Meny
 
 
 
 
Tips oss
 
 
 
 
 
 
 
Annonse
Annonse
usemy.jpg

Sunnmørsjenter lanserer app for brukte klær

I to år har gründerne Tone Vollen Sperrevik og Merete Stokke Nesdal utviklet en app som lar deg kjøpe, selge, leie eller leie ut klær. Den 24. juni har de slippfest på Giske.

Av: Linn-Cecilie Rønneberg/maxlokal.no

Appen UseMy slippes snart i hele Norge, og bak det hele står et team med sunnmøringer.

For å ideen til å bli realitet har det gått mange kvelder med planlegginger på damene. Nå har de fått med seg et helt team, blant annet er Tone Østensen og Synnøve Skarbø med på laget og driver med markedsføring og Sosiale Medier, mens kodebyrået har vært med på utvikling og Ellemelle står for det grafiske.

Fra ide til realitet

Tone Vollen Sperrevik er stolt over å endelig ha kommet i mål etter to år med mye jobbing.

– Vi damer vil ofte ha noe nytt, men har også mye hengende i skapet som ikke blir brukt. Nå får man muligheten til å både selge eller leie ut disse klærne. Samtidig kan men selv få kjøpt klær. Kanskje noen også har ei datter som skal på ball, der kjole koster mye. Da kan man bruke appen og ikke måtte bruke flere tusen på nye klær, forklarer hun.

Brukervennlig

UseMy er lik apper de fleste kjenner fra før, og er veldig enkel å bruke.

Man gjør det på samme måte som med Facebook eller Instagram, hvor man oppretter en bruker og kan legge ut ting. Der kan du legge ut plagg eller tilbehør du ønsker å selge eller leie ut og skriver prisen. Du kan også søke opp plagg du ønsker eller brukere du vet har samme smak innen klær som deg. Det er enkelt å bruke og miljøvennlig, sier gründeren.

Gjenbruk

Appen skal ha prelaunch på Giske den 24.juni. Etterhvert blir den også sluppet i Appstore og blir åpen for alle. Appen skal testes i en måned før den slippes i AppStore. På prelaunchen, som er åpen for alle som ønsker å komme, blir det visning av appen og klær som blir lagt ut.

- Vi har rundt 20 utstillere som tar med seg klær man kan kjøpe eller leie. Vi har opprettet et arrangement på Facebook og har sluppet første navn på en utstiller. Arrangementet er fint å få med seg for de som er interessert i fine ting, gjenbruksmarked og miljø tar turen innom. Alle er velkommen. Vi har blitt et bra lokalt team, og gleder oss mye til prelaunchen, sier hun.

Landsdekkende

Damene har også inngått en avtale med Fretex Midt-Norge, som blir å bruke appen.

Fretex i region midt blir å bruke UseMy til noen av de tingene de har i butikkene sine i Midt-Norge. De har også utleie av kostymer som kan brukes til revy og teater. Appen er nasjonal, men vi har ambisjoner, så kanskje etterhvert den blir brukt utenfor landegrensa.

Men først slipper vi den for en mindre gruppe, da er det mer kontrollert, mener hun, som også sier at de er glade for all støtten de har fått. Blant annet har de fått midler fra Innovasjon Norge og Næringsfondet.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Se alle nyheter
 
Annonse
Annonse
Annonse
MaxLokal Nyheter
Mer