Meny
 
 
 
 
Tips oss
 
 
 
 
 
 
 
Annonse
Annonse
Annonse
vigra_fly_weizz.jpg

Nå reiser vi mer utenlands fra Vigra

Utenlandstrafikken øker på Vigra etter London-rutas bortfall. Se hvor sunnmøringene reiser fra Vigra

I september økte antall passasjerer over Ålesund lufthavn, Vigra med 1,1 % sammenlignet med samme periode i fjor. Til sammen reiste det 100.414 passasjerer over lufthavna denne måneden.

Det er trafikken til utlandet som er årsaken til passasjerveksten. Utlandstrafikken økte med 9 % til 27.301 passasjerer. Selv om ruta til London er borte sammenlignet med september 2016, var det flere som reiste direkte til og fra utlandet i september i år. Bortfallet av passasjerene til London mer enn kompenseres ved at Mallorca er et nytt tilbud i år, og at de andre charteravgangene til Kreta og Kroatia også hadde vekst i passasjerantallet i september. Også rutene til Gdansk, Amsterdam og Alicante hadde passasjerøkning sammenlignet med samme måned i fjor.

Innlandstrafikken ble redusert med 1,5 % i september. Det var nedgang på rutene til Oslo og Bergen, mens Trondheim hadde en økning.

Hittil i år har antall passasjerer over Vigra gått tilbake med 0,1 %. Innlandstrafikken har økt med 1 %, mens utlandstrafikken er blitt redusert med 3 %.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Se alle nyheter
 
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Mer