Meny
 
 
 
 
Tips oss
 
 
 
 
 
 
 
Annonse
Annonse
Marte Holien og Sindre Sogge Hegge fra Akademiet VGS Alesund gleder seg til å møte Stephen Hawking.
Marte Holien og Sindre Sogge Hegge fra Akademiet VGS Alesund gleder seg til å møte Stephen Hawking.

Ålesundselever og lærere får møte noebelprisvinnere og forskere i verdensklasse.

I neste uke drar realfagslærerne Marte Holien og Sindre Sogge Hegge fra Akademiet videregående skole i Ålesund og elevene Ane Kristin Espeseth og Margrethe Berentzen Klokkehaug, elever ved Fagerlia videregående skole, til Trondheim for å delta på vitenskapsfestivalen Starmus.

De er blant 30 realfagslærere som skal på festivalen som opprinnelig skulle få besøk av den verdenskjente fysikeren og matematikeren Stephen Hawking. Nå er ikke Hawkings helse god nok til at han kan være til stedet på arrangementet, men det jobbes med å få til løsninger slik at deltakeren kan oppleve Hawkins tilstedeværelse på andre måter

Marte Holien og Sindre Sogge Hegge underviser til daglig ved Akademiet videregående skole i Ålesund. Nå får de noen dager undervisningsfri. SpareBank1 SMN er hovedsamarbeidspartner til Starmus, og deler ut festivalpass til de heldige utvalgte. Over 180 realfagslærere konkurrerte om pass på bakgrunn av innsendte søknader. Marte Holien er blant de seks utvalgte. Hver av dem får ta med seg en kollega til festivalen som varer i seks dager og Marte valgte å ta med seg Sindre Sogge Hegge.

– Vi i SpareBank1 SMN ønsker å inspirere barn og unge, slik at de i framtiden kan utvikle nye muligheter for vår region. Disse realfagslærerne kan hjelpe oss med å spre inspirasjon fra verdens mest ambisiøse vitenskapsfestival, sier banksjef Marita Løvik Stadsnes i SpareBank1 SMN Ålesund.

Fra søndag 18. juni til fredag 23. juni kommer en imponerende samling vitenskapsfolk, forskere, astronauter, samfunnsvitere, politikere, forfattere, formidlere og musikere til Trondheim, for å delta på Starmus.

– For å kunne løse de virkelig store utfordringene verden står overfor, er vi avhengig av at unge mennesker interesserer seg for realfag. Lærerne spiller en nøkkelrolle for å styrke denne interessen. Inspirerte lærere på Starmus vil i neste omgang komme elevene til gode, sier banksjef Marita Løvik Stadsnes.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Se alle nyheter
 
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Mer