Meny
 
 
 
 
Tips oss
 
 
 
 
 
 
 
Annonse
Annonse
Foto: Finn.no
Foto: Finn.no

Jervellhuset selges - for 28 millioner kroner

Den erverdige Jervelvillaen ved Sunnmøre Museum er lagt ut for salg med nærmere 9 mål tomt. Med på kjøpet er en godkjent rammesøknad for et næringsbygg på vel 6.000 kvadratmeter.

En av Ålesunds mest attraktive tomter og særegne bolig er lagt ut for salg på Finn.no. 

Sveitservillaen fra 1889 ble kjøpt på verdensutstillingen i Paris av Ålesunds store trankonge - Trygve Jervel. Han fikk det fraktet hjem på sin egen fiskebåt og fikk satt opp huset i Ålesund i 1900.

Etter at fru Jervell døde i 1965, ble huset stående tomt i 30 år. Eiendommen ble kjøpt av Olset AS i 2000, og ble restaurert til å igjen stå like praktfull som den opprinnelig var rundt år 1900. Alle møblene er nå tilbake i huset, og villaen slik den står nå, åpner dørene inn i en annen tid. For dette arbeidet fikk amilien Åse og Rolf Olset i 2008 Olav Høydahls minnepris "for utmerket rehabilitering og gjenskaping av gammel herskapsvilla".

Nå selges villaen i Nørvasundet og vil bli byens dyreste hus om privantydningen oppnås. Den tidligere "rekorden" var en enebolig på Skuggenhaugen med en prisantydning på 23 millioner kroner.

Gjør som en gjeng andre sunnmøringer - lik Maxlokal på Facebook

På tomten er det også prosjektert et næringsbygg på 6.195 kvadratmeter som kommunen nylig godkjente en rammesøknad for.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Se alle nyheter
 
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Mer