Meny
 
 
 
 
Tips oss
 
 
 
 
 
 
 
Annonse
Annonse
Annonse
kimluca.jpg

Jeanette ble Kim

I dag er Kim Luca 26 år, han er vokst opp på Dyrkorn i Stordal og har vært gift i tre år. For tre år siden het han Jeanette og var kvinne, men i januar 2015 byttet han navn til Kim, og i august 2016 byttet han juridisk kjønn. Nå går han en spennende sommer i møte

Av: Linn-Cecilie Rønneberg/maxlokal.no

I passet hans står det allerede at han er mann, men det er enda en vei å gå for å komme igjennom hele forvandlingen fra kvinne til mann. I juni skal han til rikshospitalet og få sin endelige diagnotiseringstime, og kan dermed få diagnosen "kjønnsdysfori", som enkelt vil si at han ble født i feil kropp.

Testosteron

Etter at man har fått diagnosen kan man sette i gang på en hormonbehandling. Dermed er det stor sjanse for at Kim allerede i fra høsten kan begynne å få testosteron. På den måten får han blant annet mørkere stemme, og i tillegg får mer mannlige trekk. Man må også få diagnosen før man kan gå igjennom operasjoner, om man ønsker det.

Forferdelig å dusje med jentene

Det at Kim er født i feil kropp skjønte han selv veldig tidlig. Allerede i 2.klasse på barneskolen merket han hvor grusomt han syntes det var å bli delt opp i gutter og jenter i dusjen etter gymtimene.

- Det var helt forferdelig. Jeg har hatt en lang kamp med meg selv for å komme igjennom det. Jeg følte meg ikke som en jente. Heldigvis har jeg hatt en familie som lot meg få leke som jeg ville og ha på meg klærne jeg selv ønsket, forklarer han. Han sier at det har vært svært vanskelig å leve på denne måten, og det har hemmet han veldig sosialt.

Støtte fra familie

Kim synes at alle rundt han har taklet situasjonen veldig godt, og skryter av sin familie.

- Det at jeg har kommet igjennom det å føle at jeg ble født i feil kropp, skyldes nok mye min familie. Både søsken, foreldre og besteforeldre har støttet meg.

De sa aldri noe på ting, og de har prøvd å gjøre det så godt som mulig for meg, selv om ingen av oss egentlig har skjønt helt hva problemet var og hva jeg slet med. Men jeg merket det godt selv at noe ikke var helt riktig for meg, sier Kim.

Musikk

I tillegg til god støtte i familien var han med i skolekorpset i Stordal og begynte i Stordal Hornmusikklag.

- Jeg var bare ti år da jeg begynte i Stordal Hornmusikklag, som er for de litt mer voksne. Jeg tror det også har hatt mye å si, sammen med familien, for at jeg har kommet meg igjennom alle følelsene jeg har kjent på gjennom alt. Jeg så fram til øvingene, og holdt ut på den måten, mener han.

Levd som Kim

I 2014, mens Kim enda het Jeanette, giftet han seg med Marie. Hun har alltid sagt "mannen min" både om han og til han.

-  Marie har alltid sett på meg som mann, og sagt at jeg er mannen hennes, også da jeg hadde jentenavn. Mine venner og familien sier både "han" og "Kim" til meg, og det har de gjort lenge. Jeg har levd som mann siden jeg var 19-20 år, selv om jeg ikke endret navn før i 2016, forteller Kim.

- Du får lov til å spørre meg om vi treffes

Kim har kun fått gode tilbakemeldinger, og føler at folk respekterer han for den han er.

- Jeg gidder ikke bry meg om de som ikke gjør det. Jeg synes det er viktig å si at alle er like mye verdt, og man er ikke noe mindre mann eller mindre verdt enn andre fordi man er født i feil kropp.

Om du sitter å leser om meg nå, og lurer på noe eller føler deg på samme måte, så får du lov til å spørre meg. Jeg kommer til å svare så godt jeg kan. Det er viktig å få ut informasjon på skoler for at andre i min situasjon kan få hjelp. Og det er helt greit, men også en kamp for de som går igjennom noe slikt, avslutter han.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Se alle nyheter
 
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Mer