◄ Lytt til radio her

  Annonse

  Sett som startside
  Google
  gule sider

  Se alle MaxLokal Nyheter

  Velkommen til julemarked 
  Det årlige julegate-arrangementet i Moloveien i Ålesund tar form denne helgen og du er invitert til å finne julestemningen.Det har i mange år vært arrangert julegate i Moloveien i Ålesund, og søndag har de 10-års jubeleum. Stig Gunnar Myren er blant de som er med å arrangere julegata og sier interessen for dette er økende fra år til år, og at det i fjor til tross for dårlig vær møtte opp rundt 1600 mennesker i løpet av dagen. Prøver i år med gratis inngang til Fiskerimuseet Julegata har et tradisjonelt program av aktiviteter og underholdning, og årets arrangement vil også følge samme oppskrift som før, med unntak av at det i år vil være gratis å ta i bruk Fiskerimuseet. I tillegg til Fiskerimuseet vil Teaterfabrikken, Scandic Hotell og Akademiet bli tatt i bruk i form av matservering og utstillinger. Det vil være utstillinger i gata, diplomutdeling, mulighet for å besøke Trankokeriet og det vil bli salg av både mat og hjemmelagede artikler. - Den mest sjarmerende gaten Stig Gunnar forklarer at det er ikke tilfeldig at det er Moloveien som blir brukt under arrangementet. - Moloveien var en av de få plassene som ikke ble tatt av bybrannen og har et veldig spesielt trehusmiljø noe som gjør at jeg mener det er den mest sjarmerende gata i Ålesund sentrum og ville gi denne gaten mer oppmerksomhet, sier han. Har du lyst å delta kan du møte opp i Moloveien søndag mellom klokken 12.00 til 17.00.
  28.11.14 17:00
  Facebookalbum åpnet dører for Ragnhilds kunst
  Noen få bilder av egen kunst på facbook var nok til at Ragnhild Marie Aston Hoddevik fikk flere forespørsler fra folk som ville kjøpe.Inspirert av arvegods  Ragnhild arvet i sommer tegnebordet som moren og bestefaren brukte å sitte ved når de tegnet. - Bestefar røykte pipe, kjørte motorsykkel og malte, både troll og andre artige karakterer. Jeg har alltid likt å være kreativ på forskjellige måter. Spille ulike instrument, bygge ting, redesigne, fotografere og pusse opp møbler. Alt slikt synes jeg er kjekt! Tegnet med datteren Ragnhild gikk lenge å drømte om å gjøre noe mer med tegne og male-interessen sin , så da tegnebordet kom i hus rigget hun det til midt i stuen og forklarte datteren at dette var et tegne- og male bord som også skulle taes i bruk. - Siden har vi sittet ved bordet og tegnet, omtrent som to fireåringer liker å gjøre. For et par uker siden fikk jeg lyst til å teste ut blyant, tusj, akvarell og blyant. Det gjorde jeg og fikk skikkelg blod på tann med malingen. Kombinerer maling og foto Etterhvert synes hun at det å kombinere foto hun selv hadde tatt med maling var en spennende teknikk. Malerskrinet hun hadde fått i femte klasse kom også til sin rett igjen i denne prosessen. - Nå er denne måten å jobbe på blitt en favoritt for meg. Da jeg la ut bildet som jeg kaller " Deer hike tutu girl" på facebook, fikk jeg spørsmål fra flere som ville kjøpe det. Mange ville også kjøpe noen av barnetegningen jeg la ut. Utsalg i Moloveien Siden gikk det slag i slag. Ragnhild kontaktet et trykkeri og har også bestilt seg bord til julegata i Moloveien. Der skal hun skal ha utsalg nå på søndag sammen med mange andre som selger varene sine. - Jeg har laget mellom ett og fem bilder dagelig siden det. Følelsen av  at andre faktisk vil ha det jeg lager er både rar og fin. Etter julemarkedet ønsker hun litt pause på malingsfronten, blant annet for å tilbringe mer tid på hesteryggen enn hun har fått mulighet til de siste ukene. Hester og ridning er nemlig en annen kjær hobby for denne aktive damen som til daglig jobber som lærer. For få timer i døgnet - I to uker nå har jeg virkelig levd drømmen om å få brukt litt mer tid på kreativt arbeid. Hodet er stappfullt av motiv som jeg har lyst til å lage men døgnet har desverre ikke nok timer.  Vedrørende fremtidsplaner er det litt vagt hvor veien går videre, for Ragnhild liker nemlig alt hun driver med. Både lærerjobben og sine ulike kreative prosjekter. - Det er jo umulig å spå hvordan etterspørselen blir. Jeg elsker lærerjobben min, samtidlig så elsker jeg mine kreativiteter. Jeg blir kanske ikke like fornøyd med alt, men det viktigeste for meg er gleden ved å holde på sier Ragnhild.      
  28.11.14 10:39
  Fikk gnisten tilbake i Ålesund
  "Paperboat" er en låt som Rikke Lie har holdt på i lang tid, men som hun nylig har valgt å gi ut.(Hør sangen nederst i artikkelen) Sammen med produsent Geirmund Simonsen spillte Rikke Lie inn en akustisk produksjon av låten "Paperboat" da hun var i Oslo. De valgte å slippe ut låten etter at manangeren hennes fikk høre låten og var veldig fornøyd. - Paperboat er en sang jeg har hatt med meg lenge. Sangen handler om å gi slipp på noe som har vært, samtidig som du klamrer deg fast til det som var, sier Rikke. Den er kanskje den tristeste sangen jeg har skrevet, men også en av sangene mine som betyr aller mest og det er nok mange der ute som kan kjenne seg igjen i teksten. Trengte en pause Rikke har ikke sluppet musikk på en stund, men er i gang igjen med planer om å slippe musikk etter at hun ble kontaktet av Lars Hustoft. - Jeg trengte bare å trekke meg litt unna og fokusere på helt andre ting en stund for å finne tilbake til skrivegleden og lysten til å slippe musikk igjen, sier hun. Årene før hun flyttet til Ålesund pendlet hun mye mellom Oslo, Stockholm og Ålesund og Rikke sier hun kom vel til et punkt der hun hadde fått det hele opp i halsen. - Jeg hadde rett og slett hjemlengsel og behov for en roligere tilværelse. Jeg har vel egentlig bare ventet på rett tilfelle til å slippe musikk igjen og har overhodet ikke hatt det travelt med å komme dit, forteller hun. Både barn og musikk i vente Selv sier Rikke det vil komme mer musikk fra henne i tiden fremover, selv om hun i tillegg venter barn neste år. - Planen er å slippe mye musikk fremover og få ut et helt album i året som kommer, men hovedfokuset blir naturligvis på den lille jenta som kommer til verden i januar. Nå gleder jeg meg til å fortsette å jobbe i studio og skrive nytt materiale både til meg selv og til andre artister i året som kommer. Og ikke minst så gleder jeg meg til å stå på scena igjen.    
  27.11.14 20:00
  Black Friday tar av på Møre!
  I 2010 ble det amerikanske og canadiske fenomenet Black Friday for første gang introdusert i Norge.Det er en årlig salgsdag som finner sted dagen etter Thanksgiving. Dagen er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange butikker tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom. Fordi Thanksgiving alltid faller på den fjerde torsdagen i november i USA, vil Black Friday finne sted på en fredag mellom 23. og 29. november. Store rabatter Nå ser vi at også sunnmøringene har fått opp øynene for dette fenomenet. En kjapp gjenomgang av dagens lokalpresse viser at flere steder reklamerer med spesielle tilbud for akkurat denne dagen. Amfi Moa har i den forbindelse en annonse der flere butikker kan tilby mellom 20 - 40 % på noen av sine varer. Både DaleMan + Woman, Modd Herre, Wagner Savoy, Indiska, Session, Matbuda og Amine er nevnt i reklamen. Fra Moa Syd har Herlighet gått ut med annonsering av Black Friday tilbud, disse skal vare hele uken å tilbyr blant annet 50 % rabatt på alle sine sengesett. Devold fabrikken har også langåpent i denne forbindelsen og reklamerer med kanontilbud i alle sine butikker og gode priser under Black Friday samt at de lover å avslutte dagen kl.22 med et flott fyrverkeri! I Ulsteinvik har også denne trenden fått fotfeste og Blå huset har en masse superkupp som varer kun denne dagen.  De har også overraskelser å tilby sine kunder i forbindelse med at det er Black Friday. -Skin Tonic, An Chri, Glitter, Bianco, Ulstein Apotek, Best Fashion, Bjørklund, Lindex, Elkjøp og Intersport har alle gode tilbud på agendaen. Intersport Ørsta og Ringo Ørsta er også med på karusellen, på Ringo er det denne dagen 3 for 2 på alle varer og Intersport har mange nedsatte varer. Trafikkproblemer og svarte tall Black Friday startet i Philadephia i USA tidlig på sekstitallet. En av forklaringene til navnet var at det var trafikkproblemer knyttet til feiringen av Thanksgivinghelgen som starter dagen før Black Friday. Dette var årsaken til det noe dystre navnet. Samme dag startet butikksentrene sin julehandel og dette har gitt en annen forklaring til navnet Black Friday. Julehandelen gir mange et overskudd i regnskapet, altså svarte tall - i motsetning til mange av butikkene som har røde tall i januar måned. Black Friday er pangstarten på selve julehandelen og kjøpesentre over hele verden har ekstra tidlig åpning om morgenen. I Norge åpner butikksentrene som har "Black Friday" ofte så tidlig som klokka 06.00 eller 07.00.
  27.11.14 17:00
  Margit fra Skarbøvika satser på naturlig hudpleie
  Det som først var et ekspriment hjemme på kjøkkenbenken er nå blitt til daglig geskjeft og egen nettbutikk.Margit Saga, bosatt i Skarbøvik, Ålesund, har etter eget sigende en alvorlig hobby. - Alvorlig hobby eller kjekt yrke, sier hun lattermildt. Da den tidligere grafiske designeren ble hjemmearbeidende fikk hun samtidlig utfordringen med å finne kremer som kunne hjelpe sønnen Vegard med sine eksemplager. Naturlig råvarer Hun ville prøve ut mer naturlige produkter, men var ikke fornøyd med de alternativene som fantes. Derfor begynte hun eksprimenteringen på egen hånd. Hjemme på kjøkkent og med rene, helst økologiske og narurlige råvarer uten skadelige tilsetningsstoffer.  - Jeg ble bitt av basillen og tenkte på produktene mine og på nye oppskrifter store deler av dagen.  Etterhvert som jeg fikk nye ideer så økte jo også produksjonen. Dermed tok det av for fullt med prøving, feiling og eksprimentering.  "Margits urtesalve" ble det første produktet hun laget etter at hun begynte å forske på naturlig hudpleie.   Hun ønsket ikke å bruke for mye kortison i behandling av guttens hudplager. Fra kjøkkenbenken til nettbutikk Det har nå resultert i en egen nettbutikk som blant annet tilbyr hudpleie, hårpleie, solpleie, bambusprodukter lys og såper. Enkelte av produktene har også havnet i sortimentet til Idunns Epler, en økologisk matbutikk i Ålesund. Ikke alle produktene jeg selger er 100 %  økologiske, men alltid parfymefri, parabenfri og plastfri, avslutter Margit Saga.  
  27.11.14 14:00

  MaxLokal TV

  Lasting...

  Politilogg

  facebook

  Lasting...

  MaxLokal på Facebook:

  Annonse

  Se alle MaxLokalBil Nyheter

  God sikt er en plikt 
  Mange tenker ikke på at også innsiden av frontruten til bilen må vaskes, men det er like viktig å rengjøre innvendig som utvendig. Nesten én av tre i alderen 18 til 29 år vasker sjeldent eller aldri frontruten innvendig viser en undersøkelse gjort for NAF. På innsiden av frontruten legger det seg et belegg med trafikkfilm som ikke sees så godt før du får solen rett i mot, og da blir sikten veldig dårlig.   – Klar frontrute er viktig for trafikksikkerheten, og en vask med varmt salmiakkvann vil raskt fjerne belegget. Det er enkelt å rengjøre den, og du vil se stor forskjell med en gang, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF. – Vasker du jevnlig unngår du å få farlig dårlig sikt i lav høst- og vintersol, fortsetter han.  I den andre enden av skalaen finner vi de over 65 år. Her svarer to av ti at de rengjør frontruten innvendig hver uke.  Slitte frontruter Frontruten blir også slitt. Steinsprut, isskraping, vindusviskere, skitt og smuss gir slitasje og bør sjekkes minst hver 80 000 kilometer. Laboratorietester har påvist at en slitt og skadet frontrute kan gi et optisk bedrag på 10 meter i avstandsbedømming. I mørket forsterkes denne effekten.  – Forskriftene sier at «føreren skal sørge for å ha tilstrekkelig utsyn til alle sider, derunder påse at snø, is, dugg eller merke eller annen gjenstand ikke hindrer sikten eller virker forstyrrende». Det er hver enkelt sitt ansvar å sørge for dette, sier Sødal. – Reaksjonsevnen din blir dårligere når du ser dårlig. God sikt er en plikt.  
  24.11.14 12:44
  - Mye tyder på at du snart kan lease elbil
  Finansdepartementet argumenterer i sin varslede ESA-notifikasjon for at ingen av de vedtatte MVA-fritakene for elbil er å regne som statsstøtte. Konklusjonen fra ESA er ventet i løpet av to måneder.I Finansdepartementets notifikasjon til EFTA Surveillance Authority (ESA) framgår det at MVA-fritakene for elbil ikke anses å være i strid med EØS-avtalen. - Dette er svært gledelig. Selv om det vil være ett år forsinket, og burde vært innført med en gang, er det mye som tyder på at vi innleder 2015 med nullsats MVA på leasing av elbil, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening. I statsbudsjettet for 2014 ble det vedtatt å gi nullsats MVA også ved leasing av elbiler og elbilbatterier fra 1. januar i år. Så forlangte Høyre/Frp-regjeringen at lovligheten av fritakene måtte vurderes av ESA. Det ble også bestemt at det eksisterende MVA-fritaket ved kjøp av elbil skulle notifiseres, et fritak som har eksistert siden 2001. Elbilforeningen understreker at nullsats MVA er viktig fordi leasing i dag utgjør rundt 40 prosent av personbilmarkedet. Om vi slår sammen person- og varebilmarkedet øker andelen til cirka 50 prosent. ESA bekrefter overfor elbil.no at vurderingen av notifikasjonen vil starte omgående: - Ja, vi mottok notifikasjonen tirsdag, og vil nå sette i gang en innledende undersøkelse. Den tar vanligvis et par måneder, og resultatet kan enten være at vi gir grønt lys til ordningen eller at vi åpner en formell undersøkelse for å gå grundigere inn i saken, sier ESAs pressekontakt Andreas Kjeldsberg Pihl.
  06.11.14 10:15
  Dette er kravene til dekk på biler i Norge
  På sommerdekk er kravet minst 1,6 mm, men NAF anbefaler minimum 3 mm. På vinterdekk er kravet 3 mm, men NAF anbefaler minimum 4 mm på biler under 3500 kilo.Her er de viktigste punktene for kjøretøyer under 3500 kilo tillatt totalvekt: På sommerdekk er kravet minst 1,6 mm, men NAF anbefaler minimum 3 mm. På vinterdekk er kravet 3 mm, men NAF anbefaler minimum 4 mm på biler under 3500 kilo. Det skal være minimum mønsterdybde over ¾ av slitebanens bredde og rundt hele dekkets omkrets. Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er 3 millimeter. NAF anbefaler 4 millimeter. Mellom 1. november og første mandag etter andre påskedag er det tillatt å bruke piggdekk i Sør-Norge. I Nordland, Troms og Finnmark kan du kjøre med piggdekk mellom 16. oktober og 1. mai. Det er ikke påbudt å kjøre med dedikerte vinterdekk på kjøretøyer under 3500 kilo tillatt totalvekt. Forskriften sier at du skal sikre tilstrekkelig veigrep etter føret. Hvor finner jeg tillatt totalvekt? Det er altså kjøretøyets tillatte totalvekt som bestemmer hvilke krav som gjelder blant annet til dekk. Krav om vinterdekk og mønsterdybde ble skjerpet og endret i august 2013. I vognkortet finner du tillatt totalvekt. Det er ikke bilens egenvekt som er avgjørende. En bil kan veie 2500 kilo, men være tung bil siden den kan laste så mye at totalvekten overstiger 3500 kilo. Endel biler, blant dem amerikanske SUVer som Chervolet Suburban og Ford Excursion, er registrert i Norge som tunge kjøretøyer, men brukes som vanlige femseters familiebiler. Disse har altså spesielle vinterdekkrav fra høsten 2013. Kan jeg kjøre med vinterdekk om sommeren? Ja, det kan du, så lenge det ikke er piggdekk. Men det er en dårlig idé. Vinterdekk er laget av en gummi som holder seg myk på vinteren. Det betyr at dekkene kan bli altfor myke på sommerføre og i verste fall gi farlige kjøreegenskaper. På samme måte er et sommerdekk laget for sommerføre, og kan gi mye dårligere kjøreegenskaper på kaldere føre. Må det være pigger i piggdekket? Nei. Hvis mønsterdybden på piggdekket ditt tilfredstiller kravene, er det ikke noe krav om at piggene må være intakte. Det er komplisert og lite lønnsomt å sette nye pigger inn i dekk. Husk at tyngre biler krever dekk som er merket for vinterføre, enten de har pigger eller ikke. Hvor gammelt er dekket? DOT koden forteller når dekket er produsert, og finnes på siden av dekket. De 3 eller 4 siste sifrene forteller når dekket er produsert (uke og år). På dekk fra år 2000 er det en firesifret kode eks. 1503 = uke 15 i 2003. På dekk fra før år 2000 er det en tresifret kode eks. 159 = uke 15 i 1999. Hvor lenge kan du forvente å kjøre med et sett dekk? Det er selvfølgelig avhengig av kjørelengde og kjørestil, ved normal kjørelengde (15.000 km/år) bør et sett dekk holde omtrent tre sesonger. Dekktrykk Dekktrykket er viktig med hensyn til kjøresikkerhet, komfort, drivstofforbruk og dekkslitasje. Ved mye last i bilen bør trykkes ofte økes noe, se bilens instruksjonsbok.
  Kontroller derfor dekktrykket av og til, ca hver annen måned.
  Dekktrykket oppgis normalt i bar, kg eller psi (pound). 1 bar = 1,02kg
  1 bar = 14,29 psi Dekkmerking Dekk har forskjellige tall og bokstavkombinasjoner som forteller om dekkets størrelse og egenskaper. Her er en liten forklaring på hva de forskjellige betyr. En standard dekkdimensjon er brukt som eksempel 205/65R15 88H 205 = dekkets bredde i mm.
  65 = dekkets høyde i prosent av bredden.
  R = radialdekk
  15 = felgdiameter i tommer
  88 = belastningskode, hvor stor belastning hvert dekk tåler, 88 = 560 kg.
  H = hastighetskode.
  Hvilke dekkdimensjon og hastighetskode skal jeg ha på min bil? Det er bilens vognkort som forteller hvilke dimensjon og minimum hastighet / belastningskode du må ha på din bil, dekkdimensjonen kan forandres innenfor visse grenser. Informasjon om dette kan du få hos dekkforhandlere eller NAF. Se tabelloversikt over belastningskoder i menyen til høyre. Tabell for hastighetsmerking Alle biler er oppsatt med max hastighet og dekken må stå i forhold til dette. Hva som kreves på din bil står i vognkortet bak dekkdimensjon. Maks hastighet gjelder for sommerdekk. På vinterdekk er hastighetskravet Q eller 160 km/t, uavhengig av hastighetskode i vognkort. Hastighetsmerking max fart km/t:
  L = 120 km/t
  M = 130 km/t
  N = 140 km/t
  P = 150 km/t
  Q = 160 km/t
  R = 170 km/t
  S = 180 km/t
  T = 190 km/t
  U = 200 km/t
  H = 210 km/t
  V = 240 km/t
  W = 270 km/t
  Y = 300 km/t
  Z = over 240 km/t Lagring av dekk Det første du bør gjøre etter at du har tatt av hjulene er å vaske både dekk og felg, samt fjerne steiner fra dekket. Den ideelle lagringen er å henge hjulene på veggen eller i taket dersom du har anledning til dette, hvis ikke bør de settes inntil en vegg. Du bør ikke legge andre ting oppå hjulene. Det bør være mørkt og tørt der dekkene lagres.
  03.11.14 10:50
  Lasting...
   

      siste blogginnlegg - blogg.no

   

  Nyheter

  Lasting...

  Se alle MaxLokalNyheter

  De første artistene er klare
  OnklP, Kim Larsen og Highasakite er klar for Ålesund. Festivalsesongen 2014 er historie og Momentium kan se tilbake på en svært vellykket og begivenhetsrik sommer. Midtsommerjazz Jugendfest og Sommerfesten på Giske  hadde flere titalls tusen besøkende publikummere og en lang rekke flotte artister. Blikket rettes nå fremover og planleggingen av en ny festivalsesong er godt i gang. Til neste år arrangerer Momentium følgende tre festivaler; Ålesund Live (12.-13. juni), Sommerfesten på Giske (4. juli) og Jugendfest (21.-22. august).  - Det er fortsatt mange artister som skal bookes, men vi er svært fornøyde med å ha fått på plass en rekke kvalitetsartister allerede”, sier festivalsjef Ante Giskeødegård. Vi er opptatt av å booke både etablerte artister som favner bredt og mindre kjente artister som vi har tro på for fremtiden. Fellesnevneren for alle våre festivalartister skal være kvalitet, enten det er en internasjonal superartist eller en lokal nykommer. Ålesund Live Ålesund Live er Momentiums nye satsing i bysentrum. Festivalen arrangeres på St. Olavs Plass fredag 12. og lørdag 13. juni. Første artist som er klar for festivalen er Highasakite med ålesundsjenta Ingrid Helene Håvik i spissen. Highasakite er et band vi har fulgt tett siden oppstarten. I 2011 vant de Musikkprisen og siden den gang har de gjennom omfattende turnering og en lang rekke fantatsiske poplåter etablert seg som et av landets fremste og mest suksessrike band. Sommerfesten på Giske Festivalen på Giske har en lang tradisjon med å ha et bredt festivalprogram. Her spiller store, små, lokale, nasjonale og internasjonale artister om hverandre. Det ligger an til å bli et variert og spennende utvalg av artister også i år. Følgende artister er klare for å besøke Giske lørdag 4. juli; Oslo Ess, Siri Nilsen, Eva & The Heartmaker, Onkl, Anna Of The North, Atlanter, Nora Konstanse, Honnigbarna, Sudan Dudan, Jenny Moe, Oscar Danielson og Team Me Jugendfest Jugendfest 2015 arrangeres fredag 21. og lørdag 22. august. De tre første artistene som er klare for neste års festival er den danske legenden, Kim Larsen & Kjukken, bergensrapperen Lars Vaular og hitmaskinen Gabrielle. - Kim Larsen & Kjukken tar turen til Color Line Stadion og dermed har vi endelig ønske velkommen en av de virkelige legendene i skandinavisk musikk. Kim Larsen og hans trofaste band tar med seg nesten 40 år med solid musikkhistorie til Ålesund. Larsen har forvaltet låtperlene fra scenekanten på beste måte: Sjarmerende, folkekjær, hardtarbeidene. Slikt blir det et stort publikum av. Larsen legger ut på en stor turné i 2015 og allerede nå er de fleste av de annonserte konsertene utsolgt. Det er en populær legende vi får besøk av. Få norske artister har opplevd større suksess her hjemme enn det Lars Vaular og Gabrielle har gjort de siste årene. Det er duket for feststemning og dans når de to bergenserne tar med seg sine eminente band og sine mange hits til Color Line Stadion. Jugendfest 2015 arrangeres fredag 21. og lørdag 22. august. Mere info om artistene finner du på momentium.no  
  25.11.14 13:13
  Slik kommer du i Julestemning i Ålesund
  Julepyntingen er i godt i gang og til helgen starter advent -  se hva du kan delta på for å komme i julestemning.Juleforberedelsene er godt i gang - julelys og dekor er på plass både i bysentrum og på Moa. Og mange har planlagt arrangementer fremover mot jul. Her kan du se noe av alt det som står på programmet i byen og bydelene våre, skriver Ålesund Kommune på sine nettsider. Lørdag 29. november Julemarked Steinerskolen kl 11.00 - 15.00. et blir salgsboder med kvalitetsvarer, eventyrstund, underholdning, kafé, juleverksted (smie, maling, toving, pair/lysrulling, baking) og "katta i sekken". Kl 15.30 på St.Olavsplass: Putti, Nissefar og Nissemor tenner lysene i Julebyens busker og trær. Realstjerna på Sukkertoppen:  Arrangement på Osane Gutteklubben Real i samarbeid Hessamusikken og Sammen i Friluft. Kaffebål fra kl 15.00, mens programmet starter kl 15.45. Realstjerna tennes kl 16.00. Salg av kakao og pølser. Overraskelser til barna. Julegrantennoing på Storhaugen: Storhaugen Velforening inviterer både store og små til julegrantenning på Storhaugen lørdag 29. november kl 1700. Fakkeltog fra Aspøy Skole kl 1630. Storhaug-nissen kommer, gratis gløgg og pepperkaker. Juleevangeliet med Karl Hermann Walderhaug. Søndag 30. november: Julegate i Moloveien fra kl. 12.00 - 17.00. Det blir liv i alle hus, med salg og utstillinger slik det skal være på et skikkelig julemarked. Det blir også mye aktivitet utendørs gjennom hele gata. Julegrantenning på St. Olavsplassog på Rådhusplassen kl 17.00. Julelys på Emblemsfjellet: Juleparade i Spjelkavik kl 17.00. Oppstilling kl 16.45 ved Fellini og Peppes Pizza på Amfi Moa Gård for fakkeltog til Spjelkavik barneskole. Spjelkavik skoleskorps spiller og det blir julekafé på barneskolen. Julelysa på fjellet tennes.   Lørdag 6. desember Juleverksted på Jugendstilsenteret kl 12.00 - 15.00. Kube kids inviterer til juleverksted i kafeen på Kube. Det blir produksjon og  inspirasjon, alternativ gavepakking, pakkelapper og julekort. Søndag 7. desember Førjulssøndag på Sunnmøre museum fra kl 12.00 - 16.00.  I hus og tun forberedes jula med baking, koking, snekring og håndverk av ulikt slag. Det blir også salgsboder, mange aktiviteter man kan ta del i og mye godt å smake på. Søndagsåpne butikker på Moa og i bysentrum. Gratis parkering i Kremmergaarden.
  Lørdag 13. desember Kunstambulansen - "Rise'n shine" Santa Lucia performanceutrykning kl 10.00. Julemarked i Korsatunellen kl 11.00-16.00. Stander, Bondens marked, underholdning og julestemning. Reisen til julestjerna kl 13.00. Gratisvisning på Løvenvold kino - først til mølla! Borgund Dyreklubb inviterer til tur med hest og kjerre. Paviljongen i gågata kl 12.00 - 15.00. Santa Lucia-tog med Volsdalen barnekor. Paviljongen i gågata kl 14.30. Vil du være med, så heng på! Søndag 14. desember Julemarked i Korsatunellen kl 11.00-16.00. Stander, Bondens marked, underholdning og julestemning. Søndagsåpne butikker på Moa og i bysentrum. Gratis parkering i Kremmergaarden. Fredag 19. desember Nisserussen inntar byen. Lørdag 20. desember Gammeldags juleverksted på Aalesund museum kl 11.00 - 15.00, i foredragssalen. Søndag 21. desember Søndagsåpne butikker på Moa og i bysentrum. Gratis parkering i Kremmergaarden. Onsdag 24. desember Julefest for alle som ikke har andre plasser og være og de som kunne tenke seg å være sammen med andre noen timer på julaften. Gratis, alkoholfritt arrangement på Ta det Piano på formiddagen. Servering av julemiddag. Julaften for alle på Frivillighetssentralen kl 15.00 – 21.30. Et gratis, rusfritt tilbud. Det serveres julemiddag, dessert, kaker, kaffe og brus. Julenissen kommer med gaver til alle. Påmeldingsfrist 15. desember – ta kontakt med Berit 91 73 84 84 eller Frivillighetssentralen 70 16 48 63. Kunstambulansen - "O'Helga natt" performanceutrykning kl 13.00.      
  25.11.14 11:33
  Blir han ny AaFK-trener? 
  Aabrekk får trolig treneransvaret i Aalesund. Ålesund (NTB): Harald Aabrekk går etter all sannsynlighet fra å være speider til å bli hovedtrener i Aalesund. Sunnmørsposten skriver at det skal være styrets beslutning. Da 58-åringen ble lansert som Jan Jönssons erstatter i forrige uke, ville han ikke si så mye om det, men situasjonene skal ha forandret seg de siste dagene. Alt tyder nå på at han kommer til å få jobben, og fotballeksperten Lars Tjærnås mener det vil være et godt valg. – Med Aabrekk vil laget få en trener som er spesielt flink til å utvikle enkeltspillere. Det bør være i tråd med klubbens filosofi nå som det kommer opp en del unge og spennende spillere, sier Tjærnås til smp.no. Han legger til at Aabrekk kjenner klubben og menneskene som sitter i nøkkelposisjoner godt. Personkjemien og kommandolinjene bør være gode, og det er undervurderte suksesskriterier, mener Tjærnås. Aabrekk ville ikke si noe om han hadde fått tilbud da Sunnmørsposten snakket med ham i forrige uke, men nå skal det ligge et tilbud på bordet. – Vi er kommet dit at vi har god kontroll på situasjonen, sier styreleder Kjell Tennfjord, men også han holder kortene tett til brystet foreløpig. (©NTB)
  25.11.14 11:07
  Norges første øko-bryggeri er Sunnmørsk!
  På lørdag åpnet norges første øko-bryggeri på Hareid og de oppmøtte fikk se og høre om hvordan man lager håndverksøl.Etter flere års planlegging og uttesting av råvarer og ølvarianter, og ikke minst knallhard jobbing det siste halvåret, kunne de to grunnleggerne Øyvind Grimstad Gryt og Andreas Gryt endelig åpne. Foran over hundre fremmøtte, med musikk frå Hasund og Dimnøy Ungdomsmusikkorps og hilsninger og lykkeønskninger fra Hareids ordfører Anders Riise og fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde, ble Grim & Gryt Økobryggeri offisielt åpnet lørdag med flaskeknusing mot en konteiner full av råvarer.  Sterke saker Det må ha vært sterke saker, for hele fire forsøk måtte til før Gjerde fikk knust flaska til stor applaus. - Det er særs positivt for regionen at det òg vert skapt solide arbeidsplasser utenom den maritime klynga, vi treng flere ben å stå på, påpekte Gjerde i sin åpningstalestale. Etter den offisielle åpningsseremonien fikk de fremmøtte omvisning i bryggeriet og smake på forksjellige typer malt og lukte på de mange spennende humletypene som skal brukes i produksjonen. Interessen var stor blant publikum for å se og lære hvordan man lager et godt håndverksøl og hva som skiller dette fra et vanlig industriøl. - Både handverksøl og økologiske produkt er næringer i sterkt vekst, og jeg har stor tro på dette prosjektet”, sa hareidordførar Anders Riise i sin hilsningstale. Overveldende respons For grunnleggerne Øyvind og Andreas er dette ikke bare en drøm som går i oppfylling, responsen prosjektet har fått er også langt større enn forventet. - De positive tilbakemeldingene og alt engasjementet vi har møtt frå folk i hele landet, og spesielt her på Sunnmøre og i lokalmiljøet på ytre Søre har vært helt overveldende, sa Andreas Grimstad. Et skår er det dog i all gleden, for Grim & Gryts øko-øl blir ikke å finne i butikkene på Sunnmøre til Jul. Siden Øyvind og Andreas bestemte seg for over ett års tid siden å virkeliggjøre drømmen sin om eget økobryggeri, er det det som har vært målet. Tjekkisk forsinkelse - På grunn av at en gjæringstank blir først ferdigstilt i Tsjekkia i disse dager, har vi ikke startet produksjonen enda.  - Planen er nå å komme i gang med bryggingen i begynnelsen av desember, og da er det første øko-ølet å finne i butikkhyllene rett over nyåret. Godt utvalg og bred distrubisjon Ved å fokusere på smaksrike, ufiltrerte øl, brygga av de beste økologiske råvarene, vil Grim & Gryt tilby et bredt spekter av forskjellige øltyper, som vil tilfredsstille både de som helst drikker lyse og lette varianter, og de som foretrekker sterkere og mørkere øl, som Indian Pale Ale (IPA) og porter. I begynnelsen vil økobryggeriet fokusere på å bygge opp det regionale markedet på Sunnmøre og i de største byene, men planlegger også å være tilgjengelig over hele landet gjennom Vinmonopolets assortiment.            
  24.11.14 11:44
  Jugendloftet 20 år
  Terje var en av de første som besøkte Jugendloftet for 20 år siden. Nå heter det Skansen Aktivitet og Terje nyter fortsatt godt av tilbudet til personer med psykiske helseplager. 
  23.11.14 23:34

  Se alle tilbud >>

  Stort utvalg fra kjente leverandører !!
    Hvem er JobbPartner: JobbPartner er en kjede av butikker i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som er heleid av NorTekstil AS. Per dags dato teller vi fire butikker, som alle omsetter arbeidsklær, vernesko/utstyr, profilklær og fritidsklær. Vi her i Ålesund er en butikk med fokus på arbeidsklær og verne- tøy/-utstyr til alle bransjer. Vi holder til i Daaeskogen Næringspark på Moa i Ålesund. Her har vi en butikk over to etasjer på 500m2 hvor hele andre etasje er satt av til arbeidstøy og noe verneutstyr fra en rekke ledende produsenter som Helly Hansen Workwear, Snickers, Bulldog Workwear, Djupvik, FristadsKansas, Kentaur m.fl. Vi forsøker til en hver tid og ha de mest aktuelle kolleksjonene på lager for rask levering. Hva gjør JobbPartner: JobbPartner er en aktør som spesialiserer seg på arbeids og profilklær til bedrifter. Vårt hovedmarked er Ålesund og omegn, men vi tar også gjerne turen rundt på Sunnmøre og i Romsdal. Vi samarbeider også med Nor Tekstils avdeling i Trondheim, som gjør at vi opererer i Møre og Romsdal og Trøndelag. Vi tar gjerne bedriftsbesøk slik at vi får en forståelse for behovet deres, men ser gjerne og å få besøk i butikken slik at du ser hvilke muligheter dere har. Din profilering hos oss: Våre kunder er vår sjef. Vi profilerer så å si alt tøy med din logo og med ditt budskap. Dette gjøres enten med transfertrykk eller med brodering. Her er det meste mulig, og du vil få mulighet til og påvirke resultet selv. Vi oppbevarer bedriftens logo hos oss slik av vi enklest mulig kan profilere ønskede klær når du handler.  Våre største merkevarer 
  10.03.14 10:31
  Billig byggvarehandel
  Coop Obs! Bygg er Norges mest fremgangsrike byggevarekjede for "Gjør det selv" markedet. Vi henvender oss primært til kunder som kan litt og som er ute etter god kvalitet til markedets laveste pris.      
  26.01.14 19:04
  Vi har store mengder soldet jord
  Vi leverer soldet jord sortert maskinelt i vårt sorteringsverk. Fritt for kvist og røtter. Alle store steiner er sortert bort. Klar til såing.  Standard lastebillass på ca 10m3 levert på plass i Ålesund og Sula kun kr 2950,- ink mva.  Vi har også usortert jord som kan brukes til å fylle opp større områder.
  Dette kan leveres for kr 1700,- pr lass ink mva. Vi kjører også ut pukk og grus i forskjellige fraksjoner. Ta kontakt for pris og tilbud. Vi du ikke vente på at gresset skal gro? Vi leverer også ferdig plen. Ta kontakt for pristilbud. Blindheim Maskin & Transport AS ble etablert i 1997 og startet opp med 1 gravemaskin. Firmaet har siden vokst i størrelse både når det gjelder ansatte og maskiner. I dag er Blindheim Maskin & Transport en stor maskinentreprenør på Sunnmøre, og hadde en omsetning på 50,5 milllioner i 2013. Daglig leder Jan Aage Blindheim er tredje generasjon som driver i denne bransjen. Firmaet har i dag 22 ansatte. Vi utfører arbeid for firma og private. Vi skal levere tjenester av høy kvalitet til riktig pris. Vi har ikke som målsetning å være den billigste i markedet, men våre priser skal være konkurransedyktige. Vi skal derimot levere varer og tjenester som er av så høy kvalitet at vi blir anbefalt til andre. Våre ansatte skal yte sitt beste, arbeide profesjonelt og effektiv, selv om vi jobber «på timen» Vi tar derfor ofte på oss jobber «på timen» Dette anser vi som en meget god avtale for både oppdragsgiver og oss selv. Da avtaler vi timepris eller kvadrat/kubikk pris på forhånd og så blir det oppgjør etter faktiske mengder.  Vi får betalt kun for det vi faktisk har utført og det samme gjelder oppdragsgiver som kun betaler for det som er gjort og nøyaktige mengder med masser. Imotsatt fall er det anbud på fast totalpris. Dette kan vi også utføre på forespørsel, men da ønsker vi gode beregninger på forhånd.  
  26.01.14 19:03
  Din naturlige bobilforhandler
  Løviknes Caravan holder til i Vestnes sentrum.Vi har innendørs utstilling av bobiler,og rekvisita butikk. Vi er 8 ansatte,med lang erfaring fra bransjen, Vi forhandler de kjente merkene Concorde-Challenger-Mobilvetta-Mclouis-Elnagh. Her kan du se bilene vi har til salgs Våre 4 mekanikere har lang erfaring og gode kunskaper- med kurs innen Parabol anlegg,Webasto varme-Truma varme og Alde varme. Det meste av service og reprasjoner kan også utføres på vårt bilverstedverksted i underetasjen.
  26.01.14 19:02
  Velkommen innom og møt en ildsjel!
  PD Stafseth har holdt på i mer enn 140 år og er i dag en ledende leverandør innen peiser, ovner og stålpiper. Vi rehabiliterer også gamle piper. Stikk gjerne innom oss, så får du se vårt store utvalg av anerkjente modeller og merker.  Vi har 2 faste montører og henvender oss både til privat- og proffmarkedet. Vi fører hage- og parkprodukter fra Honda.  
  26.01.14 19:02
  Finn ditt drømmekjøkken
  Tid er dyrebart, og vi vet at barn, familie, venner og jobb kommer langt foran kjøkkenbestilling i hverdagen. Vi har derfor gjort vårt ytterste for at veien frem til ditt drømmekjøkken er mest mulig inspirerende og effektiv: 1. DRØM
  Bli inspirert og finn ditt drømmekjøkken på Norema.no, i butikkene våre eller i katalogen vår. 2. VELG
  Finn din stilretning, med produkter og tilbehør - vi hjelper deg hele veien frem.

  3. BESTILL
  ...ditt drømmekjøkken. Du velger om vi også skal montere det for deg.

  4. BRUK
  Nå er ditt funksjonelle drømmekjøkken klart til bruk! Visste du at...   Skapene våre leveres ferdig montert? - På den måten blir jobben mye enklere hvis du ønsker å montere selv, samtidig som kjøkkenets levetid forlenges. Vi gjerne kommer hjem til deg? -Vi gir veiledning, tips og råd, så kjøkkenet ditt blir funksjonelt og presis tilpasset din bolig. Noremas skuffer tåler mer enn de fleste? - Vi har laget skuffene våre mer hardføre enn mange av våre konkurrenter, så de er klare for røff behandling og lengst mulig levetid. La oss gjøre jobben - kom hjem til ferdig montert drømmekjøkken!        
  26.01.14 19:01
  VERDIFULL KOMPETANSE & RIKTIGE PRISER
  Vi tilbyr alt innen renhold, bedriftskantiner og eiendomsservice til konkurransedyktige priser.
  Vi tilbyr renholds- og eiendomsservice med vekt på kvalitet og miljø. Vi har lang erfaring innen disse fagene, og tilbyr vår 100% garanti på alle våre tjenester.  NOEN AV VÅRE TJENESTER: - Daglig og periodisk renhold - Nedvask, flyttevask - Hjemrenhold, hyttevask - Oppskuring, polishbehandling - Drift av bedriftskantiner - Trappevask, vinduspuss - Rengjøring av søppeldunker - Hagerydding, snømåking  Her er noen av våre prosjekter
  26.01.14 18:59
  Sikre hjemmet ditt mot innbrudd
  Sikkerhet 24 holder til i Ålesund og er en total leverandør innen sikkerhet. Våre samarbeidspartnere har solid erfaring innen sikkerhet og leverer kvalitetsprodukt. Siden vi startet i 2004 har vi etablert oss som et firma som har flere store kunder og mange små. Vi har satt oss som mål å bli størst innen sikkerhet, så om du trenger å sikre din bolig eller din bedrift så ta kontakt.
  Franchiseavtalen med Securitas Direct gir oss rett og ansvar for alt salg, installasjoner og service på Securitas Direct installasjoner i Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane. I tillegg utøver Sikkerhet 24 salg og montasje/service innen videoovervåkning, rene brannvarslingssystem og øvrig sikkerhetsutstyr. Ring oss for gratis befaring - 92 02 77 77 VI KAN TILBY: Boligalarm
  Næringsalarm
  ITV-videoovervåkning Verisure er det nye navnet på Securitas Direct boligalarm. Verisure er tidligere Securitas Directs. Hvert trettiende sekund monteres det et Verisure-system et sted i verden. Faktum er at vår boligalarm er den mest monterte i Norge. Med vår fremtidssikre plattform og spennende, profesjonelle servicesamarbeid, kan vi tilby våre kunder et unikt utvalg produkter og tjenester innen boligalarm og det tilkoblede smarte hjemmet  
  26.01.14 18:59
  Opplevelsen starter på Vigra
                Internasjonale rutefly fra Vigra. Her er avgangsdagene i vinterprogrammet (Alicante begynner først i sommerprogrammet.)  Amsterdam KLM  2 daglige avganger Alicante Norwegian Lørdag Gran Canaria Norwegian Mandag London Norwegian Fredag og mandag København SAS Daglig unntatt lørdag Gdansk Wizz Air mandag, onsdag, fredag, søndag Vilnius Wizz Air Onsdag og søndag Riga AirBaltic Fredag og sønda    I vinter (2014/2015) er det følgende chartertilbud fra Vigra Gran Canaria 2 avganger hver lørdag Apollo/Ving/Star Tour                   Her er chartersommeren 2015 fra Vigra.  Bulgaria   tirsdag Apollo Kreta lørdag Apollo Kroatia lørdag Apollo Mallorca fredag Ving Rhodos søndag Apollo Antalya 3 avg. pr uke Ving/Detur/Star Tour/Nazar     Er du sent ute med feriebestillingen prøv www.restplass.no  www.solfaktor.no eller finn de billigste flyavgangene på www.flybilligst.com  
  26.01.14 18:58
  GARDEROBE MANNEN
  GARDEROBE-MANNEN har et spesielt tilbud til alle som leser Maxlokal.no Kom innom butikken og fortell at du har sett dette tilbudet på Maxlokal.no og du vil få en ekstra rabatt på alle ordinære varer.
  26.01.14 18:57
  Nyåpningssalg hos Modena
                                                                                                                                                                                                                                                             
  26.01.14 18:56
   
  26.01.14 18:44
  Få inspirasjon - se våre bilder på Instagram
   
  26.01.14 18:41
  Gir deg den komplette bilopplevelsen
  Lange tradisjoner Per Aaland Automobilforretning ble etablert i 1947. Vi er således en av de eldste bilforretningene i regionen. På tross av vår "høye" alder ønsker vi å fremstå som en moderne bilforretning hvor våre kunder skal føle seg velkommen og å få topp service. Vi er pr. i dag 23 godt kvalifiserte medarbeidere som gjør vårt ytterst for at våre kunder skal være fornøyd. Høye krav En bil- opplevelse som ikke bare har med din daglige bruk av bilen å gjøre, men med hele opplevelsen av det å kjøpe, eie, bruke og vedlikeholde bilen. Vårt mål er at du, den dagen du igjen skal kjøpe deg ny bil, skal ha lyst til å kjøpe den hos oss. Dette setter høye krav til oss - krav vi setter vår ære i å innfri. Citroën og Honda Vi forhandler i dag bilmerkene Citroën og Honda. Dette er riktignok ikke de største merkene i Norge, men to merker som på en positiv måte skiller seg ut fra de fleste andre biler på markedet. Dette er biler som eierne ofte får et avhengighetsforhold til og som de kjøper igjen og igjen.   Se våre bruktbiler her    
  06.01.14 14:32

  Nyheter

  Lasting...

     Twitter aaleund

    Ledige stillinger

   

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

  Til tjeneste

  Bestill julebord nå
    Velkommen til julebord 2014.       På Color Line Stadion skaper vi den perfekte stemning for årets julebord. Vi har egnede lokaler for lukkede selskaper for 10 til1000 personer med leie fram til kl. 02.00. Flere av datoene begynner å fylles opp, så vi anbefaler å ikke vente for lenge.         Alternativ 1.
  Julegilde kr 525,- Varm mat;  Pinnekjøtt, svineribbe, svinemør, dampemør, kålrabistappe, rødkål, ribbefett og poteter.
  Dessert; Karamellpudding eller riskrem. Alternativ 2.
  Julebord kr 695,- Kald mat; Gravlaks og sennepssaus, røkelaks, eggerøre, sylte, lammerull, diverse sild, spekemat, roastbeef, ovnssbakt laks, reker med tilbehør.
  Varm mat;  Pinnekjøtt, svineribbe, svinemør, dampemør, kålrabistappe, rødkål, ribbefett og poteter.
  Dessert; Karamellpudding, multekrem, riskrem, fruktfat, sirupsnipper, kransekakestenger. Colorline Stadion Color Line Stadion tilbyr Ålesunds mest særegne kurs-, konferanse- og selskapslokaler. Color Line Stadion benyttes til trening og kamper ukarundt, slik at du som leietager blir en del av et levende og aktivt miljø. Legg ditt arrangement til Color Line Stadion og la den pulserende stemningen sette sitt preg på deg og dine gjester! De 11 ulike utleielokalene egner seg utmerket som:
  - møte- kurs- og konferanselokale for 10 til 300 personer
  - selskapslokale for opp til 700 personer
  10.10.14 13:00
   
  Vi utfører små og store arbeid innen:   Service Kjøleanlegg Rehabilitering Graving Ventilasjon/klima Sprinkleranlegg Kamareinspeksjon Svømmebasseng Staking av avløp Solvarme Totalrehabilitering av våtrom Sanering av oljefyringsanlegg Vannbåren gulvvarme og radiatorer Varmepumper til vannbårne anlegg    
  10.10.14 13:00
  EL 24 A/S En sikker kontakt
  EL 24 er et privateidelektrikerfirma som tilbyr alt innen elektro/automasjonsarbeid. Vi har avdelinger i Ålesund, Sykkylven og Stranda. Vi utfører service til industri, forretnings-/næringsbygg, enebolig og hytter. EL 24 tilbyr også termografi og IK systemer. På Stranda har vi eget tavleverksted. Vi er også aktivt med i prosjektering og utførelse av nybygg, fra små boliger til næringsbygg. EL 24 har i dag 70 ansatte, og en sunn økonomi.  EL 24 har alle de nødvendige godkjenningene.   Vi gjør tjenester i disse kategoriene: - Automasjon
  - Elektrikertjenester
  - Nybygg eller rehabilitering
  - Tele og data
  - Termografering og elkontroll
  - Varmepumpe
  10.10.14 12:00
   
  Pusenfryd Kattepensjonat ble etablert i 2005 i Skodje. Vi er åpnet hele året og har mange fornøyde kunder fra hele fylket. Pusenfryd ligger fritt og fint i landlige omgivelser i Innvika i Skodje. Kattene bor i lyse trivelige bur, og får flere anledninger til å boltre seg i innendørs lekerom og utendørs luftegårder. Kattene får tilsyn flere timer hver dag. Før et opphold på Pusenfryd må du forsikre deg om at katten din har fått vaksine i løpet av de siste 12 månedene. Om du er i tvil, tar du kontakt med veterinæren din.  Vi bruker Iams tørrfor til hovedmåltider, og sper på med litt våtfor til kos. Mat, kattetoalett og utstyr er inkludert i prisen. Om katten din må medisineres under under oppholdet, kan vi gjøre dette. Ta gjerne kontakt eller send en bestilling på mail post@pusenfryd.com  
  10.10.14 12:00
  Ring 07012 for å bestille en hyggelig Taxi tur
   Hos oss kan du bestille taxi turer til, fra og i komunene Ålesund, Sula og Giske. Vi har 18 biler tilgjengelig hver dag, med blide og hyggelige sjåfører.

  Ring 07012 for å bestille en hyggelig Taxi tur Ring Taxi Drift AS har 14 løyvehavere fordelt på 15 hovedløyver og noen reserveløyver. Disse bilene dekker kjøreområdet Ålesund, Sula og Giske.

  Vårt mål er å være punktlig, serviceinstillt og ha deg som kunde i fokus. Vi ønsker å forbedre oss hele tiden og ber de som ønsker å klage/ rose sjåfører om å sende en mail til post@07012.no med sin henvendelse. Bestillinger må sendes til sentralbord@07012.no (Denne emailen er døgnbetjent)

  I vårt kjøreområde kan du benytte det av appen Taxi Lokal som du finner her. eller søke i app store og skrive Taxi Lokal.
  Med denne appen slipper du å vente i telefonkø, og kan bestille taxi fra der du er og få oversikt over når Taxi'n er på vei og prisen du har betalt totalt for turen.          
  08.10.14 00:00

  Se alle MaxLokalEiendom Nyheter

  Slik vil vi ha det på badet 
  Hvitt og grått er de absolutte bestselgerne på badet. Men «kjedelige» fargevalg gjør ikke rommene mindre spennende, for vi kompenserer med vakre overflater. Tekniske finesser har for lengst inntatt badet, og dingser som bedrer hygienen blir stadig mer populært.Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no  - Folk bruker godt tid på å planlegge badet. Det er jo en stor investering, og de aller fleste legger mye arbeid i å finne gjennomtenkte løsninger som de kan leve med i mange år, sier Patrik Björklund hos fliseleverandøren Höganäs, som daglig er i kontakt med folk som pusser opp badet. - For mange er tiden på badet den eneste rolige stunden de har i et ellers hektisk liv. Derfor vektlegger man nok også at badet skal få en rolig stemning, gjerne med litt spa-følelse, slik at tiden på badet kan fungere som et lite kvarters terapi om morgenen, sier han videre. Safe fargevalg Ifølge Björklund er store fliser en viktig trend, men det er sjeldent man ser de sprekeste fargevalgene når badet skal pusses opp. - Vi har jo også trender på badet, men jeg opplever ikke badet som like trendsensitivt som resten av huset. Det svinger i alle fall ikke like fort. De fleste ser fremover og ender opp med fliser i nøytrale farger. Hvitt og grått er helt klart bestselgerne våre. Når det er sagt er det jo trender når det kommer til overflatestruktur. Treimitasjoner har tatt helt av, samtidig som betonglooken fortsatt er aktuell. Om folk ønsker noe litt annet, er gjerne de mer rustikke, marokkanskinspirerte flisene populære. Hos Tarkett, som blant annet leverer baderomsvinyl, er tendensen den samme. - Vi ser at mange velger rolige mønstre og farger til badene sine. Det går mye i lyse og grå toner, og folk velger jevnt over mye imitasjoner av stein/skifer/flis og plankemønstre. Men heldigvis ser vi også en viss bevegelser på variantene med farger, som for eksempel en av våre turkise varianter, som er en herlig, frisk farge å våkne til, sier Lill-Ann Mo hos Tarkett. Dette er også en farge Björklund hos Höganäs trekker frem som unntaket blant det hvite og grå. - Til de som ønsker seg mer farger, går det gjerne i aquafarger som blått og turkis. Dette er jo viktige farger i trendbildet for det øvrige interiøret, men på badet tror jeg det kommer vel så mye av koblingen til vann, og at det er en logisk og ren farge på badet. Så hva med beige, som vi har sett en stund? - Beige varianter er også fortsatt aktuelt, men her er utrolig mange blitt redde for at rommet skal oppfattes gult, så det går mest i de kaldere beige-tonene, sier Björklund. Fokus på teknikk og hygiene - Det er en hovedtrend at det kommer mer teknikk inn på badet. Det startet med downlights, og nå er folk også opptatt av løsninger som bedrer hygienen og forenkler renhold, sier Wenche Sydhagen hos Geberit, leverandør av sanitærutstyr. Sydhagen trekker frem løsninger som integrert luftavsug og dusjtoalett som eksempler på produkter med økende popularitet. - Integrert luktavsug i toalettskålen er en kjekk finesse som gir mulighet til alltid å ha et luktfritt bad. Det ødelegger jo litt på helhetsinntrykket av et lekkert bad om det lukter vondt, og har man vektlagt god kvalitet i resten av rommet, bør toalettet stå i stil med resten, sier Sydhagen. - Berøringsfrie løsninger kommer det også stadig mer av – spesielt på betjeningspanelet for spyling av toalettet. Mange ønsker berøringsfritt av hygieneårsaker, så det selger mye!, avslutter hun.  
  20.11.14 13:12
  Gi barna farger og stemmerett!
  Helhet og en rød tråd i husets interiør er vel og bra – så lenge barnerommet holdes utenfor! La barna få være med å innrede rommet sitt selv.Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no På et lite barnerom behøver man ikke ha et 20 års-perspektiv på interiøret. Javel, kanskje vesla går lei av rosa eller junior får nok av brannbiltapetet etterhvert, men det er da ingen stor sak å tapetsere eller male om en vegg eller to om et par år, så lenge barnet får et rom de trives i og er stolt av? - Som foreldre kan man jo tenke gjennom hvor ofte man synes det er greit å pusse opp. Hvis man vil at rommet skal ha varighet, er det greit å holde seg utenom temarom som Barbie og Cars og babyrosa og babyblått, men det er viktig at barna får lov til å være med å bestemme selv. Et barnerom skal ikke være et showroom for foreldrenes gode smak, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ rådgiver og selv mamma til to jenter. Arkitekt og psykoterapeut Lene Bjerregård oppfordrer også i sin bok «Den nye heletsfarvelære» til å høre på barns fargepreferanser, fordi litt større barn ofte fornemmer selv hvilken fargestimuli de har bruk for. Rolige rammer Når det er sagt, er det naturligvis ikke slik at man skal fargesette rommet helt ukritisk. Terrence Conran peker i sin bok Essential Children’s Rooms på forskning som viser at babyer allerede fra tidlig alder stimuleres av farger, og at den aller første fargen de kjenner igjen er oransjerød. Samtidig som vegger malte i sterke nyanser kan virke overveldende for små barn, er det fint for dem å ha innslag av energiske farger i rommet. Thurmann-Hoelseth er enig, og peker på viktigheten i et godt sovemiljø for barna. - Det er forsket mye på barn og farger, og de trenger farger for å utvikle hjernen på en best mulig måte. Samtidig pleier jeg å råde folk til å velge beroligende farger som grønn, blå og lavendel på de store flatene, og heller å fargesette mindre elementer med energiske farger. Det er viktig å skape en god atmosfære for søvn og avslapping også, sier hun. Lene Bjerregård trekker spesielt frem svak grønn eller en svak rosa som gode veggfarger på barnerommet, da disse vil virke beroligende på barn med en travel hverdag. Bilder: LittleSanderson_Abracazoo_Intag
  Et prinsesserom trenger ikke nødvendigvis være rosa. Her er de søte alvene plassert på en behagelig og beroligende, blå bakgrunn. Disney_Inspirasjon
  En tapetsert dør kan være et fint kompromiss om det er ønske om temarom, mens men foreldrene vil ha mer varige farger på veggen. Her er døren tapetsert med fototapet fra Fantasi Interiør. Barnerom_Beckers
  Barnerommet trenger ikke å ha noen rød tråd med resten av husets interiør. I dette rommet er det gått «all in» med jentas favorittfarger fra Beckers. Blaavegg_Nordsjo
  Barn har ofte selv en fornemmelse for hvilke fargestimuli de har bruk for, og bør bli hørt om de har forslag til fargesettingen. Her har en blå base fra Beckers fått en energisk og personlig vri.      
  11.11.14 09:52
  Riktig rekkefølge ved maling 
  Rekkefølgen kan bety forskjellen mellom et godt og et dårlig maleresultat. Her er de viktigste momentene du ikke må glemme når du skal male en vegg eller et møbel! Tekst: Chera Westman/ifi.no Uansett hva du skal male i hjemmet er rekkefølgen i arbeidsprosedyren stort sett den samme: først skal du vaske, deretter male. Men noen ganger bør flaten også grunnes og sparkles, og kanskje mattslipes. Men når? Å gjøre ting i riktig rekkefølge, og ikke hoppe over viktige momenter, gir det beste resultatet! Vår ekspert, Caroline W. Hjelseth ved produktsupporten hos malingleverandøren Flügger, gir her en enkel guide til godt malearbeid: 1. Vaske
  Alt malearbeid starter med en god vask. Bruk rengjøringsmiddel som er beregnet for forvask. Dosér i henhold til bruksanvisningen og skyll grundig. – Vær nøye med å skylle flaten grundig etterpå slik at alle såperester blir borte, anbefaler Caroline W. Hjelseth. Og med så skylle menes ikke å spyle stueveggen med hageslangen. Fyll en vaskebøtte med rent vann og tørk av med en svamp. Vannet bør byttes ofte. 2. Mattslipe
  Glatte flater bør mattslipes og fiberreisning pusses vekk for god vedheft og pent resultat. Slip etter vask, så gnir du ikke skitten inn. Fjern støv. Rene treflater kan få fiberreisning etter en vask. Gå lett over med et slipepapir eller en slipesvamp. Det finnes smarte slipebrett med feste for forlengerskaft som gjør slipejobben mindre slitsom over store flater. Tørk vekk alt støv med en mikrofiberklut og støvsug rommet slik at det ikke virvles opp støv i den nymalte flaten. 3. Grunne
  Tidligere ubehandlet tre, tapetskjøter, blanke flater, flater med misfarging eller flekker, og andre problematiske underlag bør grunnes før maling. Grunningen har god vedheft til underlaget og gjør at malingen fester bedre. Den kan også isolere flekker, motvirke gjennomslag av gulning, kvist eller flekker. Velg den typen grunning som løser ditt problem! – Etter vask og eventuelt også etter grunning, bør treverk mellomslipes. Fibrene kan reise seg av vannet, og disse må pusses vekk før du går videre, sier Hjelseth. 4. Sparkle
  På en grunnet flate trer ujevnheter, hakk og sår tydelig frem, og du ser hvor du må sparkle. Flekksparkle over disse, og sparkle alle skjøter. Legg på litt etter litt over et gradvis større område, og la tørke imellom. Puss lett slik at overgangene blir usynlige. – Det er veldig viktig å få vekk alt slipestøv. Bruk en mikrofiberklut til denne jobben. Kommer det støv i malingen blir strukturen skikkelig stygg, sier hun. 5. Grunne sparkelen
  Sparkelen er matt, porøs og har en annen overflatestruktur enn områdene rundt. Ved å flekkgrunne de sparklede flatene blir underlaget ensartet og finishen aller best. Dette er spesielt viktig ved bruk av blank maling. Flater som helsparkles bør også helgrunnes. – På treverk vil du nok ikke trenge å grunne også de sparklede flatene. Vegger som helsparkles kan med fordel grunnes før du maler dem, sier Caroline W. Hjelseth. 6. Male
  Påfør maling i ønsket farge og glans i minst to strøk. Små sprekker langs lister, i paneler og mellom tak og vegg tettes med overmalbar akrylfugemasse mellom første og andre strøk. Husk at en matt maling kan skjule noe fler ujevnheter i underlaget enn en blank maling gjør. Blanke malinger er svært avslørende, og forstørrer den minste ujevnhet! 7. Nyte
  La malingen tørke skikkelig før du tar møbelet eller rommet i bruk. Deretter er det bare å nyte! Og husk at det er lov å prøve seg med et litt dristigere fargevalg – blir du ikke helt fornøyd er det bare å male på ny!
  03.11.14 09:02

  Annonse

  Lasting...
   

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

   Kjøp og salg i Møre og Romsdal

  Lasting...

  Annonse

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Lasting...

  Nyheter

  Lasting...

  Kulturkalender

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

   Instagram

  Lasting...

  Kommunenytt

  Ålesund

  Giske

  Skodje

  Sula

  Haram

  Sykkylven

  Webcam

  Alesund havn
  Alesund 360 grader
  Sykkylven
  Orskogfjellet
  Ålesund Fjellstua Live
  Alesund live

  Annonse

  Kino i Alesund

  TV-guide Til hele TV-guiden >   

  Lasting...

  Har du spørsmål om denne tjenesten, kontakt oss
  Daglig leder: Frank Sekkeseter Ansvarlig redaktør: Per Arne Sandøy
  Tlf MaxLokal.no: 966 44 966
  MaxLokal.no har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.