◄ Lytt til radio her

  Annonse

  Sett som startside
  Google
  gule sider

  Se alle MaxLokal Nyheter

  Krigen er snart over 
  I to år har Terje Sporsem spilt "Krig". Den nybakte Masterchef-vinneren var nylig i hjembyen. Møt en sprudlende Terje i "Snakkis"
  23.11.14 10:00
  Rune spilte inn ny låt på mobilen 
  - Jeg lagde "I only dream of you" i løpet av fem minutter, sier Rune Berg. Møt Rune i Snakkis. 
  22.11.14 16:24
  Kreative sunnmøringer
  Husker du de enorme bannerne som ble brukt til promotering av David Guetta frem mot Jugendfest?Momentiums bannere blir nå miljøvennlig redesign i Ålesund. Bannerne er laget av et værbestandig og slitesterkt fibermateriale som egner seg dårlig til klær men er til gjengjeld svært solid og derfor fint til andre bruksgjenstander. Utfordrende og populær oppgave. Inger Monsen Myklebust, lærer ved Design og Tekstillinja på Borgund videregående skole fikk ideen om å gi elevene oppgave med lage bruksgjenstander av bannerne, som i utgangspunktet bare skulle kastes. - Oppgaven ble svært godt mottatt av elevene som synes det var både spennende og utfordrende med en redesignoppgave av brukt materiale, forteller Mylebust og nevner i fleng både sekk, vedbag, forkle, sminkepung, toalettmappe, spisebrikke, pc-mappe, oppbevaringsholder, bager i ulike størrelser, oppbevaringsposer og skittentøysbag som er produsert av bannerne. Elevene ved VG2 skulle stå for alt fra design til produktutvikling, produksjon og presentasjon. Lørdag 6.desember skal flere de ferdig produktene også selges på julemesse til inntekt for studietur. Så skulle du ha ønske deg et miljøvennlig og resirkulert minne om Jugendfest og David Guetta , så er kanskje denne messa verdt å få med seg. Messa finner du på Borgund Videregående skole, om formiddagen 6. desember. 
  22.11.14 06:00
  Hjelpegruppa får hjelp av #tidforgodhet
  Charlotte i Hjelpegruppa er nominert til Årets Hverdagshelt. Nå får hun også musikalsk støtte. Charlotte Gjerde i Hjelpegruppa for Ålesund på Facebook får nå oppmerksomhet fra andre deler av landet.  Hun får også overraskende hjelp fra det nystartede engasjementet #tidforgodhet av Maria Holand Tøsse. Se Snakkis her  
  21.11.14 15:41
  Håvard Vikhagens kunst på storslåtte Flø
  Studio Hugo Oppdal på flø har atter en gang store ting på gang i lokalene sine i vakre omgivelser ved havgapet.Håvard Vikhagen ,en av norges fremste kunstnere, stiller lørdag 22.november med nye landskaper på Studio Hugo Opdal.  Utstillingen viser oljemalerier fra kunstneren som deler sitt virke mellom lokaler i Oslo, og sitt atelie i Hjørungavåg. Utstillingen på Flø åpner lørdag 22.  november kl.14 og holder åpent ut desember.  Renomert kunstner Håvard Vikhagen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1973-1975 og Statens Kunstakademi 1975-1983. Han taes ofte med i den såkalte "gullrekka" av våre nålevende kunstnere og har hatt utstillinger på Astrup Fearnley-museet, festspillene i Bergen samt at han har hatt separatutstilling i hele tre saler ved Henie Onstad kunstsenter i 2004. Sist gang han stilte ut hos Studio Hugo Opdal på Flø, var i 2010. Håvard Vikhagen er innkjøp av Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, samt flere private samlinger. Balanserer merllom abstrakt og figurativ kunst Kunsthistoriker og nåværende redaktør av magasinet KUNST, Mette Dybwad Torstensen skriver følgende om Vikhagens kunst: “Vikhagens malerier balanserer mellom det abstrakte og figurative gjennom lag på lag med maling og materialer som sand, hår og rusk. Internasjonalt på flø Studio Hugo Opdal åpnet galleri i bygda Flø i 2007. Gjennom sitt «umulige» bygdeprosjekt har galleriet tiltrukket seg kunstnere av nasjonalt og internasjonalt format, som vanligvis kun stiller ut ved gallerier i byer som Oslo, London, New York og Berlin.  Studioet er vertskap for den årlige kunstfestivalen, Go With the Flø. Åpent: Lørdag og søndag kl. 12-17. Les mer på http://hugoopdal.no/      
  21.11.14 15:00

  MaxLokal TV

  Lasting...

  Politilogg

  facebook

  Lasting...

  MaxLokal på Facebook:

  Annonse

  Se alle MaxLokalBil Nyheter

  - Mye tyder på at du snart kan lease elbil
  Finansdepartementet argumenterer i sin varslede ESA-notifikasjon for at ingen av de vedtatte MVA-fritakene for elbil er å regne som statsstøtte. Konklusjonen fra ESA er ventet i løpet av to måneder.I Finansdepartementets notifikasjon til EFTA Surveillance Authority (ESA) framgår det at MVA-fritakene for elbil ikke anses å være i strid med EØS-avtalen. - Dette er svært gledelig. Selv om det vil være ett år forsinket, og burde vært innført med en gang, er det mye som tyder på at vi innleder 2015 med nullsats MVA på leasing av elbil, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening. I statsbudsjettet for 2014 ble det vedtatt å gi nullsats MVA også ved leasing av elbiler og elbilbatterier fra 1. januar i år. Så forlangte Høyre/Frp-regjeringen at lovligheten av fritakene måtte vurderes av ESA. Det ble også bestemt at det eksisterende MVA-fritaket ved kjøp av elbil skulle notifiseres, et fritak som har eksistert siden 2001. Elbilforeningen understreker at nullsats MVA er viktig fordi leasing i dag utgjør rundt 40 prosent av personbilmarkedet. Om vi slår sammen person- og varebilmarkedet øker andelen til cirka 50 prosent. ESA bekrefter overfor elbil.no at vurderingen av notifikasjonen vil starte omgående: - Ja, vi mottok notifikasjonen tirsdag, og vil nå sette i gang en innledende undersøkelse. Den tar vanligvis et par måneder, og resultatet kan enten være at vi gir grønt lys til ordningen eller at vi åpner en formell undersøkelse for å gå grundigere inn i saken, sier ESAs pressekontakt Andreas Kjeldsberg Pihl.
  06.11.14 10:15
  Dette er kravene til dekk på biler i Norge
  På sommerdekk er kravet minst 1,6 mm, men NAF anbefaler minimum 3 mm. På vinterdekk er kravet 3 mm, men NAF anbefaler minimum 4 mm på biler under 3500 kilo.Her er de viktigste punktene for kjøretøyer under 3500 kilo tillatt totalvekt: På sommerdekk er kravet minst 1,6 mm, men NAF anbefaler minimum 3 mm. På vinterdekk er kravet 3 mm, men NAF anbefaler minimum 4 mm på biler under 3500 kilo. Det skal være minimum mønsterdybde over ¾ av slitebanens bredde og rundt hele dekkets omkrets. Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er 3 millimeter. NAF anbefaler 4 millimeter. Mellom 1. november og første mandag etter andre påskedag er det tillatt å bruke piggdekk i Sør-Norge. I Nordland, Troms og Finnmark kan du kjøre med piggdekk mellom 16. oktober og 1. mai. Det er ikke påbudt å kjøre med dedikerte vinterdekk på kjøretøyer under 3500 kilo tillatt totalvekt. Forskriften sier at du skal sikre tilstrekkelig veigrep etter føret. Hvor finner jeg tillatt totalvekt? Det er altså kjøretøyets tillatte totalvekt som bestemmer hvilke krav som gjelder blant annet til dekk. Krav om vinterdekk og mønsterdybde ble skjerpet og endret i august 2013. I vognkortet finner du tillatt totalvekt. Det er ikke bilens egenvekt som er avgjørende. En bil kan veie 2500 kilo, men være tung bil siden den kan laste så mye at totalvekten overstiger 3500 kilo. Endel biler, blant dem amerikanske SUVer som Chervolet Suburban og Ford Excursion, er registrert i Norge som tunge kjøretøyer, men brukes som vanlige femseters familiebiler. Disse har altså spesielle vinterdekkrav fra høsten 2013. Kan jeg kjøre med vinterdekk om sommeren? Ja, det kan du, så lenge det ikke er piggdekk. Men det er en dårlig idé. Vinterdekk er laget av en gummi som holder seg myk på vinteren. Det betyr at dekkene kan bli altfor myke på sommerføre og i verste fall gi farlige kjøreegenskaper. På samme måte er et sommerdekk laget for sommerføre, og kan gi mye dårligere kjøreegenskaper på kaldere føre. Må det være pigger i piggdekket? Nei. Hvis mønsterdybden på piggdekket ditt tilfredstiller kravene, er det ikke noe krav om at piggene må være intakte. Det er komplisert og lite lønnsomt å sette nye pigger inn i dekk. Husk at tyngre biler krever dekk som er merket for vinterføre, enten de har pigger eller ikke. Hvor gammelt er dekket? DOT koden forteller når dekket er produsert, og finnes på siden av dekket. De 3 eller 4 siste sifrene forteller når dekket er produsert (uke og år). På dekk fra år 2000 er det en firesifret kode eks. 1503 = uke 15 i 2003. På dekk fra før år 2000 er det en tresifret kode eks. 159 = uke 15 i 1999. Hvor lenge kan du forvente å kjøre med et sett dekk? Det er selvfølgelig avhengig av kjørelengde og kjørestil, ved normal kjørelengde (15.000 km/år) bør et sett dekk holde omtrent tre sesonger. Dekktrykk Dekktrykket er viktig med hensyn til kjøresikkerhet, komfort, drivstofforbruk og dekkslitasje. Ved mye last i bilen bør trykkes ofte økes noe, se bilens instruksjonsbok.
  Kontroller derfor dekktrykket av og til, ca hver annen måned.
  Dekktrykket oppgis normalt i bar, kg eller psi (pound). 1 bar = 1,02kg
  1 bar = 14,29 psi Dekkmerking Dekk har forskjellige tall og bokstavkombinasjoner som forteller om dekkets størrelse og egenskaper. Her er en liten forklaring på hva de forskjellige betyr. En standard dekkdimensjon er brukt som eksempel 205/65R15 88H 205 = dekkets bredde i mm.
  65 = dekkets høyde i prosent av bredden.
  R = radialdekk
  15 = felgdiameter i tommer
  88 = belastningskode, hvor stor belastning hvert dekk tåler, 88 = 560 kg.
  H = hastighetskode.
  Hvilke dekkdimensjon og hastighetskode skal jeg ha på min bil? Det er bilens vognkort som forteller hvilke dimensjon og minimum hastighet / belastningskode du må ha på din bil, dekkdimensjonen kan forandres innenfor visse grenser. Informasjon om dette kan du få hos dekkforhandlere eller NAF. Se tabelloversikt over belastningskoder i menyen til høyre. Tabell for hastighetsmerking Alle biler er oppsatt med max hastighet og dekken må stå i forhold til dette. Hva som kreves på din bil står i vognkortet bak dekkdimensjon. Maks hastighet gjelder for sommerdekk. På vinterdekk er hastighetskravet Q eller 160 km/t, uavhengig av hastighetskode i vognkort. Hastighetsmerking max fart km/t:
  L = 120 km/t
  M = 130 km/t
  N = 140 km/t
  P = 150 km/t
  Q = 160 km/t
  R = 170 km/t
  S = 180 km/t
  T = 190 km/t
  U = 200 km/t
  H = 210 km/t
  V = 240 km/t
  W = 270 km/t
  Y = 300 km/t
  Z = over 240 km/t Lagring av dekk Det første du bør gjøre etter at du har tatt av hjulene er å vaske både dekk og felg, samt fjerne steiner fra dekket. Den ideelle lagringen er å henge hjulene på veggen eller i taket dersom du har anledning til dette, hvis ikke bør de settes inntil en vegg. Du bør ikke legge andre ting oppå hjulene. Det bør være mørkt og tørt der dekkene lagres.
  03.11.14 10:50
  Se bilcrossvideo fra lufta 
  Egil Lundanes stakk av med seieren etter en flott oppvisning under helgens klubbmesterskap på Ålesund Motorstadion.Bare to måneder etter at bilcrossdelen på Ålesund Motorstadion ble gjenåpnet er allerede 15 biler klar i klubben. - Dette er vi meget fornøyd med når vi tenker på at banen har vært stengt de tre siste årene. Målet er å nå rundt 25 biler i løpet av sesongen 2015, sier leder av NAF Motorsport Ålesund, Daggen Halkjelsvik. Under helgens løp viste mange av nykommerne at de blir å regne med i toppen framover, selv om Egil Lundanes og Sveinung Slinning tidelig viste hvor skapet skulle stå. - Slinning med sin startraske Toyota MR2 var nok sett på som en av favorittene på forhånd. Han stilte nemlig med bilen som fulgte Ola Hustad til døren under årets Landsfinalen på Bjorli tidligere i høst. Da med Thomas Håberg fra Steinkjær bak rattet. Bilen havnet så til Sunnmøre etter budrunden på Bjorli. Slinning gikk rett i komando etter nok en kanonstart og ledet A- finalen i 2 runder før en førerfeil sendte han i sandfella. Da var det duket for Lundanes som kjørte inn til seier med god margin. Andreplassen gikk til nykommeren Robin Røssevold som viste flott kjøring igjennom heile dagen, Tim Follestad tok tredjeplassen etter å måtte gå via B- finalen etter noe rusk med bilen. - En flott dag blei det, takk til alle funksjonærer og gjengen på publikumshaugene som stadig blir flere, sier Halkjelsvik.  Resultatliste A- finalister: 1. Egil Lundanes Nissan 2. Robin Røssevold BMW 3. Tim Follestad BMW 4. Kåre Lundanes Volvo 5. Marius Fjærli Mercedes 6. Sveinung Slinning Toyota  
  26.10.14 12:45
  Lasting...
   

      siste blogginnlegg - blogg.no

   

  Nyheter

  Lasting...

  Se alle MaxLokalNyheter

  Ung sunnmøring i sin andre hovedrolle
  Martin Svendsen Dimmen fra Ulsteinvik har stemmen til kaningutten Johan i ny Skandinavisk barnefilm. Erfaring fra britisk barneserie Mange har hørt Martin fra Ulsteinvik på NRK Super. Der har 13 åringen den norske stemmen til Petter Kanin,i den britiske barneserien med samme navn. Serien strekker seg over 56 episoder og oppdraget fikk han gjenom NorDubb som holder til i Volda. NorDubb har lagt nynorsk-tilnærmet tale på flere barne-tv-program for NRK. - Faren Terje Dimmen, kom over annonsen og sendte dermed melding til Martin på facebook, forteller mor,Tove Svendsen. Martin likte ideen og tok derfor kontakt med NorDubb for audition og ble til slutt valgt ut til rollen i konkurranse med ca 30 andre kandidater.  Aktiv gutt  Nå har han hovedrollen i en ny animasjonsfilm for barn, også denne gangen som kanin, nemlig Johan i  "Reisa til Fjærkongens rike". Filmen handler om kaningutten Johan som har mistet moren og derfor tar turen til underverden for å hente henne tilbake.   - Filmen ble spilt inn i høstferien forteller moren og legger til at arbeidet med kaninrollene har vært både utfordrende og lærerikt for sønnen som foruten å være elev ved Ulsteinvik ungdomskole også har flere andre baller i luften på fritiden. Martin trener fire ganger i uken på Hødd fotball, spiller gitar og liker både å seile og stå på ski. Dessuten er det lekser som skal gjøres, i tillegg til rollene han har hatt som stemmene til Petter kanin og Johan.  - Heldigvis har regissør og disponent i NorDubb Studios, Morten Lange en god kjemi med Martin og har vært en flott støttespiller,så Martin har trivdes svært godt oppi det hele. Videre har vi også kontor i Ørsta vi kan jobbe fra så heldige jobbomstendigheter for oss foreldrer har gjort at vi har kunnet lette det praktiske med reisen forteller Tove Svendsen. Prisbelønnet skandinavisk samarbeid Det er en skandinavisk barnefilm der regissør Esben Toft Jacobsen er dansk mens selve filmen er innspilt i Sverige. I Norge har man valgt å gi ut filmen på nynorsk, noe distrubitør Stig Brekke er svært glad for. Han er også veldig fornøyd med at Martin fra Ulsteinvik er hovedrolleinnehaver og roser stemmen hans for å ha et sterkt nærvær som han liker meget godt. Filmen fikk publikumsprisen under Kristiansand Barnefilmfestivalen i september 2014. Den fikk også gode tilbakemeldinger i Sverige og Danmark da den gikk på kino der. I Norge har filmen premiere 6.februar neste år. Kjente navn på rollelisten I rollen som pappa kanin finner vi Svein Roger Karlsen som mange også kjenner som faren til Trille i Vaffelhjerte. Rollen som mor besittes av Rita Eriksen, som forøvrig både synger og spilller mamma i filmen. Gruppa Vamp ,med sangen Tir n`a Noir  er lydsporet som høres på endel av traileren og filmen. Sangen er basert på et dikt av Kolbein Falkeide om nettopp underverden. Positive erfaringer Det beste med å være med på dette må være omtrent alt mener Martin selv.  - Det eneste negative jeg kan komme på er de gangene vi har måttet repetere replikker mange ganger. Da kan det være litt kjedelig. Det har for det meste vært positive responser fra omgivelsene sier han videre og legger til at nå gleder han seg til premieren. Han har heller ikke noe imot å ta på seg flere oppdrag med å dubbe stemmer til film og tv. Her kan du se litt av den svenske orginalversjonen  
  20.11.14 11:00
  Pangstart for fisketorget.
  I går fikk Ålesund en lenge etterlengtet fiskebutikk i tradisjonsrike lokaler ved torget.Krabbeskjellene på plass  Den nyåpnede fiske- og delikatessebutikken i Ålesund hadde til tross for tyveri av fylte krabbeskjell på vei til butikken, en strålende debut med mange og fornøyde kunder. Nå var imidlertid delikate krabbeskjell fra Hitra på plass i disken sammen med mange andre godsaker fra havets spisskammers. Godt salg åpningsdagen - Vi har fått en veldig god mottagelse og det virker som dette er etterlengtet i Ålesund forteller daglig leder og fiskematansvarlig May Britt Moa. Kundene er i alle aldersgrupper, men vi ser at de eldste kundene gjerne kommer for å handle fisk i fiskedisken og at mange av de yngre kundene gjerne vil teste sushimenyen vår. Vi solgte veldig mye sushi i går så det er tydelig at god sushi er et produkt som Ålesundere setter stor pris på.  Vi har også fått en veldig god sushikokk med på laget forteller Moa og viser til Artur Pinho som står for sushiproduksjonen.  Butikkmdarbeider Yngvar Rødsand med kunde Tore Hovland.  Med på laget har de også Fride Fiskerstrand som er styreleder og har ansvaret for cateringproduksjonen og butikkmedarbeider Yngvar Rødsand. - også cateringbestillinger ble gjort allerede på åpningsdagen  og vi er stolte av å kunne tilby et godt utvalg av både fersk og frossen fisk, skalldyr, sushi og catering avslutter Moa hos Fisketorget delikatesse.    
  20.11.14 10:00
  - Det blir vemodigt å avslutte treningsperioden
  Etter fem uker med treningsprosjekt der Meny-ansatte vil prøve å få til en livsstilsendring, er folk fortsatt motiverte og man kan se en stor fremgang.Stamina Moa og Meny Lerstad har nå i fem uker samarbeidet om et treningsprosjekt hvor ansatte fra Meny trener rundt et par ganger i uken på Stamina treningssenter. Motivasjonen fortsatt oppe I forrige uke ble deltakerene i prosjektet testet for å avvikle om hvor stor forbedring de har hatt i forhold til kondisjon og styrke. Personlig trener fra treningssenteret Stamina på Moa forteller at stort sett samtlige har forbedret sine resultater i begge kategoriene. - Det er ingen som har falt av, og samtlige er fortsatt motivert. Alle gjør fremgang og de merker dette både på vekta, samtidig at energinivået har steget hos dem. Treningen skaper samhold Daglig leder for Meny Lerstad, Camilla Trulssen er blant dem som deltar i prosjektet og forteller at hun har blant annet økt armhevingsprestasjonen med 3-4 ganger så mye som da hun begynte. - Treningsprosjektet har gått veldig bra så langt og har skapt et helt annet samhold og engasjement blant folk på jobben, samtidig som at vi har komt mye tettere. Det blir vemodigt å avslutte treningsperioden, sier Camilla. Vil skape mersmak Det er fem uker igjen av treningen og 13. desember skal alle testes en siste gang for å se totalfremangen blant deltakerene. - Selv om ikke alle når målene sine så har er dette hvertfall en begynnelse, og vi vurderer å ta retester i påska og til sommeren.    
  18.11.14 19:00
  Her er kjendisstrikkeren fra Ålesund
  Ingunn Myklebust fra Ålesund strikker seg til kjendisstatus på Instagram. På kort tid har etterspørselen vært så stor at hun startet egen nettbutikk.- Jeg er overveldet over all responsen på nettsiden min sier Ingunn, eller @knitting _inna som hun kaller seg på Instagram. Tilbakemeldingene bare strømmer inn, ikke bare fra Norge men mange andre land også. Bare 3 minutter etter at jeg lanserte var der flere enn 1000 besøkende inne for å se. Så utrolig gøy! Et nettsamfunn med strikkegale Ingunn kan takk sønnen Stian for mye av suksessen. Han har både oppmuntert henne til å få seg Instagramkonto og hjulpet til med det praktiske rundt nettsiden. - Det var han som mente at jeg absolutt måtte komme meg på Instagram og legge ut bilder av alt jeg strikket.  Der fant jeg en ny verden, et nettsamfunn med flere like strikkegale som meg, en inspirasjon uten grenser. Jeg begynte å legge ut bilder av det jeg hadde laget og mange begynte da å be om oppskrifter og ville kjøpe luer. Jeg ville så gjerne dele med alle og synes det var fantastisk at så mange likte håndarbeidet mitt.  Laget oppskrifter på engelsk Etter Instagramsuksessen begynte snøballen å rulle og inspirasjonen kom for fullt med nye utfordringer. - Etter et par intense høstmåneder var oppskrifter på mine mest populære luer klare. Ikke bare på norsk, jeg måtte også oversette til engelsk. Jeg strikket og 20-25 luer selv for å teste ut oppskrifter og fikk mange på Instagram til å teststrikke for meg.  Arbeidet viste seg og bære frukter og omsider kunne Ingunn starte sin egen nettbutikk. Der selger hun foruten oppskrifter også ferdige produkter. Etter oppmuntring fra de nærmeste var eventyret i gang! Den 5 november ble knitting-inna lansert. Flinke medhjelpere og delikate farger - En flink fotograf og luemodell gjorde også sitt til at nettsiden fikk en mye finere "look" en jeg hadde tenkt. Det ble så bra og jeg er kjempestolt sier Myklebust, som nå har 6000 følgere på Instagram . Oppskriftene mine er enkle og jeg har prøvd å formulere meg slik at alle kan forstå, også nybegynnere. Dessuten strikker jeg stort sett i rolige fine farger som de fleste liker og blir inspirert av avslutter Myklebust.      
  18.11.14 15:30
  Slik reiser du gjennom Stad skipstunnel
  Filmen viser hvordan en skipstunnel ved Stad kan se ut. Den viser innseilingen gjennom Moldefjorden, og en tenkt seilas gjennom tunnelen med hurtigbåt, og utgang i Kjødepollen.   Produsert av "Kystverket/Appex"
  18.11.14 11:01

  Se alle tilbud >>

  Stort utvalg fra kjente leverandører !!
    Hvem er JobbPartner: JobbPartner er en kjede av butikker i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som er heleid av NorTekstil AS. Per dags dato teller vi fire butikker, som alle omsetter arbeidsklær, vernesko/utstyr, profilklær og fritidsklær. Vi her i Ålesund er en butikk med fokus på arbeidsklær og verne- tøy/-utstyr til alle bransjer. Vi holder til i Daaeskogen Næringspark på Moa i Ålesund. Her har vi en butikk over to etasjer på 500m2 hvor hele andre etasje er satt av til arbeidstøy og noe verneutstyr fra en rekke ledende produsenter som Helly Hansen Workwear, Snickers, Bulldog Workwear, Djupvik, FristadsKansas, Kentaur m.fl. Vi forsøker til en hver tid og ha de mest aktuelle kolleksjonene på lager for rask levering. Hva gjør JobbPartner: JobbPartner er en aktør som spesialiserer seg på arbeids og profilklær til bedrifter. Vårt hovedmarked er Ålesund og omegn, men vi tar også gjerne turen rundt på Sunnmøre og i Romsdal. Vi samarbeider også med Nor Tekstils avdeling i Trondheim, som gjør at vi opererer i Møre og Romsdal og Trøndelag. Vi tar gjerne bedriftsbesøk slik at vi får en forståelse for behovet deres, men ser gjerne og å få besøk i butikken slik at du ser hvilke muligheter dere har. Din profilering hos oss: Våre kunder er vår sjef. Vi profilerer så å si alt tøy med din logo og med ditt budskap. Dette gjøres enten med transfertrykk eller med brodering. Her er det meste mulig, og du vil få mulighet til og påvirke resultet selv. Vi oppbevarer bedriftens logo hos oss slik av vi enklest mulig kan profilere ønskede klær når du handler.  Våre største merkevarer 
  10.03.14 10:31
  Billig byggvarehandel
  Coop Obs! Bygg er Norges mest fremgangsrike byggevarekjede for "Gjør det selv" markedet. Vi henvender oss primært til kunder som kan litt og som er ute etter god kvalitet til markedets laveste pris.      
  26.01.14 19:04
  Vi har store mengder soldet jord
  Vi leverer soldet jord sortert maskinelt i vårt sorteringsverk. Fritt for kvist og røtter. Alle store steiner er sortert bort. Klar til såing.  Standard lastebillass på ca 10m3 levert på plass i Ålesund og Sula kun kr 2950,- ink mva.  Vi har også usortert jord som kan brukes til å fylle opp større områder.
  Dette kan leveres for kr 1700,- pr lass ink mva. Vi kjører også ut pukk og grus i forskjellige fraksjoner. Ta kontakt for pris og tilbud. Vi du ikke vente på at gresset skal gro? Vi leverer også ferdig plen. Ta kontakt for pristilbud. Blindheim Maskin & Transport AS ble etablert i 1997 og startet opp med 1 gravemaskin. Firmaet har siden vokst i størrelse både når det gjelder ansatte og maskiner. I dag er Blindheim Maskin & Transport en stor maskinentreprenør på Sunnmøre, og hadde en omsetning på 50,5 milllioner i 2013. Daglig leder Jan Aage Blindheim er tredje generasjon som driver i denne bransjen. Firmaet har i dag 22 ansatte. Vi utfører arbeid for firma og private. Vi skal levere tjenester av høy kvalitet til riktig pris. Vi har ikke som målsetning å være den billigste i markedet, men våre priser skal være konkurransedyktige. Vi skal derimot levere varer og tjenester som er av så høy kvalitet at vi blir anbefalt til andre. Våre ansatte skal yte sitt beste, arbeide profesjonelt og effektiv, selv om vi jobber «på timen» Vi tar derfor ofte på oss jobber «på timen» Dette anser vi som en meget god avtale for både oppdragsgiver og oss selv. Da avtaler vi timepris eller kvadrat/kubikk pris på forhånd og så blir det oppgjør etter faktiske mengder.  Vi får betalt kun for det vi faktisk har utført og det samme gjelder oppdragsgiver som kun betaler for det som er gjort og nøyaktige mengder med masser. Imotsatt fall er det anbud på fast totalpris. Dette kan vi også utføre på forespørsel, men da ønsker vi gode beregninger på forhånd.  
  26.01.14 19:03
  Din naturlige bobilforhandler
  Løviknes Caravan holder til i Vestnes sentrum.Vi har innendørs utstilling av bobiler,og rekvisita butikk. Vi er 8 ansatte,med lang erfaring fra bransjen, Vi forhandler de kjente merkene Concorde-Challenger-Mobilvetta-Mclouis-Elnagh. Her kan du se bilene vi har til salgs Våre 4 mekanikere har lang erfaring og gode kunskaper- med kurs innen Parabol anlegg,Webasto varme-Truma varme og Alde varme. Det meste av service og reprasjoner kan også utføres på vårt bilverstedverksted i underetasjen.
  26.01.14 19:02
  Velkommen innom og møt en ildsjel!
  PD Stafseth har holdt på i mer enn 140 år og er i dag en ledende leverandør innen peiser, ovner og stålpiper. Vi rehabiliterer også gamle piper. Stikk gjerne innom oss, så får du se vårt store utvalg av anerkjente modeller og merker.  Vi har 2 faste montører og henvender oss både til privat- og proffmarkedet. Vi fører hage- og parkprodukter fra Honda.  
  26.01.14 19:02
  Finn ditt drømmekjøkken
  Tid er dyrebart, og vi vet at barn, familie, venner og jobb kommer langt foran kjøkkenbestilling i hverdagen. Vi har derfor gjort vårt ytterste for at veien frem til ditt drømmekjøkken er mest mulig inspirerende og effektiv: 1. DRØM
  Bli inspirert og finn ditt drømmekjøkken på Norema.no, i butikkene våre eller i katalogen vår. 2. VELG
  Finn din stilretning, med produkter og tilbehør - vi hjelper deg hele veien frem.

  3. BESTILL
  ...ditt drømmekjøkken. Du velger om vi også skal montere det for deg.

  4. BRUK
  Nå er ditt funksjonelle drømmekjøkken klart til bruk! Visste du at...   Skapene våre leveres ferdig montert? - På den måten blir jobben mye enklere hvis du ønsker å montere selv, samtidig som kjøkkenets levetid forlenges. Vi gjerne kommer hjem til deg? -Vi gir veiledning, tips og råd, så kjøkkenet ditt blir funksjonelt og presis tilpasset din bolig. Noremas skuffer tåler mer enn de fleste? - Vi har laget skuffene våre mer hardføre enn mange av våre konkurrenter, så de er klare for røff behandling og lengst mulig levetid. La oss gjøre jobben - kom hjem til ferdig montert drømmekjøkken!        
  26.01.14 19:01
  VERDIFULL KOMPETANSE & RIKTIGE PRISER
  Vi tilbyr alt innen renhold, bedriftskantiner og eiendomsservice til konkurransedyktige priser.
  Vi tilbyr renholds- og eiendomsservice med vekt på kvalitet og miljø. Vi har lang erfaring innen disse fagene, og tilbyr vår 100% garanti på alle våre tjenester.  NOEN AV VÅRE TJENESTER: - Daglig og periodisk renhold - Nedvask, flyttevask - Hjemrenhold, hyttevask - Oppskuring, polishbehandling - Drift av bedriftskantiner - Trappevask, vinduspuss - Rengjøring av søppeldunker - Hagerydding, snømåking  Her er noen av våre prosjekter
  26.01.14 18:59
  Sikre hjemmet ditt mot innbrudd
  Sikkerhet 24 holder til i Ålesund og er en total leverandør innen sikkerhet. Våre samarbeidspartnere har solid erfaring innen sikkerhet og leverer kvalitetsprodukt. Siden vi startet i 2004 har vi etablert oss som et firma som har flere store kunder og mange små. Vi har satt oss som mål å bli størst innen sikkerhet, så om du trenger å sikre din bolig eller din bedrift så ta kontakt.
  Franchiseavtalen med Securitas Direct gir oss rett og ansvar for alt salg, installasjoner og service på Securitas Direct installasjoner i Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane. I tillegg utøver Sikkerhet 24 salg og montasje/service innen videoovervåkning, rene brannvarslingssystem og øvrig sikkerhetsutstyr. Ring oss for gratis befaring - 92 02 77 77 VI KAN TILBY: Boligalarm
  Næringsalarm
  ITV-videoovervåkning Verisure er det nye navnet på Securitas Direct boligalarm. Verisure er tidligere Securitas Directs. Hvert trettiende sekund monteres det et Verisure-system et sted i verden. Faktum er at vår boligalarm er den mest monterte i Norge. Med vår fremtidssikre plattform og spennende, profesjonelle servicesamarbeid, kan vi tilby våre kunder et unikt utvalg produkter og tjenester innen boligalarm og det tilkoblede smarte hjemmet  
  26.01.14 18:59
  Opplevelsen starter på Vigra
                Internasjonale rutefly fra Vigra. Her er avgangsdagene i vinterprogrammet (Alicante begynner først i sommerprogrammet.)  Amsterdam KLM  2 daglige avganger Alicante Norwegian Lørdag Gran Canaria Norwegian Mandag London Norwegian Fredag og mandag København SAS Daglig unntatt lørdag Gdansk Wizz Air mandag, onsdag, fredag, søndag Vilnius Wizz Air Onsdag og søndag Riga AirBaltic Fredag og sønda    I vinter (2014/2015) er det følgende chartertilbud fra Vigra Gran Canaria 2 avganger hver lørdag Apollo/Ving/Star Tour                   Her er chartersommeren 2015 fra Vigra.  Bulgaria   tirsdag Apollo Kreta lørdag Apollo Kroatia lørdag Apollo Mallorca fredag Ving Rhodos søndag Apollo Antalya 3 avg. pr uke Ving/Detur/Star Tour/Nazar     Er du sent ute med feriebestillingen prøv www.restplass.no  www.solfaktor.no eller finn de billigste flyavgangene på www.flybilligst.com  
  26.01.14 18:58
  GARDEROBE MANNEN
  GARDEROBE-MANNEN har et spesielt tilbud til alle som leser Maxlokal.no Kom innom butikken og fortell at du har sett dette tilbudet på Maxlokal.no og du vil få en ekstra rabatt på alle ordinære varer.
  26.01.14 18:57
  Nyåpningssalg hos Modena
                                                                                                                                                                                                                                                             
  26.01.14 18:56
   
  26.01.14 18:44
  Få inspirasjon - se våre bilder på Instagram
   
  26.01.14 18:41
  Gir deg den komplette bilopplevelsen
  Lange tradisjoner Per Aaland Automobilforretning ble etablert i 1947. Vi er således en av de eldste bilforretningene i regionen. På tross av vår "høye" alder ønsker vi å fremstå som en moderne bilforretning hvor våre kunder skal føle seg velkommen og å få topp service. Vi er pr. i dag 23 godt kvalifiserte medarbeidere som gjør vårt ytterst for at våre kunder skal være fornøyd. Høye krav En bil- opplevelse som ikke bare har med din daglige bruk av bilen å gjøre, men med hele opplevelsen av det å kjøpe, eie, bruke og vedlikeholde bilen. Vårt mål er at du, den dagen du igjen skal kjøpe deg ny bil, skal ha lyst til å kjøpe den hos oss. Dette setter høye krav til oss - krav vi setter vår ære i å innfri. Citroën og Honda Vi forhandler i dag bilmerkene Citroën og Honda. Dette er riktignok ikke de største merkene i Norge, men to merker som på en positiv måte skiller seg ut fra de fleste andre biler på markedet. Dette er biler som eierne ofte får et avhengighetsforhold til og som de kjøper igjen og igjen.   Se våre bruktbiler her    
  06.01.14 14:32

  Nyheter

  Lasting...

     Twitter aaleund

    Ledige stillinger

   

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

  Til tjeneste

  Bestill julebord nå
    Velkommen til julebord 2014.       På Color Line Stadion skaper vi den perfekte stemning for årets julebord. Vi har egnede lokaler for lukkede selskaper for 10 til1000 personer med leie fram til kl. 02.00. Flere av datoene begynner å fylles opp, så vi anbefaler å ikke vente for lenge.         Alternativ 1.
  Julegilde kr 525,- Varm mat;  Pinnekjøtt, svineribbe, svinemør, dampemør, kålrabistappe, rødkål, ribbefett og poteter.
  Dessert; Karamellpudding eller riskrem. Alternativ 2.
  Julebord kr 695,- Kald mat; Gravlaks og sennepssaus, røkelaks, eggerøre, sylte, lammerull, diverse sild, spekemat, roastbeef, ovnssbakt laks, reker med tilbehør.
  Varm mat;  Pinnekjøtt, svineribbe, svinemør, dampemør, kålrabistappe, rødkål, ribbefett og poteter.
  Dessert; Karamellpudding, multekrem, riskrem, fruktfat, sirupsnipper, kransekakestenger. Colorline Stadion Color Line Stadion tilbyr Ålesunds mest særegne kurs-, konferanse- og selskapslokaler. Color Line Stadion benyttes til trening og kamper ukarundt, slik at du som leietager blir en del av et levende og aktivt miljø. Legg ditt arrangement til Color Line Stadion og la den pulserende stemningen sette sitt preg på deg og dine gjester! De 11 ulike utleielokalene egner seg utmerket som:
  - møte- kurs- og konferanselokale for 10 til 300 personer
  - selskapslokale for opp til 700 personer
  10.10.14 13:00
   
  Vi utfører små og store arbeid innen:   Service Kjøleanlegg Rehabilitering Graving Ventilasjon/klima Sprinkleranlegg Kamareinspeksjon Svømmebasseng Staking av avløp Solvarme Totalrehabilitering av våtrom Sanering av oljefyringsanlegg Vannbåren gulvvarme og radiatorer Varmepumper til vannbårne anlegg    
  10.10.14 13:00
  EL 24 A/S En sikker kontakt
  EL 24 er et privateidelektrikerfirma som tilbyr alt innen elektro/automasjonsarbeid. Vi har avdelinger i Ålesund, Sykkylven og Stranda. Vi utfører service til industri, forretnings-/næringsbygg, enebolig og hytter. EL 24 tilbyr også termografi og IK systemer. På Stranda har vi eget tavleverksted. Vi er også aktivt med i prosjektering og utførelse av nybygg, fra små boliger til næringsbygg. EL 24 har i dag 70 ansatte, og en sunn økonomi.  EL 24 har alle de nødvendige godkjenningene.   Vi gjør tjenester i disse kategoriene: - Automasjon
  - Elektrikertjenester
  - Nybygg eller rehabilitering
  - Tele og data
  - Termografering og elkontroll
  - Varmepumpe
  10.10.14 12:00
   
  Pusenfryd Kattepensjonat ble etablert i 2005 i Skodje. Vi er åpnet hele året og har mange fornøyde kunder fra hele fylket. Pusenfryd ligger fritt og fint i landlige omgivelser i Innvika i Skodje. Kattene bor i lyse trivelige bur, og får flere anledninger til å boltre seg i innendørs lekerom og utendørs luftegårder. Kattene får tilsyn flere timer hver dag. Før et opphold på Pusenfryd må du forsikre deg om at katten din har fått vaksine i løpet av de siste 12 månedene. Om du er i tvil, tar du kontakt med veterinæren din.  Vi bruker Iams tørrfor til hovedmåltider, og sper på med litt våtfor til kos. Mat, kattetoalett og utstyr er inkludert i prisen. Om katten din må medisineres under under oppholdet, kan vi gjøre dette. Ta gjerne kontakt eller send en bestilling på mail post@pusenfryd.com  
  10.10.14 12:00
  Ring 07012 for å bestille en hyggelig Taxi tur
   Hos oss kan du bestille taxi turer til, fra og i komunene Ålesund, Sula og Giske. Vi har 18 biler tilgjengelig hver dag, med blide og hyggelige sjåfører.

  Ring 07012 for å bestille en hyggelig Taxi tur Ring Taxi Drift AS har 14 løyvehavere fordelt på 15 hovedløyver og noen reserveløyver. Disse bilene dekker kjøreområdet Ålesund, Sula og Giske.

  Vårt mål er å være punktlig, serviceinstillt og ha deg som kunde i fokus. Vi ønsker å forbedre oss hele tiden og ber de som ønsker å klage/ rose sjåfører om å sende en mail til post@07012.no med sin henvendelse. Bestillinger må sendes til sentralbord@07012.no (Denne emailen er døgnbetjent)

  I vårt kjøreområde kan du benytte det av appen Taxi Lokal som du finner her. eller søke i app store og skrive Taxi Lokal.
  Med denne appen slipper du å vente i telefonkø, og kan bestille taxi fra der du er og få oversikt over når Taxi'n er på vei og prisen du har betalt totalt for turen.          
  08.10.14 00:00

  Se alle MaxLokalEiendom Nyheter

  Slik vil vi ha det på badet 
  Hvitt og grått er de absolutte bestselgerne på badet. Men «kjedelige» fargevalg gjør ikke rommene mindre spennende, for vi kompenserer med vakre overflater. Tekniske finesser har for lengst inntatt badet, og dingser som bedrer hygienen blir stadig mer populært.Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no  - Folk bruker godt tid på å planlegge badet. Det er jo en stor investering, og de aller fleste legger mye arbeid i å finne gjennomtenkte løsninger som de kan leve med i mange år, sier Patrik Björklund hos fliseleverandøren Höganäs, som daglig er i kontakt med folk som pusser opp badet. - For mange er tiden på badet den eneste rolige stunden de har i et ellers hektisk liv. Derfor vektlegger man nok også at badet skal få en rolig stemning, gjerne med litt spa-følelse, slik at tiden på badet kan fungere som et lite kvarters terapi om morgenen, sier han videre. Safe fargevalg Ifølge Björklund er store fliser en viktig trend, men det er sjeldent man ser de sprekeste fargevalgene når badet skal pusses opp. - Vi har jo også trender på badet, men jeg opplever ikke badet som like trendsensitivt som resten av huset. Det svinger i alle fall ikke like fort. De fleste ser fremover og ender opp med fliser i nøytrale farger. Hvitt og grått er helt klart bestselgerne våre. Når det er sagt er det jo trender når det kommer til overflatestruktur. Treimitasjoner har tatt helt av, samtidig som betonglooken fortsatt er aktuell. Om folk ønsker noe litt annet, er gjerne de mer rustikke, marokkanskinspirerte flisene populære. Hos Tarkett, som blant annet leverer baderomsvinyl, er tendensen den samme. - Vi ser at mange velger rolige mønstre og farger til badene sine. Det går mye i lyse og grå toner, og folk velger jevnt over mye imitasjoner av stein/skifer/flis og plankemønstre. Men heldigvis ser vi også en viss bevegelser på variantene med farger, som for eksempel en av våre turkise varianter, som er en herlig, frisk farge å våkne til, sier Lill-Ann Mo hos Tarkett. Dette er også en farge Björklund hos Höganäs trekker frem som unntaket blant det hvite og grå. - Til de som ønsker seg mer farger, går det gjerne i aquafarger som blått og turkis. Dette er jo viktige farger i trendbildet for det øvrige interiøret, men på badet tror jeg det kommer vel så mye av koblingen til vann, og at det er en logisk og ren farge på badet. Så hva med beige, som vi har sett en stund? - Beige varianter er også fortsatt aktuelt, men her er utrolig mange blitt redde for at rommet skal oppfattes gult, så det går mest i de kaldere beige-tonene, sier Björklund. Fokus på teknikk og hygiene - Det er en hovedtrend at det kommer mer teknikk inn på badet. Det startet med downlights, og nå er folk også opptatt av løsninger som bedrer hygienen og forenkler renhold, sier Wenche Sydhagen hos Geberit, leverandør av sanitærutstyr. Sydhagen trekker frem løsninger som integrert luftavsug og dusjtoalett som eksempler på produkter med økende popularitet. - Integrert luktavsug i toalettskålen er en kjekk finesse som gir mulighet til alltid å ha et luktfritt bad. Det ødelegger jo litt på helhetsinntrykket av et lekkert bad om det lukter vondt, og har man vektlagt god kvalitet i resten av rommet, bør toalettet stå i stil med resten, sier Sydhagen. - Berøringsfrie løsninger kommer det også stadig mer av – spesielt på betjeningspanelet for spyling av toalettet. Mange ønsker berøringsfritt av hygieneårsaker, så det selger mye!, avslutter hun.  
  20.11.14 13:12
  Gi barna farger og stemmerett!
  Helhet og en rød tråd i husets interiør er vel og bra – så lenge barnerommet holdes utenfor! La barna få være med å innrede rommet sitt selv.Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no På et lite barnerom behøver man ikke ha et 20 års-perspektiv på interiøret. Javel, kanskje vesla går lei av rosa eller junior får nok av brannbiltapetet etterhvert, men det er da ingen stor sak å tapetsere eller male om en vegg eller to om et par år, så lenge barnet får et rom de trives i og er stolt av? - Som foreldre kan man jo tenke gjennom hvor ofte man synes det er greit å pusse opp. Hvis man vil at rommet skal ha varighet, er det greit å holde seg utenom temarom som Barbie og Cars og babyrosa og babyblått, men det er viktig at barna får lov til å være med å bestemme selv. Et barnerom skal ikke være et showroom for foreldrenes gode smak, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ rådgiver og selv mamma til to jenter. Arkitekt og psykoterapeut Lene Bjerregård oppfordrer også i sin bok «Den nye heletsfarvelære» til å høre på barns fargepreferanser, fordi litt større barn ofte fornemmer selv hvilken fargestimuli de har bruk for. Rolige rammer Når det er sagt, er det naturligvis ikke slik at man skal fargesette rommet helt ukritisk. Terrence Conran peker i sin bok Essential Children’s Rooms på forskning som viser at babyer allerede fra tidlig alder stimuleres av farger, og at den aller første fargen de kjenner igjen er oransjerød. Samtidig som vegger malte i sterke nyanser kan virke overveldende for små barn, er det fint for dem å ha innslag av energiske farger i rommet. Thurmann-Hoelseth er enig, og peker på viktigheten i et godt sovemiljø for barna. - Det er forsket mye på barn og farger, og de trenger farger for å utvikle hjernen på en best mulig måte. Samtidig pleier jeg å råde folk til å velge beroligende farger som grønn, blå og lavendel på de store flatene, og heller å fargesette mindre elementer med energiske farger. Det er viktig å skape en god atmosfære for søvn og avslapping også, sier hun. Lene Bjerregård trekker spesielt frem svak grønn eller en svak rosa som gode veggfarger på barnerommet, da disse vil virke beroligende på barn med en travel hverdag. Bilder: LittleSanderson_Abracazoo_Intag
  Et prinsesserom trenger ikke nødvendigvis være rosa. Her er de søte alvene plassert på en behagelig og beroligende, blå bakgrunn. Disney_Inspirasjon
  En tapetsert dør kan være et fint kompromiss om det er ønske om temarom, mens men foreldrene vil ha mer varige farger på veggen. Her er døren tapetsert med fototapet fra Fantasi Interiør. Barnerom_Beckers
  Barnerommet trenger ikke å ha noen rød tråd med resten av husets interiør. I dette rommet er det gått «all in» med jentas favorittfarger fra Beckers. Blaavegg_Nordsjo
  Barn har ofte selv en fornemmelse for hvilke fargestimuli de har bruk for, og bør bli hørt om de har forslag til fargesettingen. Her har en blå base fra Beckers fått en energisk og personlig vri.      
  11.11.14 09:52
  Riktig rekkefølge ved maling 
  Rekkefølgen kan bety forskjellen mellom et godt og et dårlig maleresultat. Her er de viktigste momentene du ikke må glemme når du skal male en vegg eller et møbel! Tekst: Chera Westman/ifi.no Uansett hva du skal male i hjemmet er rekkefølgen i arbeidsprosedyren stort sett den samme: først skal du vaske, deretter male. Men noen ganger bør flaten også grunnes og sparkles, og kanskje mattslipes. Men når? Å gjøre ting i riktig rekkefølge, og ikke hoppe over viktige momenter, gir det beste resultatet! Vår ekspert, Caroline W. Hjelseth ved produktsupporten hos malingleverandøren Flügger, gir her en enkel guide til godt malearbeid: 1. Vaske
  Alt malearbeid starter med en god vask. Bruk rengjøringsmiddel som er beregnet for forvask. Dosér i henhold til bruksanvisningen og skyll grundig. – Vær nøye med å skylle flaten grundig etterpå slik at alle såperester blir borte, anbefaler Caroline W. Hjelseth. Og med så skylle menes ikke å spyle stueveggen med hageslangen. Fyll en vaskebøtte med rent vann og tørk av med en svamp. Vannet bør byttes ofte. 2. Mattslipe
  Glatte flater bør mattslipes og fiberreisning pusses vekk for god vedheft og pent resultat. Slip etter vask, så gnir du ikke skitten inn. Fjern støv. Rene treflater kan få fiberreisning etter en vask. Gå lett over med et slipepapir eller en slipesvamp. Det finnes smarte slipebrett med feste for forlengerskaft som gjør slipejobben mindre slitsom over store flater. Tørk vekk alt støv med en mikrofiberklut og støvsug rommet slik at det ikke virvles opp støv i den nymalte flaten. 3. Grunne
  Tidligere ubehandlet tre, tapetskjøter, blanke flater, flater med misfarging eller flekker, og andre problematiske underlag bør grunnes før maling. Grunningen har god vedheft til underlaget og gjør at malingen fester bedre. Den kan også isolere flekker, motvirke gjennomslag av gulning, kvist eller flekker. Velg den typen grunning som løser ditt problem! – Etter vask og eventuelt også etter grunning, bør treverk mellomslipes. Fibrene kan reise seg av vannet, og disse må pusses vekk før du går videre, sier Hjelseth. 4. Sparkle
  På en grunnet flate trer ujevnheter, hakk og sår tydelig frem, og du ser hvor du må sparkle. Flekksparkle over disse, og sparkle alle skjøter. Legg på litt etter litt over et gradvis større område, og la tørke imellom. Puss lett slik at overgangene blir usynlige. – Det er veldig viktig å få vekk alt slipestøv. Bruk en mikrofiberklut til denne jobben. Kommer det støv i malingen blir strukturen skikkelig stygg, sier hun. 5. Grunne sparkelen
  Sparkelen er matt, porøs og har en annen overflatestruktur enn områdene rundt. Ved å flekkgrunne de sparklede flatene blir underlaget ensartet og finishen aller best. Dette er spesielt viktig ved bruk av blank maling. Flater som helsparkles bør også helgrunnes. – På treverk vil du nok ikke trenge å grunne også de sparklede flatene. Vegger som helsparkles kan med fordel grunnes før du maler dem, sier Caroline W. Hjelseth. 6. Male
  Påfør maling i ønsket farge og glans i minst to strøk. Små sprekker langs lister, i paneler og mellom tak og vegg tettes med overmalbar akrylfugemasse mellom første og andre strøk. Husk at en matt maling kan skjule noe fler ujevnheter i underlaget enn en blank maling gjør. Blanke malinger er svært avslørende, og forstørrer den minste ujevnhet! 7. Nyte
  La malingen tørke skikkelig før du tar møbelet eller rommet i bruk. Deretter er det bare å nyte! Og husk at det er lov å prøve seg med et litt dristigere fargevalg – blir du ikke helt fornøyd er det bare å male på ny!
  03.11.14 09:02

  Annonse

  Lasting...
   

  Annonse

  Nyheter

  Lasting...

   Kjøp og salg i Møre og Romsdal

  Lasting...

  Annonse

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Annonse

  Lasting...

  Nyheter

  Lasting...

  Kulturkalender

  Lasting...

  Annonse

  Annonse

  Annonse

   Instagram

  Lasting...

  Kommunenytt

  Ålesund

  Giske

  Hei ungdom - gratis tilbod til dykk!
  For femte gong arrangerer eining for miljø og kulturi Giske kommune (frivilligsentralen, kulturkontoret og kulturskulen) workshop forungdom frå 7. klasse og oppover.Om du er nybegynner ellerikkje så får du her mulegheit til å lære litt meir om ulike uttrykk som band / instrument, blås / korps, dans, foto, kunst, lyd lys, sang, teater. Workshopen blir arrangert på Giske kulturskule /frivilligsentralen og Valderøy ungdomsskulelaurdag 13. desember kl 11 - 18. Påmelding seinast måndag 8. desember.
  13.11.14 15:47
  Rullering av kommuneplanen sin arealdel – påminning merknadsfrist
  Det blir vist til kunngjering i aviser og på kommunen sine heimesider av rullering av kommuneplanen sin arealdel. Påminning om frist for å kome med merknad, som er 24.11.2014. Ta kontakt med plankontoret dersom noko er uklart, helst på epost: bjfr@giske.kommune.no eller ring resepsjonen på 70 18 80 00 og avtal tidspunkt. Plankontoret
  10.11.14 13:04
  Statleg tilskot mot barnefattigdom
  Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet står bakordninga der føremålet er å motvirke og/eller dempe konsekvensane av fattigdom blant barn og ungdom. Tilskotsordninga skal vere eit virkemiddel for å betre mulegheitene for at fleire barn og ungdom skal få delta på viktige sosiale arenaar, som ferie- og fritidsaktivitetar, uavhengig av foreldra si inntekt og sosiale situasjon. Offentlege instansar, private aktørar og frivillige organisasjonar kan søkje. Søknadsfristen er 21. november. Eige skjema skal nyttast. Her er søknadsskjema og meir informasjon om ordninga. Kontaktperson i Giske er: Frode Elias Synnes, tlf 70 18 81 14, e-post: frsy@giske.kommune.no
  07.11.14 19:17

  Skodje

  Sula

  Haram

  Sykkylven

  Webcam

  Alesund havn
  Alesund 360 grader
  Sykkylven
  Orskogfjellet
  Ålesund Fjellstua Live
  Alesund live

  Annonse

  Kino i Alesund

  TV-guide Til hele TV-guiden >   

  Lasting...

  Har du spørsmål om denne tjenesten, kontakt oss
  Daglig leder: Frank Sekkeseter Ansvarlig redaktør: Per Arne Sandøy
  Tlf MaxLokal.no: 966 44 966
  MaxLokal.no har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.