◄ Lytt til radio her

  Annonse

  Sett som startside
  Google
  gule sider

  Se alle MaxLokal Nyheter

  Ny vår i Ålesund Rideklubb
  I helga setter 60 sprangryttere seg i salen under distriktstevne i Åleund. Neste år arrangere klubben LandstevneVi forventer flere topplasseringer til klubben og full gass fra våre ryttere, sier Jon Harald Gulliksen. Han er ryttertrener i Ålesund Rideklubb som i helga arrangerer et nytt distriktsmesterskap. - Det blir en del mesterskap i løpet av et år. Vi arrangerer 8 og med de andre klubbene i fylket blir det et tyvetalls arrangement lokalt i løpet av året. Landsstevne til Ålesund Neste år skal klubben arrangere Landstevne for første gang på flere år. Det skjer fra 25- 28 juni og Gulliksen håper da å kunne få store navn til Ålesund igjen. - Det blir kjempemoro. Hesteinteressen er på vei opp i distriktet, det hadde vært moro om vi fikk aktiviteten opp aktiviteten til slik den var på 90-tallet. Da arrangerte klubben Grand Prix stevner med opptil 50 000 kroner i premier. Det betyr mye for klubben, miljøet og rytterne at vi fikk Landstevne til Ålesund igjen. Ny vår Jon Harald er i dag sprangtrener på heltid og er fulltids ansatt som ryttertrener ved Ålesund Rideklubb. Han er tidligere landslagstrener for unge ryttere og en verdifull ressurs for klubben. Nå har han ansvaret for 15 – 20 ryttere med egne hester, som ukentlig trener ved klubben. - Vi er en fin gjeng her nå, så vi satser på at klubben opplever en ny vår. Det er mange som er villig til å satse og har muligheten til det. Det er en sport der en kan satse så mye som en selv ønsker, og gevinsten er stor. I denne sporten vokser du både som person og lærer samarbeid både mellom mennesker og mellom mennesker og dyr. Gode ryttere fra Ålesund Ålesund rideklubb er over 40 år og har fostret opp gode ryttere som har hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt. Geir Gulliksen, Jon Harald Gulliksen, Iselin Gjendemsjø, Nadja Havnegjerde og Jeanette Kåven Johnsen. Nå har klubben på nytt flere lovende unge ryttere som Andrine Breivik Leira og Sebastian Langeland. - Vi ser at det gror godt i sprangmiljøet for tiden, nå begynner heldigvis flere gutter å interessere seg for sporten. Det har lenge vært vanlig i utlandet og på østlandet og nå også i vårt distrikt.
  Sprangstevnet på Lerstad starter kl. 10 lørdag og søndag.    
  24.10.14 20:21
  By:Larm 2015 med Sigrid Raabe
  Blant 14 artister fra Skandinavia som til nå skal delta på By:Larm neste år, er Sigrid Raabe en av dem.By:Larm har til nå 14 artister som skal være med på festivalen i 2015. En av disse er Sigrid Raabe (17) fra Ålesund. Sigrid ble kjent som 16-åring gjennom P3 sitt Urørt da hun ble kåret til "Ukens Urørt" med låten "Sun". Hun har det siste året singert kontrakt med plateselskapet Petroleum Records og blant annet spilt live på Gullfisken og P3. Hun tyvstartet også årets Giske-festival med å holde en konsert i Ocean Sound Recordings sitt studio. By:Larm 2015 skjer i Oslo fra 4-7. mars og Raabe vil spille på fesivalen sammen med Pumba fra Norge, Communions, Den Sorte Skole og Folkeklubben fra Dannmark, og Gidge, Karin Park, Silvana Imam og Vulkano fra Sverige.    
  24.10.14 10:23
  Arrangerer tidenes største danse-stevene i Ålesund
  Det skal til helgen arrangeres norgesmesterskap i dansing i Borgundhallen og hele 23 dansepar fra klubben i Ålesund skal være med å konkurrere.Sports-dansere fra hele landet skal delta under helgens dansestevne i Borgundhallen, arrangert av Ålesund Sportsdans. Det er åtte år siden det sist ble arrangert Norges-serie i sportsdans i Midt-Norge, og det ble også da arrangert i Ålesund. - Dette vil bli det største dansestevnet som blir arrangert noen gang i Ålesund, og det kommer deltakere fra hele landet, forteller Odd Arne Madsen, styreleder i Ålesund Sportsdans. 23 par med fra Ålesund Det skal i helgen totalt være med 72 forskjellige dansepar, der 62 av de skal være med på lørdag og 55 av de på søndag. Hele 23 av disse parene er fra Ålesund Sportsdans og det vil i tillegg være klubber fra Frosta, Trondheim, Kristiansand, Bergen, Nord-Jæren, Drammen og Rælingen. Danserene skal i helgen konkurrere mot hverandre og det vil lørdag være en nasjonal Norgesserie for elite-parene, mens det søndag vil være en midt-norsk dansekrets. Håper suksessen gjentar seg Ålesund Sportsdans består av barn og ungdom i alderen 6 til 18 år og medlemmene er i hovedsak fra Ålesund og Vestnes. - Det har vært veldig kjekt på tidligere arrangement, og jeg håper alt går som det skal og det blir et minst like trivelig arangement i år, sier Odd Arne.
  23.10.14 11:10
  Har lagt inn bud på ny islending
  AaFK skal ha lagt inn bud på den 19 år gamle Daniel Leo Gretarsson.Forsvarsspilleren gjorde et positivt inntrykk på klubben da han trente med AaFK tidligere i år. Nå skal altså sunnmøringene ha kommet på banen med et konkret tilbud på den talentfulle grindavik-spilleren ifølge det islandske nettstedet fotbolti.net. – Jeg kan bekrefte at vi har mottatt et bud fra AaFK for noen dager siden, sier styremedlem Eirikur Leifsson i Grindavik til Sunnmørsposten. 19-åringen omtales som et stort talent på sagaøya og blir fulgt av klubber fra andre deler av Europa.  Tidligere denne måneden signerte klubben midtbanespilleren Aron Thrandarson(19) Aron Elis Thrandarson, fra Vikingur Reykjavik. Overganssummen skal ifølge det islandske fotballnettstedet visir være på 1.5 millioner norske kroner.     
  23.10.14 09:16
  Sjekk ut disse 360° bildene
  Hobbyfotograf og turgåer Leif Roar Strand har i snart 10 år samlet 360 graders panoramabilder fra mange av fjelltoppene på Sunnmøre.Leif Roar Strand fra Ørsta har siden 17. april 2005 drevet et hobbyprosjekt hvor han har tatt over 350 panorama-bilder på forskjellige fjelltopper rundt om kring på Sunnmøre. Bildene han tar smelter han sammen til en 360 graders panorama og legger de ut på sin hjemmeside rundskuer.no. - Jeg har alltid likt å gå mye i fjellet og samtidig får jeg også inkludert en annen av mine favoritthobbyer, fotografering, forklarer han. Tok likså godt 360 grader I lengre tid drev Leif å samlet på 2000 meter-topper, altså at han skulle bestige flest mulig fjelltopper over 2000 meter, og på denne tiden ble kameraene også digitale. - Noe av problemet når man er på fjelltur og skal ta bilde er, hvilken retning man skal ta bilde, så jeg tok likså godt 360 grader rundt, sier Leif. Teknikken har utviklet seg I begynnelsen brukte Leif et 1,4 megapixel-kamera hvor han roterte rundt sin egen akse mens han tok bilder, men med årene har teknikken blitt finslipt og utstyret forandret seg mye. På de siste bildene han har lagt ut har han brukt en motor som kjører kameraet rundt 360 grader og tar 90-graders bilder så man kan i tillegg se både himmelen og bakken. Etter å ha tatt bilder på turen, smelter han sammen bildene ved hjelp av programvare og laster de opp på hjemmesiden sin. Besøker hver fjelltopp bare en gang Selv om mange kanskje har sitt favorittfjell, er Leif en person som liker å dra på fjelltopper han enda ikke har vært på. - I stedet for å dra på en fjelltopp 300 ganger, drar jeg alltid på en ny fjelltur hver gang og dette prosjektet er en samling av mine søndagsturer de 10 siste årene. Leif har fått mange positive kommentarer på bildene blant annet i gjesteboken hans på siden og flere har kjøpt kopier av bildene som til å henge på veggen. I tillegg har han hengt opp en stor print som henger utenfor kontoret på jobb. - Jeg har vært på mange fine turer, men selv synes jeg kanskje Stålberghornet og Hallehornet i 2014 har vært noen av de beste, sier han, det er ikke alltid det høyeste fjellet som er best, men fjell som Molnes på Vigra er blant de fineste. Sjekk ut siden hans her      
  22.10.14 09:53
  Lasting...

  Politilogg

  facebook

  Lasting...

  MaxLokal på Facebook:

  Annonse

  Se alle MaxLokalBil Nyheter

  NAFFENS trafikkboks
  Uansett alder trenger man riktig refleks i trafikken. Torsdag 16. oktober markeres den årlige refleksdagen over hele landet og NAF ønsker voksne som har fått inn gode reflekser fra de var barn. Derfor starter vi allerede i barnehagene.  Trafikksikkerhet er noe av det viktigste NAF jobber med, og gode tilbud til barn er avgjørende for å skape bevisste trafikanter. Derfor har NAF utviklet NAFFENs trafikkboks, et pedagogisk og fengende opplegg for storbarnsavdelingene i barnehager. – Trafikkulykker er den største frykten for foreldre. Vi ønsker å bidra til å senke denne frykten ved holdningsskapende arbeid og opplæring. Et av temaene i NAFFENs trafikkboks er bruk av refleks, forteller Dag Halkjelsvik i NAF avd. Ålesund og omegn. Refleks på høyre side Målet for NAF er å få flere til å bruke refleks. Utviklingen de siste årene har vært positiv, men likevel er det bare én av fire som bruker refleks. – Det gjelder å få inn refleksbruk som en naturlig del når man skal ut å gå i mørket. Fest refleksen på din høyre side, da vil den henge ut mot veien. Refleks er vel så viktig i byene der det er gatebelysning som langs mørke landeveier, sier Halkjelsvik. Ofte tror gående at bilisten ser dem, fordi de selv ser bilen, men slik er det ikke. Det er viktig å huske på at barn ikke oppfatter og vurderer farer på samme måte som voksne. En bilist som kjører med nærlys i 50-sonen, har bare to sekunder på å avverge en ulykke når sjåføren først oppdager en fotgjenger uten refleks. Med refleks ville sjåføren oppdaget den gående på 150 meters avstand og hatt 10 sekunder til rådighet. – Barn skal vite at bilene ikke ser gående eller syklende uten refleks når det er mørkt ute. Det er viktig at vi voksne er gode forbilder og bruker refleks vi også. – Dessverre er det voksne som er dårligst på refleksbruk. Så her har vi alle en jobb å gjøre, fortsetter han. Blir 30 prosent mer synlig I høst har NAF testet ulike reflekser. Testen viser at refleksvestene gjør det best, og jevnt over gir de 30 prosent bedre synlighet enn refleksbrikker og -bånd. Med vest var NAFs testpersonen synlig på 200 meters avstand, mens samme person uten vest knapt nok var mulig å få øye på før testbilen var fem meter unna. – Selv mindre refleksbrikker og -bånd øker synligheten betraktelig dersom de er riktig plassert på kroppen.  Refleks er livsviktig uansett alder. Ofte husker man på at barna skal ha refleks, men glemmer ofte seg selv, avslutter Halkjelsvik. Se NAFFENS trafikkboks under  
  14.10.14 09:03
  Ny Renault Espace 
  Renault Espace var nok verdens første MPV. Nå kommer den i ny utgave til Paris. Renault kaller den en Crossover.Da Espace dukket opp for 30 år siden, var den en sensasjon. Vi hadde nok sett mini-busser og minivans før, i noen VW Transporterutgaver for eksempel, eller fra USA. Men aldri en bil som var designet fra bunnen av til å være en som kunne gjør så mange jobber, og hvor man satt såpass høyt, og som allikevel i bunn og grunn var en personbil. Dessuten så den ut som det nye franske lyntoget – TGV – også ganske radikalt. De tre første generasjonene var det rakett- og racerbil-bygger Matra som produserte for Renault. Den fjerde generasjonen, den vi er inne i nå, er 100 prosent Renault, og den femte, som altså kommer til å ha sin premiere på Paris-utstillingen om noen dager, er ikke bare 100 prosent Renault, den er også omklassifisert. Nå heter det ikke lenger MPV, nå heter det Crossover! CUV Eller for å følge definisjonskatalogen hos Renault, fra MPV er den blitt en CUV, Crossover Utility Vehicle. Nå burde det ikke være en altfor stor overraskelse at Espace-serien blir fornyet. I fjor, i Frankfurt, viste de en konseptbil som var ganske klar når det gjaldt veien videre. Initiale var en CUV, og mange elementer i den bilen finner vi igjen på den nye, selv når vi bare sammenligner fotografier med fotografier. Spesielt den lange sveipen fra panseret til bakdøren er felles, akkurat som de ganske dominerende krom-elementene og logoen, i front. Hekken har mye morsomt både i de bakerste stolpene, baklysene og eksosen ut av støtfangeren. Det er masse lys som slipper inn gjennom de umoderne store vinduene – kanskje store lysåpninger kommer på mote igjen? Og med to eller tre seterekker vil det være fem eller syv personer som kan nyte utsikten.
  13.10.14 09:40
  Stø kurs for elbil i statsbudsjettet
  – I Elbilforeningen er vi svært fornøyde med at Regjeringen viderefører de viktige fordelene elbilene har også neste år. Men vi er skuffet over manglende signaler om hva som skjer med elbilfordelene på lengre sikt. Det sier generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening i en kommentar til statsbudsjettet for 2015. Hun understreker viktigheten av at Regjeringen viser standhaftighet og tålmodighet. Klimaforliket skal styrkes og da er det naturlig å bygge videre på elbilsuksessen. – I år har vi fått enda bedre bevis for hvor godt elbilpolitikken virker. En fortsatt handlekraftig og styrket elbilpolitikk er avgjørende om vi skal nå de klimapolitiske målsetningene. Derfor er vernet av elbilen i dette statsbudsjettet helt avgjørende, men det må ikke bli noen sovepute for Regjeringen, sier Bu. Hun viser til at elbiler så langt i år representerer 13 prosent av alle nye biler. I 2020 må det være mellom 20 og 30 prosent om vi skal nå målsetningen om maksutslipp fra nybilparken. – Det norske elbilmarkedet viser at det er mulig å styrke dette målet med fortsatt satsing på elbil, sier Christina Bu. Tynt om ladeinfrastruktur Transnova støtter klimatiltak i transportsektoren blant annet utbygging av hurtigladestasjoner for elbil. Transnovas oppgaver foreslås overført til Enova fra 2015 og satsingen på miljøvennlig transport vil finansieres over Energifondet. – Nå er det viktig at Enova prioriterer utbygging av ladestasjoner for elbil allerede fra neste år. Vi har et stort etterslep å ta igjen, sier Bu.
  Enova får 202 millioner kroner ekstra å fordele som økt avkastning fra Klimafondet. – Det er slike summer som trengs bare for å få i gang utbygging av ladeinfrastruktur for elbil, sier Christina Bu. Intet gjort for ladbare hybrider Det er ikke gjort noe for å bedre konkurransekraften til ladbare hybrider i statsbudsjettet for neste år. – Ladbare hybrider må gis bedre vilkår slik at de i større grad kan konkurrere med gammeldagse bensin- og dieselbiler, men ikke elbil.
  Det framgår også at Regjeringen vil vurdere kjøretøy- og drivstoffavgiftene helhetlig, der målet er å stimulere til bruk av ny teknologi, sikrere biler og mer miljøvennlige valg. Regjeringen tar sikte på å presentere gjennomgangen for Stortinget i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2015. Les mer om elbil i statsbudsjettet på www.elbil.no
  08.10.14 13:41
  Lasting...
   

      siste blogginnlegg - blogg.no

   

  Nyheter

  Lasting...

  Se alle MaxLokalNyheter

  Sunnmørsk popstjerne i dataspill
  I den nye norske spillsatsningen Drømmefall, går en animert Egil Olsen gatelangs og spiller sine egne sanger, i selve dataspillet.Da det nye norske dataspillet «Dreamfall – The Chapters» ble lansert denne uken stod multiartisten Egil Olsen fra Ørsta å spilte konsert, på gata i dataspillet. - Jeg er veldig glad i alternative måter å presentere musikken min på, og generelt glad i unike samarbeid. Jeg har jobbet både med film, tegneserier og mye annet, og å få musikken min i et dataspill og ikke minst få bli med i spillet selv, er utrolig kult, sier Egil. Hvordan oppstod dette samarbeidet da Egil? - Jeg har faktisk flere venner som jobber med dataspill. En av dem jobber på Dreamfall og vi har ofte snakket om å lage noe sammen en dag. Tror regissøren av spillet, Ragnar Tørnquist, fikk se en musikkvideo og ble med på konserten jeg hadde på Rockefeller tidligere i år og plutselig spiste vi sushi og kastet rundt litt ideer. Resultatet er altså en videoanimert 3d utgave av Egil som står med gitaren og holder konsert på et gatehjørne i selve spillet. - Jeg er svært glad i popkultur. Tegneserier, film, tv, internett, dataspill, leketøy osv. Alt som er litt smalt og nerdete. I første episode får du høre en helt ny låt som filmmusikk i tillegg til tre livelåter. Jeg turnerer mye og er veldig fokusert på å spille live, i tillegg er jeg veldig fokusert på det visuelle og kreative i platecover, musikkvideoer ol, så at jeg spiller konsert i et dataspill representerer vel veldig det jeg driver med. Usikker på om noen har hatt en konsert i et dataspill før. Det føles veldig nyskapende. Vi har flere ideer som kanskje dukker opp i de andre episodene i spillet. Er du førnøyd med resultatet? - Veldig. Det var først snakk om å bruke en låt fra den nye platen min. Etter noen møter og etter spillprodusentene fikk sett meg live ballet det på seg. Jeg har sett meg selv på så mange rare måter, men det skumle med å ha en datakopi av meg i ganske realistisk 3d, er at de kan lage videoer der de kan få meg til å gjøre hva som helst. som den sexy dansen som kom på internett i dag. Flere jeg har snakket med tror bare det er en video av meg som danser. (denne videoen kan du se nederst i artikkelen) Hva skjer videre i dette samarbeidet? Dette spillet har veldig mange fans, så jeg håper noen av dem kan like musikken min. Og slike, popkulturinteresserte, eller nerder, er et fint publikum som ofte er flinke til å lytte og følge med på ting, noe jeg gjerne ønsker at folk gjør med musikken min og mitt univers. Det kommer fire episoder til med mer musikk og gud vet hva mer. Jeg står nok på gaten og spiller litt andre sanger i neste episode.     
  21.10.14 23:42
  Ålesundsungdom kan være med på utforming av sjøsida
  Utbyggerne vil gjerne la ungdom få muligheten til å påvirke fremtidas Ålesund. Elever fra Fagerlia og Ålesund VGS fikk i dag komme med innspill til hvordan den nye byskolen, uteområdet og sørsida skal bli ved å delta i en gründer-konkurranse. Totalt 75 elever fra Fagerlia og Ålesund Videregående Skole samlet seg i dag i Bystyresalen for å utføre «gründerkamp». Dette gikk ut på at elevene fikk et oppdrag hvor de i grupper skulle foreslå en bygningsplan til den nye videregående skolen i Ålesund og på slutten av dagen presentere ideene. Vil inkludere alle Det var en gruppe fra Fagerlia VGS som ble kåret som vinnere av juryen og fikk en pengepremie i tillegg til at forslaget deres vil få en spesiell opperksomhet fra kommunenes byutviklere. - Idéen vår var å lage noe attraktivt for ungdom som også hadde kultur i sentrum, forklarer Ingunn Hatlehol Andreassen. (saken fortsetter under bildet) Gruppen foreslo en skole og kulturskole i samme bygg med noe av det vi likte best; utescene på taket. I tillegg skulle det være en bro over sundet og andre ting som hører til skolen. - Inspirasjonen til broen kommer fra Islands brygge i København, men resten kom vi på selv, sier Ingunn. - Vår teori er at ungdommen, og da spesielt kulturell ungdom, vil lokke flere til byen ved å skape liv og røre, sier Lars Kvam Karbø. Viktig at de unge får si sitt - Vi syns det er fint å få muligheten til å ta del i det som skjer i byen, og spesielt med tanke på at det i stor grad gjelder elever, tror vi det er viktig å få input fra de unge og høre hva de mener, sier Lars. Gruppen skal senere på et møte og fremføre idéen på nytt for utbyggerne, og det vil da være mulighet for at elevene kan påvirke hvordan resultatet blir.    
  21.10.14 18:25
  Sunnmøringer strømmer til lokal matside på nett
  Hundrevis av sunnnmøringer har i løpet av et par dager oppdaget den ferske gruppen «Sunnmørsmat» på Facebook. - Kjempekjekt med mange som følger sida, det viser at flere enn meg har interesse av mat som lokalkultur og mat som tradisjonsbærer, sier initiativtaker Christel Rønvik Håvoll.Vi fremme lokal matkultur Siden som skal omhandle tradisjonskost fra Sunnmøre har i løpet av et par dager fått 1000 følgere. Her kan brukere dele oppskrifter og komme med tips,råd og inspirasjon. - Jeg fant ut at vi måtte ha ei side for oss som simpelthen elsker god sunnmørsk tradisjonskost. Slik kan vi utveksle inspirasjon, råd og erfaringer, samt ta vare på vår fantastiske kulinariske kulturarv her ute fra vestkysten. Håpet er også at folk etterhvert deler sine egne oppskrifter, gjerne familieoppskrifter basert på lokal råvarer. Det overordna målet er å fremme lokal matkultur. Det ultimate sunnmørske måltid Christel tar også opp spørsmål som: - Hva er det ultimate sunnmørske middagsmåltidet? og - Er det tabu å spise ball utenom torsdager? Hun vil gjerne at leserne engasjerer seg i slike spørsmål. - Utfordringa med å kalle ei side for sunnmørsmat er at det selvsagt kan diskuteres hva som er sunnmørsmat istedet for generell vestlandsmat. Her er det duket for diskusjoner som gjerne må komme på banen. Både Ålesund og Kristiansund har som tradisjon å påberope seg å være klippfiskby nr.1. Likedan vil begge kalle seg for «ballby», kanskje kan vi finne ut hvilke oppskrifter som er spesifikke for akkurat Ålesund og Sunnmøre, spør Christel. Flere oppskrifter som frister På siden ligger allerede oppskrift på sunnmørslefser, "Søkkrike bypiker fra Ålesund", sveler, klippfisk, prinsefisk og mye annet.  - Jeg elsker å lage mat, både lokal mat men også å eksperimentere på kjøkkenet med diverse middagsretter.   Jeg er nok mer glad i å kokkelere enn å bake, men vil gjerne lære mer også om å bake, særlig sunnmørske spesialiteter. Det er allerede et par oppskrifter her på sida som må testes. En voksende interesse for mat Siden er for alle med interesse for matkultur generelt og sunnmørsk matkultur spesielt. Også folk med interesse for lokalhistorie i det store og det hele kan ha glede av ei slik side. - Interessen for lokal mat har alltid vært der, men har vokst gradvis ettersom jeg har laget mer mat selv også. Gode minner fra oppveksten der man samlet familie og venner rundt bordet med for eksempel ei dugelig panne med brennsnut eller potetball er nok hovedgrunnen til dette. Av festmat synes jeg Bacalao er uovertruffen ener da det er delikate råvarer som nesten alle liker og som kan lages i ei stor panne. På hjemmefronten er nok Brennsnut favoritten, av samme grunn og den kan varieres gjennom året alt etter tilgang på råvarer. Etter jul smaker den godt kokt på fenalår. Hvor ble det av timpene? - Jeg tenker også at man kan bli litt sesongorientert etterhvert. Mot jul kommer jeg til å etterlyse typiske sunnmørske måter å lage julemanna på. Vi kaller det julemanna, ikke kakemenn eller fattigmenn eller hva det nå er de kalles ellers i landet, disse som ligner litt men ikke smaker like godt.. Generelt kan man si at Ålesund i vår nære historie har hatt en sterk kultur også med bakervarer som har lokalt preg. For mindre enn en generasjon siden formelig myldret det med bakerier i Ålesund. Spesialiteter som grovkaker, timpe, skilpadde, sveler, kam o.l, er typisk for Sunnmøre. Disse må vi etterlyse oppskrifter på, om de da ikke er så godt bevarte at bare bakerne selv kjenner de, avslutter Christel.  Her finner du siden    
  20.10.14 23:20
  Se hva Highasakite bidro med under innsamlingsaksjonen. 
  Mens bøssebærere søndag gikk fra dør til dør for TV-aksjonen, stilte ålesundsjenta Ingrid Helene Håvik opp sammen med bandet for å bidra.NRK P3 sendte 100 timer live radio under årets P3aksjon, til inntekt for Kirkens Nødhjelp. Det skjedde fra et telt på Torvet i Trondheim. Der stilte flere artister opp for å bidra, deriblant Higasakite. – Det er veldig koselig å være her. Vi har fått kake og greier i studio, sa vokalist Ingrid Helene Håvik under besøket. Bandet, som ellers består av Trond Bersu, Marte Eberson, Kristoffer Lo og Øystein Skar trakk mye folk til torget i Trondheim under sitt besøk. 
  20.10.14 09:41
  Molde ligger 200 kroner foran Aafk
  Du kan nå støtte Kirkens Nødhjelp sin aksjon til rent drikkevann ved å by på din favorittdrakt og Molde Fotballklubb sin drakt ligger nå snaue 200 kroner foran AaFk i bud.I forbindelse med P3-aksjonen til inntekt for Kirkens Nødhjelp, kan du nå by på en signert AaFK-drakt eller en annen drakt fra favorittlaget ditt for å støtte aksjonen. Skal gi flere rent vann Pengene for årets TV-aksjon går til å gi rent vann til de som ikke har dette tilgjengelig. Veldig mange har ikke tilgang på rent drikkevann og som følge av dette blir mange av disse menneskene syke. I 2013 døde ett barn av vannrelaterte sykdommer hvert 21. sekund og om man bidrar til aksjonen vil mange flere få tilgang til rent drikkevann. Målet er at hvertfall en million mennesker skal få rent vann, og ved å bidra med 200 kroner vil ett menneske få rent vann resten av livet. AaFK-drakt på 8. plass P3 er noen av de som er med å støtter Kirkens Nødhjelp og har satt i gang en aksjon der de blant annet legger ut signerte klubbdrakter for bud på QXL.no. Her vil pengene gå til aksjonen og AaFK-drakten ligger nå på 2500 kroner, altså en 8. plass, rett bak Molde Fotballklubb som bare ligger 200 kroner foran. Du kan selv bidra ved å by på drakten på QXL sine sider. Klikk her for å gi bud på QXL.no og støtte aksjonen og skaffe deg et unikt eksemplar av drakten.    
  19.10.14 06:00

  Se alle tilbud >>

  Stort utvalg fra kjente leverandører !!
    Hvem er JobbPartner: JobbPartner er en kjede av butikker i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som er heleid av NorTekstil AS. Per dags dato teller vi fire butikker, som alle omsetter arbeidsklær, vernesko/utstyr, profilklær og fritidsklær. Vi her i Ålesund er en butikk med fokus på arbeidsklær og verne- tøy/-utstyr til alle bransjer. Vi holder til i Daaeskogen Næringspark på Moa i Ålesund. Her har vi en butikk over to etasjer på 500m2 hvor hele andre etasje er satt av til arbeidstøy og noe verneutstyr fra en rekke ledende produsenter som Helly Hansen Workwear, Snickers, Bulldog Workwear, Djupvik, FristadsKansas, Kentaur m.fl. Vi forsøker til en hver tid og ha de mest aktuelle kolleksjonene på lager for rask levering. Hva gjør JobbPartner: JobbPartner er en aktør som spesialiserer seg på arbeids og profilklær til bedrifter. Vårt hovedmarked er Ålesund og omegn, men vi tar også gjerne turen rundt på Sunnmøre og i Romsdal. Vi samarbeider også med Nor Tekstils avdeling i Trondheim, som gjør at vi opererer i Møre og Romsdal og Trøndelag. Vi tar gjerne bedriftsbesøk slik at vi får en forståelse for behovet deres, men ser gjerne og å få besøk i butikken slik at du ser hvilke muligheter dere har. Din profilering hos oss: Våre kunder er vår sjef. Vi profilerer så å si alt tøy med din logo og med ditt budskap. Dette gjøres enten med transfertrykk eller med brodering. Her er det meste mulig, og du vil få mulighet til og påvirke resultet selv. Vi oppbevarer bedriftens logo hos oss slik av vi enklest mulig kan profilere ønskede klær når du handler.  Våre største merkevarer 
  10.03.14 10:31
  Billig byggvarehandel
  Coop Obs! Bygg er Norges mest fremgangsrike byggevarekjede for "Gjør det selv" markedet. Vi henvender oss primært til kunder som kan litt og som er ute etter god kvalitet til markedets laveste pris.      
  26.01.14 19:04
  Vi har store mengder soldet jord
  Vi leverer soldet jord sortert maskinelt i vårt sorteringsverk. Fritt for kvist og røtter. Alle store steiner er sortert bort. Klar til såing.  Standard lastebillass på ca 10m3 levert på plass i Ålesund og Sula kun kr 2950,- ink mva.  Vi har også usortert jord som kan brukes til å fylle opp større områder.
  Dette kan leveres for kr 1700,- pr lass ink mva. Vi kjører også ut pukk og grus i forskjellige fraksjoner. Ta kontakt for pris og tilbud. Vi du ikke vente på at gresset skal gro? Vi leverer også ferdig plen. Ta kontakt for pristilbud. Blindheim Maskin & Transport AS ble etablert i 1997 og startet opp med 1 gravemaskin. Firmaet har siden vokst i størrelse både når det gjelder ansatte og maskiner. I dag er Blindheim Maskin & Transport en stor maskinentreprenør på Sunnmøre, og hadde en omsetning på 50,5 milllioner i 2013. Daglig leder Jan Aage Blindheim er tredje generasjon som driver i denne bransjen. Firmaet har i dag 22 ansatte. Vi utfører arbeid for firma og private. Vi skal levere tjenester av høy kvalitet til riktig pris. Vi har ikke som målsetning å være den billigste i markedet, men våre priser skal være konkurransedyktige. Vi skal derimot levere varer og tjenester som er av så høy kvalitet at vi blir anbefalt til andre. Våre ansatte skal yte sitt beste, arbeide profesjonelt og effektiv, selv om vi jobber «på timen» Vi tar derfor ofte på oss jobber «på timen» Dette anser vi som en meget god avtale for både oppdragsgiver og oss selv. Da avtaler vi timepris eller kvadrat/kubikk pris på forhånd og så blir det oppgjør etter faktiske mengder.  Vi får betalt kun for det vi faktisk har utført og det samme gjelder oppdragsgiver som kun betaler for det som er gjort og nøyaktige mengder med masser. Imotsatt fall er det anbud på fast totalpris. Dette kan vi også utføre på forespørsel, men da ønsker vi gode beregninger på forhånd.  
  26.01.14 19:03
  Din naturlige bobilforhandler
  Løviknes Caravan holder til i Vestnes sentrum.Vi har innendørs utstilling av bobiler,og rekvisita butikk. Vi er 8 ansatte,med lang erfaring fra bransjen, Vi forhandler de kjente merkene Concorde-Challenger-Mobilvetta-Mclouis-Elnagh. Her kan du se bilene vi har til salgs Våre 4 mekanikere har lang erfaring og gode kunskaper- med kurs innen Parabol anlegg,Webasto varme-Truma varme og Alde varme. Det meste av service og reprasjoner kan også utføres på vårt bilverstedverksted i underetasjen.
  26.01.14 19:02
  Velkommen innom og møt en ildsjel!
  PD Stafseth har holdt på i mer enn 140 år og er i dag en ledende leverandør innen peiser, ovner og stålpiper. Vi rehabiliterer også gamle piper. Stikk gjerne innom oss, så får du se vårt store utvalg av anerkjente modeller og merker.  Vi har 2 faste montører og henvender oss både til privat- og proffmarkedet. Vi fører hage- og parkprodukter fra Honda.  
  26.01.14 19:02
  Finn ditt drømmekjøkken
  Tid er dyrebart, og vi vet at barn, familie, venner og jobb kommer langt foran kjøkkenbestilling i hverdagen. Vi har derfor gjort vårt ytterste for at veien frem til ditt drømmekjøkken er mest mulig inspirerende og effektiv: 1. DRØM
  Bli inspirert og finn ditt drømmekjøkken på Norema.no, i butikkene våre eller i katalogen vår. 2. VELG
  Finn din stilretning, med produkter og tilbehør - vi hjelper deg hele veien frem.

  3. BESTILL
  ...ditt drømmekjøkken. Du velger om vi også skal montere det for deg.

  4. BRUK
  Nå er ditt funksjonelle drømmekjøkken klart til bruk! Visste du at...   Skapene våre leveres ferdig montert? - På den måten blir jobben mye enklere hvis du ønsker å montere selv, samtidig som kjøkkenets levetid forlenges. Vi gjerne kommer hjem til deg? -Vi gir veiledning, tips og råd, så kjøkkenet ditt blir funksjonelt og presis tilpasset din bolig. Noremas skuffer tåler mer enn de fleste? - Vi har laget skuffene våre mer hardføre enn mange av våre konkurrenter, så de er klare for røff behandling og lengst mulig levetid. La oss gjøre jobben - kom hjem til ferdig montert drømmekjøkken!        
  26.01.14 19:01
  VERDIFULL KOMPETANSE & RIKTIGE PRISER
  Vi tilbyr alt innen renhold, bedriftskantiner og eiendomsservice til konkurransedyktige priser.
  Vi tilbyr renholds- og eiendomsservice med vekt på kvalitet og miljø. Vi har lang erfaring innen disse fagene, og tilbyr vår 100% garanti på alle våre tjenester.  NOEN AV VÅRE TJENESTER: - Daglig og periodisk renhold - Nedvask, flyttevask - Hjemrenhold, hyttevask - Oppskuring, polishbehandling - Drift av bedriftskantiner - Trappevask, vinduspuss - Rengjøring av søppeldunker - Hagerydding, snømåking  Her er noen av våre prosjekter
  26.01.14 18:59
  Sikre hjemmet ditt mot innbrudd
  Sikkerhet 24 holder til i Ålesund og er en total leverandør innen sikkerhet. Våre samarbeidspartnere har solid erfaring innen sikkerhet og leverer kvalitetsprodukt. Siden vi startet i 2004 har vi etablert oss som et firma som har flere store kunder og mange små. Vi har satt oss som mål å bli størst innen sikkerhet, så om du trenger å sikre din bolig eller din bedrift så ta kontakt.
  Franchiseavtalen med Securitas Direct gir oss rett og ansvar for alt salg, installasjoner og service på Securitas Direct installasjoner i Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane. I tillegg utøver Sikkerhet 24 salg og montasje/service innen videoovervåkning, rene brannvarslingssystem og øvrig sikkerhetsutstyr. Ring oss for gratis befaring - 92 02 77 77 VI KAN TILBY: Boligalarm
  Næringsalarm
  ITV-videoovervåkning Verisure er det nye navnet på Securitas Direct boligalarm. Verisure er tidligere Securitas Directs. Hvert trettiende sekund monteres det et Verisure-system et sted i verden. Faktum er at vår boligalarm er den mest monterte i Norge. Med vår fremtidssikre plattform og spennende, profesjonelle servicesamarbeid, kan vi tilby våre kunder et unikt utvalg produkter og tjenester innen boligalarm og det tilkoblede smarte hjemmet  
  26.01.14 18:59
  Opplevelsen starter på Vigra
                Internasjonale rutefly fra Vigra. Her er avgangsdagene i vinterprogrammet (Alicante begynner først i sommerprogrammet.)  Amsterdam KLM  2 daglige avganger Alicante Norwegian Lørdag Gran Canaria Norwegian Mandag London Norwegian Fredag og mandag København SAS Daglig unntatt lørdag Gdansk Wizz Air mandag, onsdag, fredag, søndag Vilnius Wizz Air Onsdag og søndag Riga AirBaltic Fredag og sønda    I vinter (2014/2015) er det følgende chartertilbud fra Vigra Gran Canaria 2 avganger hver lørdag Apollo/Ving/Star Tour                   Her er chartersommeren 2015 fra Vigra.  Bulgaria   tirsdag Apollo Kreta lørdag Apollo Kroatia lørdag Apollo Mallorca lørdag Apollo Rhodos søndag Apollo Antalya 3 avg. pr uke Ving/Detur/Star Tour/Nazar     Er du sent ute med feriebestillingen prøv www.restplass.no  www.solfaktor.no eller finn de billigste flyavgangene på www.flybilligst.com  
  26.01.14 18:58
  GARDEROBE MANNEN
  GARDEROBE-MANNEN har et spesielt tilbud til alle som leser Maxlokal.no Kom innom butikken og fortell at du har sett dette tilbudet på Maxlokal.no og du vil få en ekstra rabatt på alle ordinære varer.
  26.01.14 18:57
  Nyåpningssalg hos Modena
                                                                                                                                                                                                                                                             
  26.01.14 18:56
   
  26.01.14 18:44
  Få inspirasjon - se våre bilder på Instagram
   
  26.01.14 18:41
  Gir deg den komplette bilopplevelsen
  Lange tradisjoner Per Aaland Automobilforretning ble etablert i 1947. Vi er således en av de eldste bilforretningene i regionen. På tross av vår "høye" alder ønsker vi å fremstå som en moderne bilforretning hvor våre kunder skal føle seg velkommen og å få topp service. Vi er pr. i dag 23 godt kvalifiserte medarbeidere som gjør vårt ytterst for at våre kunder skal være fornøyd. Høye krav En bil- opplevelse som ikke bare har med din daglige bruk av bilen å gjøre, men med hele opplevelsen av det å kjøpe, eie, bruke og vedlikeholde bilen. Vårt mål er at du, den dagen du igjen skal kjøpe deg ny bil, skal ha lyst til å kjøpe den hos oss. Dette setter høye krav til oss - krav vi setter vår ære i å innfri. Citroën og Honda Vi forhandler i dag bilmerkene Citroën og Honda. Dette er riktignok ikke de største merkene i Norge, men to merker som på en positiv måte skiller seg ut fra de fleste andre biler på markedet. Dette er biler som eierne ofte får et avhengighetsforhold til og som de kjøper igjen og igjen.   Se våre bruktbiler her    
  06.01.14 14:32

  Nyheter

  Lasting...

     Twitter aaleund

    Ledige stillinger

   

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

  Til tjeneste

  Bestill julebord nå
    Velkommen til julebord 2014.       På Color Line Stadion skaper vi den perfekte stemning for årets julebord. Vi har egnede lokaler for lukkede selskaper for 10 til1000 personer med leie fram til kl. 02.00. Flere av datoene begynner å fylles opp, så vi anbefaler å ikke vente for lenge.         Alternativ 1.
  Julegilde kr 525,- Varm mat;  Pinnekjøtt, svineribbe, svinemør, dampemør, kålrabistappe, rødkål, ribbefett og poteter.
  Dessert; Karamellpudding eller riskrem. Alternativ 2.
  Julebord kr 695,- Kald mat; Gravlaks og sennepssaus, røkelaks, eggerøre, sylte, lammerull, diverse sild, spekemat, roastbeef, ovnssbakt laks, reker med tilbehør.
  Varm mat;  Pinnekjøtt, svineribbe, svinemør, dampemør, kålrabistappe, rødkål, ribbefett og poteter.
  Dessert; Karamellpudding, multekrem, riskrem, fruktfat, sirupsnipper, kransekakestenger. Colorline Stadion Color Line Stadion tilbyr Ålesunds mest særegne kurs-, konferanse- og selskapslokaler. Color Line Stadion benyttes til trening og kamper ukarundt, slik at du som leietager blir en del av et levende og aktivt miljø. Legg ditt arrangement til Color Line Stadion og la den pulserende stemningen sette sitt preg på deg og dine gjester! De 11 ulike utleielokalene egner seg utmerket som:
  - møte- kurs- og konferanselokale for 10 til 300 personer
  - selskapslokale for opp til 700 personer
  10.10.14 13:00
   
  Vi utfører små og store arbeid innen:   Service Kjøleanlegg Rehabilitering Graving Ventilasjon/klima Sprinkleranlegg Kamareinspeksjon Svømmebasseng Staking av avløp Solvarme Totalrehabilitering av våtrom Sanering av oljefyringsanlegg Vannbåren gulvvarme og radiatorer Varmepumper til vannbårne anlegg    
  10.10.14 13:00
  EL 24 A/S En sikker kontakt
  EL 24 er et privateidelektrikerfirma som tilbyr alt innen elektro/automasjonsarbeid. Vi har avdelinger i Ålesund, Sykkylven og Stranda. Vi utfører service til industri, forretnings-/næringsbygg, enebolig og hytter. EL 24 tilbyr også termografi og IK systemer. På Stranda har vi eget tavleverksted. Vi er også aktivt med i prosjektering og utførelse av nybygg, fra små boliger til næringsbygg. EL 24 har i dag 70 ansatte, og en sunn økonomi.  EL 24 har alle de nødvendige godkjenningene.   Vi gjør tjenester i disse kategoriene: - Automasjon
  - Elektrikertjenester
  - Nybygg eller rehabilitering
  - Tele og data
  - Termografering og elkontroll
  - Varmepumpe
  10.10.14 12:00
   
  Pusenfryd Kattepensjonat ble etablert i 2005 i Skodje. Vi er åpnet hele året og har mange fornøyde kunder fra hele fylket. Pusenfryd ligger fritt og fint i landlige omgivelser i Innvika i Skodje. Kattene bor i lyse trivelige bur, og får flere anledninger til å boltre seg i innendørs lekerom og utendørs luftegårder. Kattene får tilsyn flere timer hver dag. Før et opphold på Pusenfryd må du forsikre deg om at katten din har fått vaksine i løpet av de siste 12 månedene. Om du er i tvil, tar du kontakt med veterinæren din.  Vi bruker Iams tørrfor til hovedmåltider, og sper på med litt våtfor til kos. Mat, kattetoalett og utstyr er inkludert i prisen. Om katten din må medisineres under under oppholdet, kan vi gjøre dette. Ta gjerne kontakt eller send en bestilling på mail post@pusenfryd.com  
  10.10.14 12:00
  Ring 07012 for å bestille en hyggelig Taxi tur
   Hos oss kan du bestille taxi turer til, fra og i komunene Ålesund, Sula og Giske. Vi har 18 biler tilgjengelig hver dag, med blide og hyggelige sjåfører.

  Ring 07012 for å bestille en hyggelig Taxi tur Ring Taxi Drift AS har 14 løyvehavere fordelt på 15 hovedløyver og noen reserveløyver. Disse bilene dekker kjøreområdet Ålesund, Sula og Giske.

  Vårt mål er å være punktlig, serviceinstillt og ha deg som kunde i fokus. Vi ønsker å forbedre oss hele tiden og ber de som ønsker å klage/ rose sjåfører om å sende en mail til post@07012.no med sin henvendelse. Bestillinger må sendes til sentralbord@07012.no (Denne emailen er døgnbetjent)

  I vårt kjøreområde kan du benytte det av appen Taxi Lokal som du finner her. eller søke i app store og skrive Taxi Lokal.
  Med denne appen slipper du å vente i telefonkø, og kan bestille taxi fra der du er og få oversikt over når Taxi'n er på vei og prisen du har betalt totalt for turen.          
  08.10.14 00:00

  Se alle MaxLokalEiendom Nyheter

  To hovedtrender innen tapet 
  Markedet nærmest flommer over av vakre og spektakulære tapeter i ulike varianter. Men i det enorme utvalget er det spesielt to tendenser som gjør seg gjeldende; organiske og geometriske mønstre er de to viktigste tapettrendene. Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no Foto: Intag, Storeys, Borge De organiske mønstrene, altså naturmønster i form av blader, grener og blomster, er ingen nyhet i Norge. Vi har vi sett over en lengre periode, men interessen har likevel på ingen måte dabbet av. - De organiske mønstrene vil nok holde seg stabilt i lang tid fremover, men det er en tendens at de nå kommer i en litt mer moderne form enn de klassiske vi har sett hittil, sier Torhild Rustenberg, konseptsjef hos Storeys. Samtidig med at mange velger de organiske mønstrene, er det en annen trendretning som nylig har fosset frem etter å ha vært litt fraværende noen år. Geometrisk nykommer - De geometriske mønstrene har definitvt blitt en massemarkedstrend som nordmenn har omfavnet. De finnes i mange varianter, fra de helt stramme, til det hippe og trendy og over til de mer klassiske, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, damen bak thedailyd.no. Rustenberg hos Storeys bekrefter at de selger mye geometriske mønstre. - Salget av geometriske mønstre har nærmest eksplodert det siste halve året. Tidligere var det bare noen få som valgte denne type mønstre, men nå ser vi at massen har begynt å omfavne det geometriske. De fleste velger foreløpig mønsteret på en lys base, slik at det fortsatt føles trygt, men her vil vi nok se en vridning i tiden fremover, tror Rustenberg. På alle fire vegger Mønster på fire vegger kan kanskje høres skummelt ut, men det behøver det ikke være. - Det er ikke problematisk med mønster på flere vegger. Er man redd for at det skal virke for voldsomt, er det bare å velge blant de mer diskrete mønstrene i rolige fargekombinasjoner, sier Rustenberg. Thurmann-Hoelseth minner om at mønster tapet ikke betyr at annen kunst må vike. - Det er også viktig å huske på at man absolutt kan henge bilder oppå mønstertapet. Et pent mønster i bakgrunnen vil få kunsten til å poppe frem, tipser hun.
  21.10.14 14:34
  Plastic fantastic i entréen!
  Når det kommer til gulv i entrésoner står vinylgulv i en egen klasse. Slitesterkt, fuktsikkert, mykt og behagelig og rengjøringsvennlig er noen av de karakteristiske egenskapene. I tillegg finnes de i utallige design, så du vil garantert finne et belegg som passer din smak og stil.Vinylgulv har vært brukt i norske boliger helt siden 50-tallet. Men datidens plastgulv har lite til felles med de moderne, høykvalitetsprodukter vi ser i butikkene i dag. Moderne vinylgulv er holdbare, kan gjenvinnes, inneholder ingen giftige eller reproduksjonsskadelige mykgjørere og de kan varieres i det uendelige. Skjøtefri legging sikrer også et helt fuktsikkert valg. Hovedargumentene mot vinylgulv står dermed for fall, og vinylgulvenes mange gode egenskaper gjør det til et yndet valg i dag. Ni gode grunner til å velge vinyl: Prisgunstig Du får mye gulv for pengene hvis du velger et banebelegg av vinyl. Klart er dog at kvaliteten på belegget gjenspeiles i prisen. Forskjellen mellom god og mindre bra kvalitet kan være tykkelse og hardhet i overflatebehandlingen, som kan gi utslag i form av vaskbarhet, slitestyrke, ripemotstand og evne til å stå imot inntrykksmerker. Det kan også være forskjell i baksidemateriale, som påvirker formstabilitet og monteringsegenskaper, og i miljø- og helseegenskaper. Variasjon og klasse på dekorsjiktet vil også henge sammen med kvalitet og pris. Lune gulv uten gulvvarme Vinylgulv kan brukes sammen med gulvvarme, men mange ganger vil det ikke være nødvendig. Boligvinyl er bygget opp av flere sjikt, blant annet med en skumdel som isolerer og gjør gulvet mykt og behagelig å gå på.  Alle rom! Banebelegg av vinyl egner seg for alle rom i boligen – også for våtrom, der spesielle, tykke kvaliteter med fordel kan brukes. Mengden forskjellige design, med alt fra svært naturtro etterligninger etter fliser og parkett, til spreke fargevalg og fantasifulle mønstre, gjør at det finnes et vinylbelegg til enhver bruk! Stille og komfortabelt Mens lyden av tråkk på harde gulv forplanter seg i hele boligen, vil de myke vinylbeleggene sørge for en tilnærmet lydløs entré. Til tross for at belegget bare er noen millimeter tykt, klarer det å sørge for gangkomfort, varmeisolasjon og lyddemping, og sammen med den dekorative overflaten gjør det rommet behagelig. Tidløst og trendy Uansett om du ønsker et tidløst parkettmønster, et gulv som ser ut som skiferstein eller et ensfarget belegg finnes et vell av alternativer å velge i. Etterligninger etter andre gulvmaterialer har lenge vært blant de mest populære vinyldesignene, sammen med klassiske sjakkruter i sort og hvitt.  Godt for miljø og helse Vi står midt oppe i en liten revolusjon innenfor plastgulvfremstilling, med fokus på økt andel naturlige og fornybare stoffer og miljøvennlig produksjonsteknikk. De fleste gulvene lages nå uten hormonforstyrrende myknere (ftalater), og av emisjonsfrie og råstoffer, uten innhold av tungmetaller og av en stor andel gjenbruksmateriale. Så langt det er mulig resirkuleres fabrikkspill, og moderne høykvalitative vinylgulv er nå et godt valg for miljø og helse.  Uutslitelig Overflaten i et vinylbelegg er behandlet med et toppsjikt som gjør gulvet lett å holde rent, og slitesterkt og motstandsdyktig overfor riper. Dette gjør at du ikke skader gulvet hvis vinterens strøsand følger med skoene inn, og at du lett kan vaske vekk flekker, søl og slaps. Et forsterkende mellomsjikt gjør gulvet formstabilt og robust. Derved varer gulvet meget lenge – også i husets tøffeste gulvmiljø. Lett å legge Brede og smale. Lange og korte. Uansett hvordan entréen er utformet vil du kunne legge vinylbelegg uten å måtte skjøte. Beleggene finnes i 2, 3, 4 og opp til 5 meters bredde, noe som gjør det enkelt å kjøpe riktig mengde uten å måtte skjøte gulvet. I rom som er mindre enn 20 kvadratmeter, kan vinylbelegg legges løst, uten lim. Fest det kun ved hjelp av gulvlisten, eller eventuelt litt tosidig tape langs kantene.  Variert Du skal lete lenge for å finne en gulvtype som gir så stor valgfrihet som vinyl. Kolleksjonene fra de store leverandørene inneholder opp til 100 ulike farger, design og mønstre. Uansett om du foretrekker et klassisk og tidløst gulv, vil ha en fargeinjeksjon eller ønsker et moderne mønstre finnes det å få. Pregede imitasjoner av betong, tre og keramiske fliser er populære, men også ensfargede og rutete vinylgulv velges av mange. Her finner du metalliske strukturer, klassiske ruter og ensfargede design. Tekst: Chera Westman/ifi.no
  16.10.14 13:35
  Trendskifte i rolig tempo 
  - Det blir et trendskifte, ikke i rasende tempo, men i slow-motion, kunngjorde den danske pej-gruppen da de lanserte denne sesongens fargeprognoser for to år siden. Spådommen slo til. Internasjonale trendbyråer Det å overvåke utviklingen og varsle trender innen mote og design er en egen bransje. Internasjonale trendbyrå med hele verden som arena følger med på utviklingen innen politikk, økonomi, mote, kunst, arkitektur og det meste av menneskelige aktiviteter, for å fange tendenser og forstå driverne. Blant disse er den danske pej-gruppen, som nok er det byrået som ligger tettest på de kommersielle trendene i Skandinavia og dermed Norge. Global Colour Research, byrået bak Mix Magazine, og Lii Edelcoort er andre eksempler, sistnevnte blir ansett som en av de største trendguruene vi har. Langtidsvarsel for interiør: Sommer 2015 Komfort, balanse, sunnhet og livskvalitet i hverdagen er hoved-stikkordene.Det er stor spennvidde i farger: blå blir basisfarge, kakigrønne nyanser blir de nye «nude-colours», pasteller i mellomleie, to- farget både i sterke og avdempede farger. Det varsles fortsatt skimmer og gylne metaller med sølv på vei inn igjen. Vinter 2015/16 Ro og stillhet. Nedtonende farger med blått som den nye basisfargen uansett stiltema. Grønt utvikler seg fra «nude» til dypere toner. Mer rødt, men fortsatt rolig. Ingen pangfarger. Nytt er at lyse farger kommer inn og skaper energi til vintersesongen. To-farge kombinasjoner, men rolig og dempet. Fargeskala som gir mulighet for å lage rolige overganger mellom lyst og mørkt. Sommer 2016 Fortsatt rolig og neddempet; ingen pangfarger, men vi får se hvordan det utvikler seg!» sa Bettina William Pedersen da hun ga et lynraskt glimt av fargescenariene 24 måneder fram i tid på Oslo-konferansen i juni. Den eneste pangfargen hun så var muligens litt gult. Ellers var det mye grønt i dype og harmoniske toner.

  Nå er vi midt oppe i det både i mote og interiør. Sakte, men sikkert skjer det et fargeskifte; innen interiør vinner de mørke fargene fram som basisfarger, og i motebransjen viskes sesongvariasjonene ut slik at mørke farger er riktig hele året. Snakker vi vegg, er det er ikke bare de mest dristige som går for mørke farger, bølgen begynner å nå «massen». Hvitt er ikke lenger meglernes eneste oppskrift til attraktive salgsobjekter, og møbelbransjen selger møbler mot mørk bakgrunn. Nordiske mørke og japansk enkelhet

  Da fargene for vinteren 2014/15 ble lansert, brøt temaet Nordic Noir mye med det vi hadde sett før. Den nordiske stilen, som vi fra før var vant til å se i lyse nyanser, fikk nå en mørkere og dypere retning med ulike nyanser av sort. Nå, snart to år etter, kan vi lese det som et tydelig varsel om en bevegelse fra hvitt mot sort. Fargene er nesten sorte og stilen ren og nordisk. Temaet er mørkt, men renset for dystre detaljer. I stemning og design er mye lånt fra japansk stemning og kultur, godt i tråd med rådende livsstilstrender og vår søken etter ro og balanse og drømmer om et enklere liv. Gjenkjennelige og rolige farger

  Grå- og brun-toner er fortsatt de viktigste nøytrale fargene med blått som stadig mer gjeldende. Bordeaux er en farge på vei opp. Pastellfargene fortsetter, i kjøligere nyanser spesielt sammen med glimmereffekter eller sammen med mørkere toner som bordeaux. Andre nye farger er; sterk oransje, petroleum, nesten sort blå, fuchsia, antikk bronse og pumpkin spice. Hovedinntrykket er en nedtonet palett, med farger som strekker seg fra den ene ytterligheten til den andre både i lys-/mørketsgrad og i kulørstyrke Og for alle som elsker gult: den finnes – gjerne som små innslag i kombinasjon med grå eller blågrønne nyanser. Samme farge på fire vegger Det er også en endring i hvordan vi fargesetter et rom. Nå er det inn med farger på alle fire veggene, enten det tapetseres eller males. Det snakkes om «monokrome rom». Gylne metaller fortsatt kommersielt interessant Det tok litt tid før bronse og kobber tok det norske markedet, men nå er snart saker i gylne metaller like til stede i gave og interiørforretningene som slittmalte lysestaker og småmøbler i tre. Trendvarslerne har fortsatt stor tro på skinnende og glitrende overflater. -Gylne metalliske innslag passer inn i alle stilretninger og er derfor fortsatt kommersielt interessante, sier pej-gruppen. Marmor og lyst tre Materialene signaliserer også ro, lyst tre og marmor er svært tidstypiske og spås å holde seg i mange sesonger. Et annet materiale som lyser på trendhimmelen er kryssfiner, det dukker opp på stadig flere designeres tegnebord Tekst: Bjørg Owren/ifi.no
  14.10.14 06:00

  Annonse

  Lasting...
   

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

   Kjøp og salg i Møre og Romsdal

  Lasting...

  Annonse

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Lasting...

  Nyheter

  Lasting...

  Kulturkalender

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

   Instagram

  Lasting...

  Kommunenytt

  Ålesund

  Giske

  Skodje

  Sula

  Haram

  Sykkylven

  Webcam

  Alesund havn
  Alesund 360 grader
  Sykkylven
  Orskogfjellet
  Ålesund Fjellstua Live
  Alesund live

  Annonse

  Kino i Alesund

  TV-guide Til hele TV-guiden >   

  Lasting...

  Har du spørsmål om denne tjenesten, kontakt oss
  Daglig leder: Frank Sekkeseter Ansvarlig redaktør: Per Arne Sandøy
  Tlf MaxLokal.no: 966 44 966
  MaxLokal.no har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.