 prosent har ikke tenkt på noe de vil ta med seg)   Over 60 år: Lommebok, nøkler eller bankkort: 53 %
  Fotoalbum: 39 %
  Bilnøkkel: 33 %
  Nettbrett/PC: 25 %
  Smarttelefon: 24 %
  (24 prosent har ikke tenkt på noe de vil ta med seg) (Kilde: TNS Gallup) Tekst: Kjell M. Kaasa Kilde: Newswire          
  30.09.14 10:20
  Kan bli dyrt å bygge billig 
  Selvbyggere og ufaglærte håndverkere bør holdes langt unna når badet skal pusses opp, advarer fagfolk. Nye regler kan gjøre billigløsninger enda mer risikable.– For å spare penger kan folk gjerne legge ned egeninnsats i å rive gamle fliser og plater. Men når det nye badet skal bygges opp, bør de la fagfolk gjøre jobben alene, sier Håvard Hildrum, daglig leder i Varme & Bad Midt-Norge VVS. Advarer mot dyre tabber Rørleggerkjeden advarer også mot å engasjere håndverkere som ikke er kvalifisert for våtromsarbeid, eller benytter løsninger og metoder som avviker fra norske bransjenormer. – Vi forstår jo at det er fristende å hyre inn arbeidskraft til lavpris, men når dokumentasjonen på jobben ikke er i orden og skader oppstår i ettertid, kan det som var billig vise seg svært kostbart, sier Hildrum. Det er ikke forbudt å pusse opp badet på egen hånd, eller kjøpe tjenester fra andre enn de som har dokumentert kunnskap. Men prisen for feil utførelse kan bli høy og vil ofte falle på boligeier selv. Varme & Bad ser jevnlig eksempler på at folk får trøbbel på grunn av skader i ettertid.
  – Noen ganger må jobben gjøres om igjen. Skadene vil i mange tilfeller ikke dekkes av forsikringen. Selv om de dekkes i utgangspunktet, kan byggefeil føre til avkortning i erstatningssummen. Regresskrav overfor utførende håndverker kan også vise seg vanskelig å nå fram med.
  Ser ofte feil Unngå tabber med riktig håndverker I Norge registreres det rundt 80 000 vannskader årlig. Mange av dem skyldes dårlig utført arbeid eller at materialene som benyttes ikke holder mål. – Dessverre ser vi ofte eksempler på grove feil. En gjenganger er manglende fall mot sluket, slik at vannet renner feil vei og forårsaker fuktskader, sier rørleggermester Vidar Wold i VW Consult AS.
  Han holder kurs i våtromsarbeid for håndverkere, ingeniører og takstmenn. Kursene skjer i regi av Fagrådet for våtrom, og leder fram til sertifisering etter bransjens våtromsnorm. – Feil ved membranlaget som skal sikre at det er tett mellom sluket, rørene og gulvet er også en klassiker. Både godt håndverk og riktige materialer er avgjørende for å unngå dette.
  Det er ikke lovpålagt å følge våtromsnormen, som gir retningslinjer for arbeid på bad. Men ifølge Wold gir det forbrukeren den beste garantien mot ubehagelige overraskelser i ettertid. Nedsatt verdi  Fra årsskiftet blir en utvidet boligsalgsrapport obligatorisk ved omsetning av mange typer boliger her i landet. Rapporten erstatter de enklere taksttypene og lanseres som resultat av et samarbeid mellom eiendomsmeglerne og takstbransjen. – Hensikten med den utvidede rapporten er å gjøre bolighandelen tryggere for begge parter. Takstmannens undersøkelser blir grundigere, og kravene til dokumentasjon av utført håndverksarbeid blir skjerpet, sier Claus Norsted, styremedlem i Norges Takseringsforbund (NTF). Han har deltatt i komitéarbeidet som har ledet frem til den nye boligsalgsrapporten og den tilhørende standarden NS3600.
  – Hvis dokumentasjonen på utført baderomsarbeid ikke er i orden, vil det automatisk medføre en dårligere tilstandsgrad. Dette vil som regel også bety fratrekk i verdivurderingen, sier Norsted.
  29.08.14 11:34
  Byggmann valgte Optimera
  Boligkjeden Byggmann og byggevaredistributøren Optimera har innledet et strategisk samarbeid om byggevare og logistikk.Avtalen berører 106 medlemsbedrifter i Byggmann-kjeden og årlig produksjon av ca. 1000 boliger. Medlemmene i Byggmanns kjedekonsept har samtidig valgt Optimeras kjedekonsept Byggi til forhandler av Byggmanns boligkonsept. Med daglig leder og gründer Roger Blindheim som sentral drivkraft har Byggmann i løpet av 25 år vokst til å bli en av landets største boligkjeder. Frittstående byggefirmaer representerer Byggmann-kjeden over hele landet. Flere av kjedemedlemmene driver i tillegg industriproduksjon hvor byggevarer er en innsatsfaktor. En rekke av med­lemmene har også drevet byggevareutsalg i Byggxtra-kjeden som Byggmann nå avvikler. Byggmann Gruppen AS betjener kjeden fra sitt hovedkontor i Vigra Næringspark ved Ålesund med 3000 kvadratmeter boligfabrikk vegg i vegg. Hvert år produserer boligfabrikken omlag 300 boliger og kjeden totalt ca. 1000 i tillegg til et stort antall garasjer og hytter. Byggmann Gruppen og medlemsbedriftene omsetter for ca. 2,1 milliarder kroner i året.   Strategisk beslutning – For å styrke Byggmann ytterligere som ledende boligkjede, har vi tatt en strategisk beslutning om å konsentrere virksomheten inn mot våre kjerneområder. På bakgrunn av dette har vi valgt Optimera som partner på byggevarer inkludert logistikk både ut til våre medlemmer og anlegget på Vigra. Optimera ble valgt både grunnlag av sitt vare- og tjenestespekter samt mulighetene for videreføring av Byggxtra i Byggi, kommenterer daglig leder Roger Blindheim i Byggmann i en pressemelding som er sendt ut i fellesskap. Proff-fokus Kjedekonseptet Byggi drives av Optimera Handel. Medlemmene i Byggi kan som en følge av avtalen nå bli forhandlere av boligkonseptet til Byggmann. Optimera har bygget seg opp som Norges største byggevareselskap blant annet ved å fokusere på proffmarkedets behov med sortiment, supplerende tjenester og logistikk. Byggmann-medlemmene kan nå motta byggevarer fra Optimeras ni regionlagre distribuert direkte ut til byggeplasser og industrianlegg. – Når en aktør som Byggmann velger oss som samarbeidspartner, opplever vi dette som en bekreftelse på at vår posisjonering inn mot husmarkedet har vært vellykket. Vi har også gjort en betydelig satsing ved å etablere Byggi som kjedekonsept for frittstående forhandlere. Det er en fin anerkjennelse at Byggmann nå anbefaler Byggxtra-medlemmer å bli en del av Byggi eller et av våre øvrige handelskonsepter, sier adm. direktør Asbjørn Vennebo i Optimera. til Bygg.no.
  27.08.14 15:05

  Annonse

  Lasting...
   

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

   Kjøp og salg i Møre og Romsdal

  Lasting...

  Annonse

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Lasting...

  Nyheter

  Lasting...

  Kulturkalender

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

   MaxLokal Annonser

  Lasting...

  Kommunenytt

  Ålesund

  Giske

  Skodje

  Sula

  Søknad på spelemidlar, idrettsfunksjonell førehandsgodkjenning og melding om nye prosjekt
  Idrettslag, andelslag eller andre samanslutningar kan søkje omspelemidlar til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg som er opne for allmenn idrettsaktivitet, og som ikkje er hefta med kommersiell interesse. Alle søknadar om spelemidlarskal sendast elektronisk, men ta først kontakt med kommunen. Skjema er å finne påidrettsanlegg.no, Her finnein også sentrale retningsliner og informasjon. Anlegg ein søkjer spelemidlar tilskal vere idrettsfunksjonelt førehandsgodkjent. Alle tiltak/prosjekt ein søkjer spelemidlar til (unnateke nærmiljøanlegg mindre enn 600 000 kr.) må vere med ihandlingsprogrammet i Kommunedelplan for idrett- og fysisk aktivitet 2010 - 2013.Tiltak skal meldast skrifteleg. Frist for alle tre punkt er 15. oktober
  01.10.14 17:17
  Kulturprisen - Sula kommune 2014
  Sula kommune deler ut Kulturprisen annakvart år. Føremålet med prisen er å hjelpe fram kulturarbeidet i kommunen. Retningsliner for Kulturprisen i Sula finn du her. Frist for å sende inn forslag er 1. november.
  01.10.14 17:17
  Vassavstenging - Stadsnesvegen torsdag 2.oktober
  Grunna problem med desinfiseringen av det nye vannledningsnettet i Stadsnesvegen, må vi dessverre foreta fleire stengingar og med variert trykk i dagana framover. Vatnet vil derfor vere stengt torsdag 02.10 frå kl. 08.30 til kl. 11.30. Tapp opp nødvendig forbruksvant. Alt arbeid vert varsla på førehånd. Ved spørsmål, ta kontakt med Teknisk vakt på tlf. 900 50 777.
  01.10.14 14:57

  Haram

  Sykkylven

  Webcam

  Alesund havn
  Alesund 360 grader
  Sykkylven
  Orskogfjellet
  Ålesund Fjellstua Live
  Alesund live

  Annonse

  Kino i Alesund

  TV-guide Til hele TV-guiden >   

  Lasting...

  Har du spørsmål om denne tjenesten, kontakt oss
  Daglig leder: Frank Sekkeseter Ansvarlig redaktør: Per Arne Sandøy
  Tlf MaxLokal.no: 966 44 966
  MaxLokal.no har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.