Meny
 
 
 
 
Tips oss
 
 
 
 
 
 
 
Annonse
Annonse
henrik-krogstad.jpg

Første seier i Rallycross for Henrik Krogstad

Foran 12 000 tilskuere midt i Stockholm gjorde Henrik Krogstad nesten rent bord i den skandinaviske serien RallyX Nordic, i klassen Supercar Lites.

Solvalla travbane som ble omgjort til bilbane for anledningen, skulle etter hvert vise seg å være en god arena for motorsporttalentet fra Langevåg.

Kvalifisering med forvinklinger

Henrik startet første dagen med å ha bestetid på første trening, nok en gang på en helt ukjent bane. I første kvalifisering blir det mye kluss med startprosedyren, da denne var annerledes enn tidligere løp.
Dette gjør at Henrik og nabobilen tror at noen har tjuvstartet og blir stående igjen. Dette skjer to ganger på rad, før banemannskapet kommer ut på banen for å finne ut hva som foregår.

Når starten endelig går, er Henrik fortsatt rask, men på en av de siste rundene stopper motoren, og han blir stående en stund før bilen starter igjen. Dette resulterer i en dårlig tid, og ikke nok med det så har han fått 30 sekunder tidsstraff når han kommer til mål, for å ha misforstått startprosedyren. Henrik ligger nå i bunnen av listen etter første kvalifisering. Ikke en optimal start på dagen!

I andre og tredje kvalifisering viser Henrik hva som bor i han, og passerer mållinjen med god margin tilandremann og skaffer seg nok poeng til startspor nr.1 i semi-finale nr 2. Et veldig godt utgangspunkt for finaler, noe Henrik merker godt på kroppen.

Finalene

I semi-finalen får Henrik igjen en god start og går først inn i første sving. Herfra holder han på førsteplassen, med en luke bakover som bare vokser. Sammen med poengene fra innledende runder gir dette Henrik beste startspor i finalen.

I finalen blir det kluss med starten igjen, starten går og Henrik er rask, først inn i første sving igjen, men løpet blir stoppet. Ingen får beskjed om hvorfor, men de må ta starten på nytt.

Nå får Henrik en litt dårligere start og går inn i første sving som nr 2, men han suger seg på bilen foran og kryper innpå. Når bilen foran går i alternativsporet på andre runde, går Henrik opp i tet og får kjøre sitt eget tempo videre, nå lager han stor nok luke til å ta alternativsporet på nest siste runde, herfra til målgang var Henrik sikker på seieren og krysser mållinjen først igjen!

Alle gode ting er tre

Dette var hans tredje løp i serien, og har nå klatret seg opp til tredjeplass sammenlagt med bare 3 poeng opp til førsteplassen.

Mesterskapstabellen i RallyX Nordic

SuperCar Lites:
1. William Nilsson 74 p
2. Simon Olofsson 72 p
3. Henrik M Krogstad 71 p
4. Viktor Johansson 53 p
5. Sondre Evjen 49 p
6. Vasiliy Gryazin 38 p
7. Thomas Holmen 35 p
8. Anders Michalak 31 p
9. Glenn Haug 29 p
10. Sandra Hultgren 28 p

SuperCar:
1. Thomas Bryntesson 80 p
2. Oliver Solberg 68 p
3. Alexander Hvaal 55 p
4. Peter Hedström 51 p
5. Mats Öhman 46 p
6. Lukas Walfridson 45 p
7. Joachim Hvaal 40 p
8. Ola Frøshaug 33 p
9. Christer Dalmans 30 p
10. Christer Dalmans 28 p

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Se alle nyheter
 
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Mer